HIGH ON LIFE

 
 
Ligger i sängen och slötittar på the Great Gatsby men är så fruktansvärt trött så ögonen går bara i kors. De här två sista dagarna på vecka har varit helt perfekta så det finns knappt ord att beskriva dem. Har träffat så många trevliga människor och liksom varit hög på livet.
 
T ex idag när jag är office assistant går jag till klassrum 6251 och när jag kommer in börjar hela klassen jubla och applådera. Jag känner ingen men tackar så mycket innan jag smyger ut. Ca 2 minuter senare upptäcker jag att det finns en till lapp för klassrummet så jag tvingas gå in igen. Läraren ser mig och det första han säger är: She is back! Det tar sedan 2 sekunder och hela klassen jublar samt applåderar.
 
Sedan igår så bytte jag ju bort min musik (ja, jag ändrade kurs igen...) och lyckades flörta mig in i en klass jag velat vara i hela tiden, STUGO heter den, vilket står för student government. De planerar alla events på skolan (Prom, Homecoming, Graduation) så say hello to OLIVIA THE PARTY PLANNER. Läraren där hade jag en kort tid när jag hade AP History och hon är den snällaste någonsin som satte mig i klassen trots att den var full.
 
Men det roligaste var ju ändå att när jag kliver in i det lilla klassrummet med typ 30 elever så blir jag typ överfallen. Precis Alla ville hälsa på mig och prata så inom 2 minuter hade alla sagt sina namn och jag stod där som ett levande frågetecken. Som om det inte räckte så började även ballonger flyga till höger och vänster, och hela klassrummet blev dekorerat. Tydligen var det då fredagsfest med donuts och everything! De hade även en låda där man stoppade anonyma lappar som de sedan läste upp. Skojar inte men mer än häften var:
- Sweden rocks!
- Olivia is beautiful!
- We are so happy to have met Olivia
- Olivia is the nicest person ever
 
Blev liksom nästan för mycket komplimanger till slut så jag kände mig besvärad. Jag är dock så glad att vara i den klassen. Folket där är underbara! De ger varandra komplimanger, har hejarramsor/klappramsor till varandra och har bara kul. Tvingades också prata svenska inför alla medan de filmade/vine-ade.
 
Lite roligt också. Varje morgon ser vi ju ANN vilket är skolans nyhetsshow (15 min) och det är ungefär 5-6 personer där. I denna klassen träffade jag en av de tjejerna och jag bara nästan: ''I know you'' och hon bara: ''Yeah, I think you have seen me on tv''. Omg, jag har träffat en kändis nu!?
 

SEDONA TRIP

 
Här är stället vi ska till på söndag. Sedona national park! Tror bilresan tar ca 1 1/2 timme så det är ju inte så långt och dessutom ska vi stanna vid några indianruiner. Det bästa kanske är att Sedona ligger högt vilket innebär att det är svalare där. På bilderna ser ni de röda stenarna vilket utmärker Sedona och mittenbilden visar de naturliga vattenrutchbanorna om finns där.
 
Helgens planer annars då?
Fredag imorgon och då ska Marcella åka iväg på en konsert med en kompis. Tänkte först sticka ut men eftersom hon är borta så passar jag på med lite egentid. Skulle så gärna vilja åka iväg till ett shoppingmall själv då jag känner att 3 veckor i Arizona (exakt idag) med människor runt omkring mig 24/7 gör mig lite knäpp snart.
 
På lördag ska jag förmodligen träffa Jannicke och en annan utbytesstudent från Norge hon känner. Söndag är det Sedona och måndag är dedt Labor Day (ingen aning vad det är) men vi är i alla fall lediga från skolan, vilket innebär att jag ska träffa Mckenna.
 

DAGENS WOW

Drama meeting idag så Chris fick komma och hämta mig senare själv. Guess what? Han pratade med mig för första gången!!! Tog bara 3 veckor haha...

SHOPPING

Duschkräm - har äntligen hittat min favorit
Shorts Forever21
Necessärkit från Victoria. Är för övrigt kär i parfymen också!

A peek of Arizona

 
Området där bilarna är dyrare än husen.
 

Godmorgon Sverige/Brasilien

https://vine.co/v/highuXh7EvZ/embed

En liten video när jag och Marcella säger "godmorgon" på våra språk!


Min slav

Haha gör som de gamla européerna gjorde när de anlände till Amerika i förr i tiden, skaffade mig en slav.

Nej men skämt och sido. Mckenna och jag fann vårt gemensamma intresse, kaffe. Eftersom hon inte har 1:a lektionen tre dagar i veckan (bla imorgon) så kör hon och hämtar kaffe till mig.


KLUBBARNA

 
Club rush idag, vilket betyder att alla klubbar på skolan ställde ut. HOSA (för de som vill bli läkare tror jag), Gay-club, Bakklubben, Latino Dance club, Animation Club, Drama Club, Coffee Club, International Club, Best buddies + många många fler. Erbjöd mig att ta lite bilder till yearbook så hann inte riktigt skriva upp mig på något (förutom international club) men Club rush är även imorgon.
 
 
Lägg märke till att allting skedde mitt på dagen, klockan 12 vid lunch under bar himmel. Gick runt som en halvdöd person i koma när någon säger ''Hej'' kollar på personen, tar ett steg framåt när han säger hej igen. Alltså är jag trög men jag bara: Han pratar nog inte med mig. Sedan den tredje gången säger han hej igen (pinsamt) så se jag att det är en kille som jag träffade på festen, Gage och deras fotbollskompisar. Hahah, deras klubb är gymklubben. Dog lite inombords när de frågade om jag ville vara med. Ja tack! ... Men nej tack haha.
 
Så klart skulle de spänna sig framför kameran & när jag tagit fotot sa de: ''Alltså vill du att vi ska ta av oss tröjorna? Vi kan göra det om det inte blev bra?'' Ehhhh, thanks but its perfect like this, svarade jag.
 
Mina teaterkompisar - killarna på bilden är så sjuuukt roliga & duktiga skådespelare
 
Mötte även världens trevligaste kille när jag var office assistant idag. Vi pratade i säkert en timme om massa olika saker och de roliga var att vi var ganska lika. Alltså vissa intressen och så men det läskiga var att han använda exakt samma uttryck som jag gör. T ex så sa han: Jag älskar att prata med alla typer av människor för bara för att de ser ut på ett visst sätt betyder det inte att man kan få lära sig något nytt. Detta sa jag senast igår. Lääääskigt när man träffar en sådan människa. Hans syster är vice president för latino dance club (han är med haha) så nu skulle han fixa in mig imorgon. Det blir jag och alla mexikanare!
 
Imorgon är det Sydneys födelsedag och som när alla andra fyller år kommer hon väl få en krona och en bunt heliumballonger som säger ''happy birthday. Varje dag ser man tjejer gå runt med det. Gjorde själv misstaget i måndags när Sophie kom in i klassrummet med en krona. Happyyy birthday, sa jag! 
 
Svaret?
Thanks but it is not my birthday
 
Hahaha Fail

The worlds greatest


FRÅGESTUND FINAL CALL

Kör Frågestunden hela dagen ut imorgon också - Sedan drar jag upp alla frågor på bloggen och besvarar dem. Önskar ni videoinlägg eller skrivna svar?

SAND STORM!!

 
I got the part! Ansökte ju om att bli crew till teaterpjäsen och blev dels placerad som VIP på house crew och även posten marketing. Running crew är jag den enda som är och kommer därför hålla koll på biljettförsäljning, samtidigt som jag ska hjälp en skara på 6 andra personer med att få pjäsen synlig på skolan.
 
Idag har det inte hänt så mycket. Just nu håller vi på att planera vår Sedona trip som kommer infalla på söndag. I natureservatet finns en naturlig vattenpark vi ska besöka så det kommer bli spännande! Ska även hika över ett berg för att komma dit. Ska bara se till att ta med öronproppar för något säger mig att klagofröken här (Marcella) kommer det inte bli lätt för.
 
Hade även ett av de mest awkwarda-samtalen här. Marcella ska på konsert & jag backa ur nu eftersom hon ska vara där 12 timmar innan. Ken och Carol har försökt ha samtalet ''Du kan inte gå själv'' ''Bara för du bor i ett bra område i Arizona, betyder det inte att allt är om här''. Hon kommer då med motargument som, '' men jag gör det alltid hemma'' ''Arizona är mycket säkrare än Brasilien, det vet jag''. Sedan avslutade hon också på ett lite fint sätt med att säga: ''Varför gör ni såhär mot mig, ni gör aldrig såhär med Olivia när hon ska på fest''.
 
Gissa vad svaret blev?
1. Hon är tre år äldre än du
2. Att gå på fest med vänner är lite enklare än att gå själv på konsert.
 
Besökte även ett av de inte å lyckliga områdena i Arizona idag. Ska definitivt visa bilder imorgon!
 
OJ! höll på att glömma! Upplevde min första sandstorm idag. Under dagen tornade sig stora vita moln på himmeln och Ken bara: Det  blir storm ikväll. Jag brydde mig inte så mycket men oj, har aldrig upplevt något liknade. Precis vid solnedgången är himmeln helt röd/brun. Det är som en vägg av smuts. Ca 30 min senare träffar den oss med blixtrar och åska. Skojar inte att det small så att hela huset skakade. Blixtarna var även nära för jag såg dem slå ner precis utanför huset. Tror även något träffade huset då det blev som en explosion när jag var i badrummet. Nu under kvällen har det bara regnet, vilket betyder att imorgon kan vi förvänta oss en hejdundrade luftfuktighet. 
 
 

Say hello to my teachers

 
 
 
1. Så på första bilden ser ni min fantastiska counsler som hjälper mig med mina kurser. Vet dock inte om hon gillar mig längre på grund av mitt velande.
 
2. Mr Fairchild - Min jättesöta teaterlärare. Han är så himla omtänksam och säger alltid att är det något som bekymrar oss så ska vi bara prata med honom. Han är 33 år men känns ändå väldigt ung till sättet...
 
3. Mr Maxwell - Min musiklärare som är helcool. Han ser mig som pianoproffs jämfört med de andra och går aldrig igenom mina läxor för att han vet att jag kan, påstår han. Han är även såå rolig!
 
4. Mr Huffman - Min engelskalärare. Har faktiskt aldrig träffat honom då vi haft vikarie men imorgon är han tillbaka. Ska håller er uppdaterade hur han är.
 
5. Mrs Bryce Mckinney Wain - Min journalistlärare. Har bara gott att säga om henne. Hon lyssnar verkligen på eleverna och tar till sig deras förslag.
 
6. Mr Mooney är vår biträdande rektor. Alltid på gott humör med ett leende på läpparna då man träffar honom i korridoren. Han kommer för övrigt alltid till min teaterlektion för att diskutera mobbning efter filmen vi ser på fredagarna.
 
7. Mrs Cure är den förtjusande estettanten jag har berättat om. Tyvärr TYVÄRR har jag ju inte henne längre, men troooor jag klara mig. Visst ser hon ut som en typisk estet pappa?
 
8. Mr Heineman är heller ingen lärare jag har men en av de coolaste jag mött. Tror han är runt 65 år och häromdagen när vi gjorde spegelövningar på teatern (du och din partner ska följa varandras rörelser) så hakade han på mig och Lisa, stod där och gjorde sina karateövningar, innan hans som final gick ner i split. Visste inte ens att så gamla människor kunde det!?
 

 
 

AHS SPORTS

Hittade två klipp på youtube från min skola. Vårt fina danskompani, samt the football team. Spana in nr 32, det är Gage som vi brukar hänga med!

Aug. 25, 2013

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klockan 10.30 knackade min värdmamma på dörren och frågade om jag ville åka och fixa manikyr och pedikyr. Ville så gärna men hon skulle åka just då och jag hade precis vaknat så fick tacka nej. Ringde istället farfar som började gråta och skypade därefter med Linn samtidigt som vi gick igenom massa gamla bilder.
 
Vid 3-tiden var jag less på att sitta hemma så Ken körde mig och Marcella till Tempe marketplace, vilket är ett jättemysigt utomhus shopping center. Ändå så kollade min värdpappa snett på oss och sa: Are you really sure, I mean, it is outside!? Kan bara säga att folk avskyr värmen här.
 
Det första jag såg när vi kom dit var Barnes&Noble, den gigantiska bokaffären. Hade lätt kunnat spendera några timmar där men Marcella var inte speciellt tålmodig så hann bara köpa två böcker. Det lite roliga var att en av böckerna har jag letat efter typ runt halva jordklotet. Felicia letade i New York, jag letade i Sverige & i Danmark och mamma i San Francisco. Tänk då ögonblicket jag hittade den. Det är lycka!
 
Någon som jag också längtat efter i ungefär ett år är att se City of Bones filmen eftersom jag läst boken. Så direkt efter stack vi dit och kom precis innan filmen skulle börja. Här i America köper du inte bestämda platser utan det är liksom först till kvarn. Eftersom vi var så sena var jag rädd att vi skulle få sitta på de sämsta platserna men åhnej, det fanns gott om. Har nog aldrig sett en så stor bio, den var enorm. Du kunde även också köpa med dig massa mat in - så köpte melted cheese, popcorn dränkta i smör med karamellpulver och världens största läsk. Kan ju säga att när filmen var slut mådde jag inte så bra. Hög värme, ingen riktigt lunch utan bara massa socker gjorde att hela min kropp började skaka och det var väldigt nära att jag svimmade. Usch aldrig mer!
 
Det roligaste måste dock ha varit innan, när vi var på väg till bion och jag var stressad. Helt plötsligt stannade Marcella, började skrika och gråta och tydligen var det hennes favoritband som vi ska se nästa vecka som skulle spela. Hon började springa runt som en galning medan jag bara stod där lugnt framför medlemmarna. Haha jag bara: ''Sorry but I have no idea who you are''. De var i alla fall jättegulliga och gav Marcella massa saker. Frågade till och med om vi ville äta lunch med dem men eftersom vi ses nästa vecka var det lugnt. Jag är ju inte speciellt glad i att lyssna på musik men stannade ändå 4 h för att vänta på Marcella. Köpte lite saker inne hos Victoria innan vi avslutade lördagen med California pizza kitchen.

 


Birthday party!!!

1. Jag, Rachel, Sydney, Mara, Mckenna
2. Sydney & Rachel
3. Sydney & Hadley
 
Tonight var toppen! Det är intressant hur dagarna kan gå från att vara helt underbara till rena pesten ibland. Innan när jag var hemma i Sverige blev jag ledsen när jag tänkte på att jag skulle lämna. Idag hög det dock till i magen när jag tänkte på att om ett år så vet jag inte vad som händer här.
 
Skoldagen gick i alla fall bra. Slapp göra uppsatsen på engelskan för läraren tyckte 20 min var för lite. Våra lektioner var också kortare idag på grund av att vi håller på med en anti-mobbning grej på skolan där vi tittar på en hemsk dokumentär om barn/ungdomar som tagit självmord av mobbning. Det är ett stort problem här i USA men jag tror ändå att min skola är en av de bättre, av den anledningen att de har valt att fokusera mycket på det. Efter filmen har vi alltid en diskussion och då slutar det alltid med att de flesta tjejer sitter och storgråter. Apropå teatern. Jag ska till Utah och tävla i teater! Eftersom jag inte ansökte till den första teaterpjäsen så har jag också anmält mig till medhjälpare som marknadsförare och försäljare.
 
Kvällen då?
Gulligaste Mara hämtade upp mig vid fyratiden. Såklart fick jag stressa sönder för att bli klar i tid på grund av att råkade ta en lite för lång powernap. Åkte sedan till Sydneys hus där vi gjorde oss iordning för kvällen, samt tog lite foton. Åkte sedan till Scottsdale där de hade bokat bord på en jättetrevlig restaurang. Så det var jag, Mara, Mckenna, Sydney, Hadley (Sydneys syster), Rachel och Lily. Kan inte beskriva hur fantastiskt det var att äta något annat än de ostmackorna jag lever på här hemma. Vi startade med bruchettas med typ någon parmaskinka, sedan pestobröd, sedan åt jag lasagne och eftersom vi firade Sydneys födelsedag fick hon gratis efterätt som vi alla delade på. Den cheesekakan där på slutet gjorde att jag rullade fram. 
 
Det roliga var att Mara skrev innan idag och frågade om jag ville vara med på Sydneys present och betala 25 dollar så jag sa absolut det blir perfekt. Sedan gick hon och köpte dem och smsade: De kostade 62 dollar. Är de okej? Så hela eftermiddagen var jag lite småsur och bara: nej, jag tänker inte lägga så mycket pengar. Såklart hade jag ju misstagit mig på hela grejen. Eftersom jag råkade nämna att jag tyckte Selena Gomez var bra så hade hon redan fixat biljetter till mig SÅ vi ska se Selena Gomez haha ahh.
 
Åkte sedan och fixade lite shaved ice som vanligt innan vi stack till en annan fest i ett mansion. Träffade bland annat en utbytesstudent från Paraguay... Förstod dock inte riktigt vad han sa då han knappt pratade engelska. En kille frågade också mig här på slutet om jag hade tagit droger då mina ögon  var så röda. Vet inte hur många hundratals gånger folk frågar det i Sverige också. NEJ, mina ögon blir bara så när jag är trött. Så när han sa det kände jag det var dags att sticka. Marcella kommer inte hem förrän vid lunch imorgon så nu har jag semester!
 
FÖRLÅT FÖR LÅNGT INLÄGG. VILL NI HA SÅDANA HÄR? GLÖM EJ FRÅGESTUDEN!

We are the Millers

 
 
För en vecka sedan tipsade Mckenna mig om denna filmen och i princip sen dess så har all prata om den. Största samtalsämnet här! Den handlar om en person som ska smuggla knark från Mexcio till USA men för att inte bli påkommen vill han skapa en ''bild'' av något helt annat för gränspolisen. Han sätter då ihop en familj av skådespelare för att låtsas och ge bilden av ''detta är bara en familjesemester''. Alla som sett den älskar den!
 
Kolla trailern ->

ARCADIA TITANS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag hade vi så kallad early release vilket innebär att alla lektioner är 4 minuter kortare. wohooo! nej, men totalt slutade jag 40 min tidigare. Skypade med Klara under musiken, blev då snead av massa freshmans (14-åringar) och under eftermiddagen har jag försökt komma ikapp avsnitten av True blood, samt pratat med mamma.
 
Vad hände annars idag då?
I ungefär tre 3 h har vi tittat på en svartvitfilm och utvandringarna i Amerika och idag sa läraren att vi ska skriva en uppsats om den imorgon. Eftersom facebook varit min bästa vän under de 3 h så har jag ingen aning om vad filmen handlar om haha. På teatern håller vi bara på med våra tolkningar av Shakespeare.
 
Imorgon är det fredag! Amerikanarna lever verkligen för det, tusen gånger mer än vad vi gör. Jag och ca 6 andra tjejer ska gå ut och äta för att fira Sydneys födelsedag som egentligen är i nästa vecka. Efter det tror jag att vi skall åka till en fest.
 
På lördagen sedan ska jag förmodligen träffa en eller flera utbytesstudenter från Sverige. Bio, shopping, spelhall, bowling - vi får helt enkelt ta och se vad det blir.

Stupid americans

Efter att ha inventerat här hemma så kände jag att det var dags att provientera så därför kom jag precis hem från Scottsdale Fashion Square Mall. Eftersom jag råkade tappa min foundation i stengolvet imorse så var jag tvungen att köpa en ny. Såklart hade ju min typ utgått från sortimentet men hittade en annan jättebra, samt en concealer från Chanel. Har haft min från Make up store men kändes bättre att ha allt i samma märke!
 
Så vad har jag konstaterat idag?
1. Amerikanska lärare är dumma
2. Senior killar är inte snälla
 
För det första så hade vi prov på Historian och eftersom jag inte pluggat var jag lite nervös. Borde verkligen inte varit det då allting bara var skrattretande lätt. De 5 första minuterna fick vi plugga på häftet som vi hade inför provet, sedan gick läraren igenom vissa svar på provet och sedan fick vi då de 15 frågorna där varje fråga hade 4 svarsalternativ. 3:e frågan löd:
 
'' Vad hette stället där Mexico City ligger idag?''
Svar: Aztec
 
4:e frågan:
 
'' Vad heter stället idag där Aztec var förr i tiden?''
Svar: Mexico city
 
Orkar inte amerikanare...
 
När jag och mina kompisar sedan kommer in i kafeterian idag ser vi några senior killar ta hela vårt bord och flytta det till andra sidan av rummet. Alla senior har ju sitt eget bord och tar man det bryter man starkt mot normen så imorgon ska vi kriga!
 

FRÅGESTUND!!!

 
Kör på en liten frågestund nu när jag varit här ett tag och upplevt en hel del grejer redan. Fråga vad som helst, svarar på allt! Kan vara om skolan, explorius, vänner, sverige m m. Antingen kommenterar ni här på bloggen anonymt eller inte, spelar ingen roll! Eller så mailar ni frågorna/frågan till turnerolivia@live.se

Mrs worldwide

 

Från och med imorgon blir det finare bilder än de från mobilen
1. Jag i NY
2. Frozen yogurt 
3. Skolan idag
4. Jag och Katrine NY (jag vet, ser ut som en jätte)
 
Ännu en dag i paradiset som Ken brukar säga när jag kommer från skolan. Finns inte mycket att säga om denna dagen. Tittade på svartvit film på Engelskan, jobbade med utseendet för yearboken på journalismen, träffade en tjej från Afrika på musiken. Hon hade problem med sina pianonoter så jag hjälpte henne en stund tills hon fattade. Slutade sedan med att vi pratade bort halva lektionen. Tydligen hade hon, hennes mamma & syster flyttat från Kamerun för drygt ett år sedan. Hon var bara 16 år men på ett sätt är vi i samma sits så vi pratade lite om det & hur det är där borta i Afrika.
 
Gick aldrig på audition för teatern. Detta var bara en kort pjäs så tänkte att jag kunde vänta till de lite längre pjäserna som kommer ha premiär i november. Blev nästan överlycklig precis när jag gick in på skolans teatersida där det stod att av de 5-6 pjäserna som kommer spelas inom ett år så kommer en vara musikal och den andra handla lite om grekiskt mytologi. Finns det något jag tycker är intressant i historia så är det Grekland.
 
Nu ska jag ta en hopp in i duschen. Har prov imorgon men för första gången har jag inte pluggat på riktigt, utan bara kollat igenom. Känns så konstigt, nästan som jag sviker mig själv men samtidigt är det också svårt att vara motiverad när inte mina betyg räknas här.
 

Lite personliga hälsningar:
Mamma: Älskar dig! Har lite förslag på saker du kan fylla ut paketet med.
Mormor: Saknar dig! Var jättemysigt att prata med dig. Stor kram som du brukar säga!
Pappa: Ken uppskattade ditt samtal väldigt mycket & Älskar dig med!
Olivia: Skype imorgon efter första skoldagen??
Klara & Linn: Se till att fixa Skype är ni gulliga
Victoria: SKYPE DU MED!
Felicia: Jag behöver filmtips hehe
 
 

Aug. 20, 2013

 

 
Dagarna flyter på som vanligt. Går upp vid 06.00 och åker sedan till skolan drygt en timme senare. Skrev en fabel på Engelskan tillsammans med tre andra tjejer. Kollade i gamla yearbooks på journalism timmen. Fick också reda på att en Arcadia student (min skola) hittades död i förra veckan. Hon hade tydligen varit på fest, bråkat med sin pojkvän, satt sig i sin bil hem men av någon anledning hade den gått i sönder på vägen. Hon hade ringt efter taxi men innan den hann komma var det någon annan som tog henne. En så hemsk historia! Varför vi tar upp den i yearbook är om vi ska göra en minnessida för hennes skull, trots att hon tog studenter 2 års sedan.
 
Under teatertimmen spelade vi upp en sketch i grupper om tre. På musiktimmen fick äntligen min lärare nog & nu väljer han att flytta upp mig till en högre klass. Han tänker själv mixtra med mitt schema så jag behöver inte gå till surtanten Mrs La corte (counsler). Har test i Historia på onsdag så har fått ut en drös information om alla stammar och sådant som fanns i förra i tiden. Man tänker ju att eftersom den amerikanska historian består av ca 200 år så borde den vara kortare eftersom vår varar i flera hundra år. Men nej, där har man fel. Istället går de in i detalj på alla jäkla stammar och deras ledare, var de bodde, när de bodde där. Tror de verkligen någon bryr sig? Alla stammar har ju även så konstiga namn och så bor någon vid Mexikanska golfen och någon i valley of Mexico? Jag vet ju knappt skillnaden.
 
En annan sak som jag även märker nu är Svenskan. För varje dag som går så blir det svårare att översätta.
Översatte just en lång text från Engelska till Svenska. The nomads settled down in Mexico, blev helt plötsligt till Nomaderna satte sig i Mexico.
 
Efter skolan fixade vi lite trumpinnar till Marcella eftersom hon spelar i skolan. Jag behövde också lite nya ansiktstvättgrejer så kollade upp ett ställe där det fanns och åkte dit. Ändå fanns det inte där och jag behöver det verkligen nu efter jag gått på roaccutan så mamma, vi måste lösa detta! Köpte istället flätan som jag har på bilden.
 
Bifogar lite frågor jag fått under min tid i Arizona. 
Vilket språk pratar ni?
Har ni taco bell?
Vilka snabbmatsrestauranger har ni?
Har ni youtube?
Ligger Sverige nära Brasilien?
Varför dansar du inte runt halvnaken på borden som utbytesstudenter gör i filmer?
Är alla blonda i Sverige?
Vad äter ni till frukost?
Vad är er "drinking age"?
Har ni arrangerade danser i skolan?
Har du tagit studenten i Sverige?
Är skolan annorlunda i Sverige?
Vilka filmer/tv-serier kollar ni på i Sverige?
Äter ni mycket fisk i Sverige?
 
 

Get to know me a little bit better

10 saker jag mår bra av

Äta glass
Vara med mina vänner
Shoppa
Spendera tid med min familj
Läsa
Dansa
Teater
Skratta
Resa
Sova
 

10 saker jag inte står ut med

När jag inte sovit tillräckligt
Otydliga uppgifter i skolan
Negativa människor som klagar
För mycket värme
Planera i förväg
Omständiga människor
Plugga under lov/helger
Äta mat där bäst före datumet inträffat
Att inte kolla facebook
Smutsigt hår
 
 

10 platser jag tycker om att vara på
 
USA
Sydafrika
I min säng
Bastun
Skolan
På ett fik
På ett shopping mall (Förresten Zara öppnar sin första butik här nere om en månad!!)
I soffan, framför tvn
På taket
Duschen
 

10 bra egenskaper jag har (tar lite från vad mina vänner sa när jag intervjuade dem för ett skolprojekt)
 

Omtänksam
Positiv
Kreativ
Spontan
Ambitiös
Envis
Social
Glad
Mogen 
Rolig
 
 

Var är jag om 10 år

Utbildad
Har ett bra jobb
Bor utomlands
Har mycket kontakt med mina vänner

SÖNDAG

 
 
Så idag fyllde Tyler 22 år vilket såklart skulle firas på amerikanskt vis. Tårta, kakor, pizza, läsk och för att inte glömma, kladdkakan som jag gjorde igår, var några av sakerna det bjöds på. Eftersom Tyler älskar att springa köpte jag och Marcella running shorts och matchande tröja i svart och grönt till honom. Jätteglad blev han!
 
Träffade även lilla Mackenzie, vilket är min värdmammas systers barn. Hon är som ett plåster på dig men hur gullig som helst. Spelade lite Twister med henne och Marcella. Gissa vem som vann? Jag! Trodde mina armar skulle bryta ihop men tappade bara känseln i dem så det var ju la bra.
 
 
Skypade även världens bästa skypesamtal med Ems imorse (Emelie). Som jag saknar dig kompis! Get your ass over here nu!

LÖRDAG

 
Nu ska vi se vad som hände igår. Jo!
 
Det var exchange student orientation i staden Tempe! Så vid 11 körde vi dit tillsammans med vår värdpappa som också var tvungen att gå eftersom han är en representant för Educatius som jag reser med. Väl på plats mötte drygt 100 andra utbytesstudenter - från Korea, Brasilien, Norge, Sverige m m. Vi bjöds på en buffé och sedan gick vi återigen igenom reglerna för året. Hör jag dem en gång till så vet jag inte vad jag gör!
 
Hamnade först vid det Brasilianska bordet men hittade ganska snabbt Jannicke och hennes värdsyster från Montenegro som jag pratade med.  Fick i alla fall lite information om resor i landet, vilket ju var bra eftersom min teatergrupp ska till Utah och tävla i teater om några veckor. Pratade med min teaterlärare om det och han hade tänkt på mig direkt. Egentligen var det fullt men eftersom jag är utbytesstudent satte han mig längst upp på reservlistan.
 
Det roliga med gårdagen var dock stället vi var på. Dave and Buster's. Ett gigantiskt ställe med massa spelmaskiner och annat kul. Tror de kallade stället för vuxna som inte ville växa upp. Varje person fick ett laddat kort med pengar som man sedan kunde spela på, samla poäng och sedan hämta ut fina priser i shoppen. (Ni ska verkligen få se mitt extremt fina glas) Tyvärr är det inte många från Sverige som åker med Educatius men hittade dock två tjejer och en kille. Apropå killen så bor han hos min kontaktperson i USA. Och på tal om min kontaktperson så har ju hon ett antal utbytesstudenter att ansvara för. Dock så verkar jag och Marcella blivit två favoriter!
 
 
 

Pictures

Det är helg vilket innebär att uppdateringen sker på morgonen min tid - ca 1800 er tid.

Bilder:

1. Solnedgång 17 aug
2. Jag och Montana
3. Hunden Blue (bekväm sovställning)
4. Jag och Marcella
5. Läxan i amerikansk historia


Adress


Älskar verkligen överraskningar så om det är någon som skulle vilja skicka ngt gör ni detta på:

4020 E Osborn Road
85018 Phoenix, Arizona

En sak till! Glöm inte att följa mig på indragen: ioliviaturner


FRIDAY

Gårdagen då. Efter skolan kom Sidney & Rachel och hämtade mig. Vi åkte då direkt till mallet där vi mötte upp Mara och Mckenna. Bland annat så testade jag mini pretzels, vilket är små bitar av bröd. Det var typ det godaste jag ätit. Inte alls som jag trodde att kringlor var, utan dessa var fulla av smör & jättegoda!
 
Utan att riktigt veta om det spenderade vi några timmar där, innan Sidney skjutsade hem alla. (älskar att mina vänner har bil). Åkte näsan direkt med mina värdföräldrar till Costco vilket ungefär är som ICA maxi, men tusen gånger större. Eftersom vi är så många i familjen så får vi nu köpa big pack av allt.
 
Vid åtta kom sedan Mara och hämtade mig, innan vi körde till Sidneys hus. Har inga ord för hur stort det var. Insidan var så fin och utsidan med pool och allt! Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra, så det slutade med att vi mötte upp Sidneys pojkvän Galen och körde till en annan killes hus, Chace där vi träffade Gage också. Så många namn!
 
Tydligen var det någon som hade födelsedagsfest så efter att ha typ tvekat i en timme bestämde vi oss för att köra dit och kolla läget. Såklart var det också ett gigantiskt hus med pool, vattenfall och baseball-court i trädgården. Träffade så många härliga människor, både från skolan och andra ställen!

FUNNY

 

NEW IN

 
Eftersom alla i skolan har böcker som väger tre ton är ryggsäck en helt naturlig sak. Jag hakar på trenden.
 

Friday

Har precis kommit en från en fest i ett mansion. Gigantiskt hus med pool och allt. Kolla bilderna under. Skriver mer om ca 9 h!


tonight's


Mara och jag/mckenna, jag, Mara & Sidney.

Skratta inte

Mitt ID kort som måste hänga runt halsen i skolan. Annars får du Hitler-tanten på dig.


Aug. 16, 2013

Lite intressant fakta om mitt Arizona

- Det är otänkbart att äta med kniv
- Engelsmännen må ha Tea-time men vi har snack time hela tiden
- Desto mindre dina shorts är, desto bättre
- utanför shopping mallen står män från Mexiko och söker jobb via skyltar de håller i) inga visum har de heller.
- skolan är inhängnad och alltid låst. (Känns som man är i ett fängelse)
- allting här kommer i gigantiska förpackningar
- det blåser aldrig här
- de har inget diskmedel (ingen handdisk)
- vi dricker bara ur plastglas
- du kan höja ditt betyg genom att bara anteckna på lektionen
- glömmer du lämna in läxan, sänks ditt betyg med 10 %
- hemmafruar från området kommer och voluntärarbetar på skolan varje dag


Changed courses... again

Sitter här med journalismläxan som går ut på att skriva en intervjuartikel om en tjej som jag intervjuat. Går inte så bra då Mara skickar massa snapchats hela tiden. (Mormor & mamma: bilder på sig själv)

Har idag för tredje gången bytt lektioner. Tar bland annat Cmas nu, vilket är en musiklektion. Valde att spela piano men eftersom jag gjort det tidigare och kan läsa noter så är det egentligen helt fel för mig. Läraren tyckte jag skulle byta till högre nivån men byter jag en gång till halshugger nog min rådgivare mig. Är du glad nu mormor!?

Roligaste på hela dagen var nog när vi fick vara publik till ANN. (Var i tv!!) Ett nyhetsprogram livesänt från skolan varje morgon. Vi är unika med det i hela Arizona, kan förklara mer imorgon.

Längtar så mycket till helgen till allt som händer + att jag får sova lite längre. På fredag är det girls night. Lördag ska alla 200 utbytesstudenter träffas på någon sorts spelhall. På söndag fyller äldsta sonen år så då blir det kalas. Måste också då till mallet och köpa present.

Ser ni bilen på bilden? Det är security damen som kollar att alla är på lektion och har ID.


Happy one week

1 vecka i Arizona! Grattis till mig! Eller säger som London tipton i zack and codys ljuva hotelliv: "heja mig"


ONLY IN AMERICA 2

 
Såg en tjej gå runt med sådana här skor i skolan idag. Vet inte om hon hade bråttom imorse eller är helt fashion-blind.
 
 
 
Imorgon kommer videon med rundvandringen i huset upp. Stay tuned!
 

AMERIKANSKA VÄNNER

 
Dagens sämsta: sovit med för mycket luftkonditionering så har fått nackspärr...
Dagens jobbigaste: writing practice på engelskan om Miranda rättigheterna ''You have the right the remain silent''
Dagens bästa: VÄNNER!
 
Så det är det sistnämnda jag vill fokusera detta inlägg på. Vänner. Att vara utbytesstudent är verkligen ingen dans på rosor. Humöret går upp & ner. Ena dagen älskar du det, andra dagen vill du bara hem. Idag har det varit en ''hata-dag''. Tyckte allting var pest, fick dra mig från varje lektion och var bara allmänt less. Tror att det till största delen beror på alla läxor jag fått i mina universitetsklasser och den största bidragande faktorn, att man inte är riktigt bra vän med någon än.
 
Igår åt jag lunch med några riktigt trevliga tjejer, varav en av dem och jag har samma journalism lektion. Igår bjöd hon in mig till deras bord, men imorse sa hon ingenting så svensk som jag är ville jag inte vara påträngande så sa själv inte heller något. När lunchen kom hade jag ingen att sitta med och kände mig bara allmänt vilsen. Efter en viss tvekande bestämde jag mig för att gå dit. Sade till dem: ''Excuse me, Is it okay if I sit with you today?'' & som svar fick jag ''Of course, we have already saved a seat for you''. Alltså är jag redan nu inräknat i deras lilla gäng. De har smsat/facebookat mig och allt och pratar bara om hur trevligt det är att jag sitter med dem. Vare sig det är ytligt eller inte så är det trevligt med lite socialt umgänge hehe. På fredags ska vi umgås hela dagen och göra en sak som jag tyvärr får hålla lite hemlig här.
 
Så vad jag vill säga med detta inlägg, till alla er blivande utbytesstudenter. Ta för er. Tänk inte på att ni inte ska vara till besvär för det gör ni redan i Sverige, utan bara gör det och ta konsekvenserna i så fall senare!

SHOPPING PART 2

Skorna är i verkligheten persikofärgade i neon...dvs mycket ljusare
 
 

NYA LEKTIONER!

 
 
Haha bästa eftermiddagen på länge. Det första vi sa när vi kom innanför dörren var. Nu äter vi & sedan gör vi house tour som alla tjatar om. Tyvärr gick ju inte detta så bra. Vi la oss istället i sängen för en powernap, men råkade vakna 3 timmar senare. Alla nya intryck och tidiga uppstigningar tar energi...
 
I alla fall gick till min counsler imorse och fick bytt nästa alla kurser, inte för att jag ville men för att det skulle passa med tider och så. Så min första lektion nu är American History AP kurs vilken menas med att den är på samma nivå som på universitet. För amerikanarna ger detta en lättare ingång till de bättre universiteten, för mig? Helt enkelt en mer intressant lektion. Läraren är verkligen hur bra som helt, men mycket homework.
 
Journalismen har jag kvar som vanligt. Träffade äntligen lite människor där idag och valde att arbeta med yearbook framför skoltidningen. Sidney som håller i allt (jättegullig tjej) tyckte absolut att jag skulle sitta med henne och hennes vänner på lunchen så det var vad jag gjorde.
 
3 lektionen var teater. Har aldrig varit så lycklig när min rådgivare sa att klassen var full men för dem med stort intresse kunde hon placera mig där. Teater steg 2 blev det på grund av att jag sysslat med det tidigare. Vi lekte mest lekar, pratade om våra tre shower vi gör detta året men alla var så öppna och trevliga.
 
Sista lektionen innan lunch hade jag skrivit upp mig som office assistant. Det du gör då är att springa runt med hall passes till elever på olika lektioner. Alltså en liten lapp som ber dem komma till office/counsler/doktorn. Det ända du gör är att öppna dörren och gå in och räcka läraren lappen. Problemet är bara att du gör detta i 45 graders värme. 
 
Engelskan är också kvar. VI håller på med nationella proven i reading. Bryr mig inte så sätter A,B,C,D lite på måfå. Sista lektionen nu är också en AP kurs i psykologi, alltså den svåraste typen. Än så länge funkar det bra!

BLOGLOVIN

 
 
Ni glömmer inte att följa mig via bloglovin? På så sätt kan ni få notiser när jag uppdaterat bloggen och hur mycket. Är själv en flitig användare. Och nej, jag kan inte se vem som följer mig, bara hur många.

Dagens fail

 

 
First day of school var inte lika kul som jag trodde. Man är verkligen bara en i mängden tills någon lärare råkade nämna att jag var från Sverige. Tänkte dra varje lektion i korta drag.

Så vi alla tre blev skjutsade till skolan. Tänk er 1800 elever komma samtidigt, det är bara kaos. Många skolor har också olika lunchtider för alla men såklart tycker min skola att alla ska släppas lösa samtidigt.

1. Kommer in på den grafiska designen och en liten rosa tant med pärlhalsband möter mig. Fick redan där rysningar. Går sedan och sätter mig, klockan ringer och alla tar fram sina skisser. I det ögonblicket stannade typ mitt hjärta. Jag satt framför den största Mac datorn, redo att jobba men nej detta var en jäkla konstlektion. Började fråga runt vad den hette om jag var på fel men nej jag var rätt. Gick fram till den rosa tanten och hon gav mig sakerna. Precis innan jag skulle gå säger hon: 
- och ja, vet du hur man städar ett suddgummi?
- ja, sade jag då!
- hon svarade: hur då?
Aldrig trodde jag att det fanns ett rätt sätt att rengöra suddi men enligt estettanten finns det. Hon gick ju såklart sedan och tittade på allas teckningar. Åh vad vacker! Du är så duktigt! Sa hon till alla. Och när hon kom till mig?!
" Aw, but that is okay" hahaha. Ni kan ju bara tänka er mig sitta och rita...

Andra lektionen var sedan journalism, läraren var inte där så vi fick donuts. Inte speciellt kul. På danslektionen blev jag introducerad för 40 pers & fick lite lunchkompisar.

Dagen flöt sedan på med engelska, matte och historia. Ligger ju efter i varje ämne så har ett ton läxor med mig hem. Det första dock jag ska göra imorgon är att byta ut graphic design, dance och matten. Varför? Bara massa freshmen på dansen och matten skulle ha två prov denna vecka. Jag. Vill. Inte.

Lägg märke till killen som helt plötsligt var i vårt foto!

ONLY IN AMERICA

 
I fredags när vi var i shoppingmallet var jag inne på toaletten för att leta efter Marcellas mobil då jag hör en kvinnan ropa: ''Hello, is there anyone there?'' Lite konstigt tyckte jag att det var så jag svarade: ''Yes I am here''. Hon fortsätter: ''Oh, Good! Could you please grab some toilet paper for me? It's empty in here'' Skrattade med henne och snäll som jag är hämtade jag papper. Men liksom: hur ofta skulle detta hända i Sverige?
 
Efter som det händer ganska mycket konstigt/roligt här borta så tänkte jag att detta kunde vara kul.
 

Sunday funday

 
Family dinner ikväll.
 
Carols mamma var här hela eftermiddagen, tittade bland annat i den svenska kokboken och åt marabou. Försökte förklara hur mycket jag älskar lingon till allt med eftersom de inte vet vad lingonsylt är bestämde vi oss för att åka till IKEA så fort som möjligt och åka.
 
Senare ikväll kom även Tyler (äldsta sonen) med hans flickvän Montana. Seriöst gulligaste personen någonsin. Hon ser typ i princip ut som Miley Cyrus i Hannah Montana. Marcella försökte lära oss portugisiska & jag kan bara säga till er som tänker: ''Men det är ju typ som Spanska'' Nej, det är det inte. Jag kan spanska men portugisiska låter som kinesiska för mig.
 
I alla fall så vet vi hemmalagade hamburgare, såå gott! Spelade lite pingis sedan med Jesse. Master som man är så vann jag båda gångerna så vi ska fortsätta imorgon. Gulligaste var nog när vi var klara och han bara: You know there is a badminton field near here, so we can play when it cools off'' Han är väldigt blyg och detta var första gången jag pratade med honom så det var trevligt!
 
Eftersom det är så varmt ute så har alla princip med sig en sådan här mugg till skolan.
 
Som ni ser på bilden har jag skaffat lite back to school supplies. Imorgon är första dagen! Har tittat massa på mobil men insåg till slut att LG över var den som kunde ge mig den bästa dealen. Kändes onödigt att köpa en iPhone 5 till när jag redan haft den. Kommer dock sälja mobilen i slutet så är det någon annan utbytesstudent som vill köpa är det bara att säga till.
 
 

SHOPPING PART ONE

I fredags skjutsade Chris oss till mallet så vi fick komma ut lite. Allting är så otroligt billigt här (Ska inte köpa för mycket mamma) och sakerna jag köpte var i princip alla på rea eftersom enligt dem är det snart vinter och då behövs tjockare kläder. 
 
Mallet heter Fashion Square Mall Scottsdale och har allting man kan tänka sig. Tyvärr var upplevelsen inte så bra för Marcella haha. Klockan 7 skulle vi ha happy friday här hemma och äta pizza så typ 20 min innan började vi göra oss klara. Marcella inser då att hennes mobil är borta. Vi börjar springa runt i hela mallet, leta igenom kläder, fråga människor. Skojar inte om vi engagerade all butikspersonal på Abercrombie & Fitch, Aeropostale m m. Kinesen som jobbade på A&F så helt vettskrämd ut så mycket som Marcellas grät haha. Hittade inte mobilen så nu ska vi köpa nya idag.
 
 

CLASSES

I fredags var jag och valde kurser till skolan. Allting gick så snabbt så när jag nu tänker på det i efterhand kanske jag vill byta ut några. Tanten som är counselor sa så många så glömde bort allting. I alla fall här är det:
 
 
1. Först period är Graphic Design and Advertising Art vilket basically is sitta och designa broschyrer, kataloger omslag m m i de riktiga designprogrammen. Tycker det verkar jättekul och dessutom är läraren från Australien så det ska bi spännande att träffa honom. 
 
2. Journalism. Inte mycket att säga. Du skriver berättelser & säljande texter. Helt enkelt en blandning av journalism och creative writing. Min counselor sa att detta är en väldigt bra genväg till yearbook-klubben.
 
3. Dan steg 1. Eftersom de/jag inte vet vilken nivå som passar så ska jag gå dit och testa först. Tror det är en blandning av flera danser.
 
4. Ja, det är ju obligatoriskt för utbytesstudent att ha Amerikansk historia. Jag gjorde dock en variant och valde in lite Arizona historia eftersom det känns mer intressant då jag bor här.
 
5. Engelska. Fattar inte romerska siffror alls (Pappa!?) så har ingen aning vilket steg. Vet bara att detta är kursen under AP English (alltså advanced placement som motsvarar universitetsengelska). Alltså är det en senior class.
 
6. Sista matten. Algebra med Trigonometry. Får typ ta sats för att uttala det sista.
 
 
Bara två av mina böcker!? Väger ju ett ton. Kan de inte bara kopiera sidorna?
 
Känner jag att någon av kurserna inte passar är det bara att gå till Mrs La Corte och byta. Teatern tror jag var full men vill så himla gärna så ska se om någon hoppat av. Sedan finns det Home Design då man lär sig att designa sitt hem, voluntärarbete (kör ut mat till de fattiga på t ex thanksgiving) och psykologi som jag tycker verkar roligt det med.
 
Marcella vill bli kemist och tar därför BioTech. Skulle aldrig vilja ta den men blir lite avundsjuk. Läraren där är tokig i djur och har två hundar, sex valpar, 2 ormar och massa andra djur, I klassrummet.
 
 
 

If your dreams don't scare you, they are not big enough.


3 FACTS ABOUT AMERICA

 
Eftersom jag nu varit här några dagar 2 dagar (?) Känns som så mycket längre... I alla fall så tänkte jag att jag kunde skriva lite om saker jag lagt märke till.
 
1. Alla mål utom kvällsmat äts på papperstallrikar. Inget mig emot eftersom det är väldigt bekvämt att bara kasta, slippa skölja av och sätta in i diskmaskinen. Passar mig perfekt! (Eller hur mamma?)
 
2. Min familj har sååå mycket mat hemma. Kanske är det för att vi inte är så många i min familj där hemma men alltså ändå. Vi har en kyl för frukostmat och frukt, en för glass, en för frysta saker, en för dricka (cola, vatten m m), en stor frys och den största av dem alla, skafferiet. Där finns så många uppsättningar av allt, ketchup, snacks, Nutella m m. Känns precis som man går in på ICA.
 
3. I Amerika kör man ju överallt men det är tydligen helt otänkbart att gå ut och gå. Jag och Marcella gjorde det och hela familjen bara: You went outside!!!!!!?????
 

Huset (utan bilder)

I love my room. Nej men fick världens rundvisning av huset igår. Ser du det från Google maps så kan man se hur det är tillbyggt och omgjort. Inte alls som de andra husen på gatan.

Totalt har vi alla varsitt stort sovrum och till nästan alla sovrum finns en Walk-in closet. Sedan har de ett game room, träningsrum, stort kök, tvättrum, stort vardagsrum, 4 eller 5 toaletter. Har inte varit i poolen & jacuzzin utanför, det är för varmt!


I am back!

 
NEW YORK was awesome. 
 
Varje dag från 07.45 har vi åkt på sightseeing, första dagen på Lower Manhattan (Brooklyn, SoHo, China town, WTC). Andra dagen Upper East side (Central park, Times square, Broadway, Rockafeller. Förutom sightseeing har det också varit massa bra shopping & froyo tillsammans men vår härliga guide Mike. Under dagarna har jag träffat så många trevliga människor, växlat mellan Svenska, engelska, danska och norska.
 
Klockan två imorse gick jag upp med Alfrida för att ta flyget till Phoenix. Hon skulle vidare till Kalifornien men hade en mellanlandning här så det passade jättebra! Har nu kommit fram till familjen, alla är så trevliga och huset är så nice. Min brasilianska värdsyster (Marcella) är så trevlig, söt och positiv. Vi kommer jättebra överens och vi både pratade precis med pappa haha.
 
Tidigare idag var vi på skolan för Marcellas registration så jag fick höra lite utbudet av kurser. Hon börjar imorgon, medan jag väntar tills på måndag. Ska välja kurser imorgon tidigt och sedan antar jag att jag går hem och slappar, kanske vid poolen. Fick även våra årskurskläder idag. Marcella är sophomore så fick hon fick en speciellt tröja, och jag en ''seniortröja'' som säger: Peace N Out senior class 2014!
 
Har tillgång till internet nu så ska uppdatera mycket!

NEW YORK

Ligger på sängen, halvdöd. Om en halvtimme har jag dygnat. Kom till hotellet för flera timmar sedan så gick ner till restaurangen och åt. Är så trött men kan inte lägga mig då jag väntar på mina rumskamrater som kommer med det försenade flyget. Passade därför på att träffa Jannicke ute i gången.

Imorgon blir det sightseeing x100. Klockan sätts på 06.30 senast!


9.31

 
 
Är det en sak jag är lite besatt av så är det olika test, helst ska det vara ''Vilken personlighet är du?'' eftersom jag själv inte har någon aning. Blev därför jätteglad när jag hittade detta baserat å Jungs teorier. (Då känns det seriöst haha)
 
Jag är ju tydligen en Introvert iNtuitive Feeling Perceiving människa. Står bland annat att man då är lite laid back och väldigt lojal gentemot sina vänner. Personen är inte öppen som en bok, utan sparar sin djupaste kärlek till några få personer. Därför kan de ha livslånga förhållande. Och jag som inte ens kan se mig gift...
Vi är flexibla och strävar efter ''win-win situations''.
 
Sedan finns det ju också dåliga sidor. Är inte speciellt förvånad att detta dyker upp då jag värdesätter det högt. ''An INFP person don't like to have their space invaded.''
 
Några kändisar som är likadana är Prinsessan Diana, Julia Roberts, William Shakespeare, J.K Rowling och för att inte nämna Anne på Grönkulla och Homer Simpson hahaha
 
Test: 
http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes2.asp

5th of August

Åker på måndag. Paniiiiiiiiiiiiik
 
Går ner till Gröningen tillsammans med bestie för att skingra tankarna.

Fixardag

Naglarna är fixade inför USA! Diggar det nya glittret mycket! Precis lunchat med mamma på Inom och ätit glass hos Olle på glassfabriken. Rullar nu fram i värmen.

Update om familjen
Tydligen har de två hundar, en kanin och ett gigantiskt akvarium på 6000 liter med tropiska fiskar. And im loving it!

Next up: frissan!!


VÄRDFAMILJ!!!

 
Äntligen kom värdfamiljen. Känns helt overkligt men nu är den här. Även fast jag tillhör Scottsdales skoldistrikt kommer jag att bo inne på Phoenix. Vilket egentligen bara är bra eftersom jag fick veta att skolan är ''walking distance'' från huset.
 
Familjen då? Jo den består av en mamma, pappa och tre barn. Barnen är alla killar, varav två fortfarande bor hemma. En är 93:a och den andra, 98:a. Vet inte så mycket om familjen än förutom att de gillar att vara ute i naturen, hiking och biking är nog två stora intressen. Pappan gillade också att ''leka'' med sina radiostyrda plan, spela pingis osv. Haha så härliga!
 
Pappan i familjen har ett eget företag i Phoenix som gör någonting med bilar (har inte fattat riktigt) och mamman arbetar med ekonomin på ett larmföretag. Huset är också jättefint! Har fått massa bilder från rummet. På en av bilderna ser man en hund, en huskie men vet inte om det är deras.
 
Som bonus på allting kommer jag också att få en brasiliansk värdsyster under ett halvår. Hon kommer redan imorgon så hon får ha rummet vi ska dela för sig själv nu några dagar.
 
SKOLAN
 
 
Eftersom jag åker med Select fick jag min skolplacering för två månader sedan redan. Skolan heter Arcadia high school, ligger inne i Phoenix och ha ungefär 1700 elever. Den blev renoverad 2008 och ser därför väldigt modern ut, vilket jag tycker är toppen! Något som är lite extra speciellt med denna skolan är att de har ett prisbelönat Arts-program. Förutom skoltidningen, The Arcadian så gör de även varje morgon en tv-show på 20 minuter. Som om de inte räcker satsar de också mycket på musik, musikal och teater. Passar ju mig perfekt!
Såklart finns det ett enormt utbud av kurser, klubbar och men blev extra glad när jag såg att de hade: Basket, Tennis och Friidrott.
 
Skolan har också bivit prisad med ''Excelling'' och ''No Child left behind standards'' så det känns mycket bra!! Det roliga är ju kanske att Steven Spielberg gått på skolan.
 
Skolmaskot
 
 
Har pratat med familjen och allt känns sååå bra. Om några dagar åker jag! Aaaaaaaah
 
 
 

RSS 2.0