VILKEN LYCKODAG!



Inledde dagen i tempe marketplace där jag träffade Emelie för första gången på 5 mån. Tittade lite i affärer, innan vi ensamma gick iväg och fikade, som de gamla goda tiderna. 69 dagar tills vi ses nästa gång!

Sedan vi 14.30 landade Olivias plan att se henne igen var helt fantastiskt. Hr haft barbecue kväll, introducerat henne till familjen och suttit och pratat i flera timmar. Det känns som jag aldrig lämnade henne.


FRÅGOR

Ser att det ramlar in massa frågor nu och det är ju jättekul! Ska svara på alla nu de närmaste dagarna.

Frågar du på bloggen så svarar jag i ett inlägg. Vill du istället att jag svarar per mail så går det superbra att maila till: [email protected]

Ha det bäst!


Dec. 29, 2013


DANCE LIKE NO ONE IS WATCHING

Vad vore en jul utan en ny dansvideo? Nummer 2 är uppe så ENJOY!
 

FRIENDSHIPS ALL OVER THE WORLD

Ev av de bästa upplevelserna under året är vänskaperna du skapar runt hela världen. Bara på dessa månaderna har jag skaffat kompisar i: Brasilien, Paraguay, Kina, Syd Korea, Tyskland, Danmark, Norge, Spanien, Italien - tänk bara så många ställen jag har att besöka i framtiden!


Dec. 26, 2013


MY AMERICAN CHRISTMAS

En riktigt mysig dag med min amerikanska familj!
 
 
 

Började redan vid 09.00 imorse då vi alla samlades framför julgranen för att först öppna vår julstrumpor och sedan alla paketen. I Sverige brukar detta ta lång tid för oss eftersom det öppnas ett i taget. Här däremot delades alla ut och sedan var det bara att riva upp allting. Tyckte det gick alldeles för snabbt...
 
Efter detta hade vi en brunch med ägg och skinka & sedan lekte vi runt med julklapparna. Jag av bland annat min värdmamma ett Zumba spel för Wii så var ju tvungen att testa det också. Lite senare gav vi oss ut för att hika ca 1 1/ timme på ett berg, bara för att få lite frisk luft. Såå härligt i solen!
 
Nu ikväll har jag, Carol, Ken & Chris tittat på The lone Ranger.
 


MERRY CHRISTMAS


GOD JUL alla underbara människor där hemma! Hoppas ni får en fantastisk dag med massa god mat, presenter och hög stämning. Är faktiskt lite avis på er. Vi firar ju inte jul förrän den 25:e men imorgon inleder vi med julmiddag hos Carols mamma. 
 
Skickar också med mina nya favorit julsång från Amerika. Sååå bra!
 
 
 

Dan före dan

 
Mår såååå mycket bättre idag! Sov ut, slappade och sedan ringde Marcella på skype. Fick ett långt samtal med henne och alla hennes vänner så det kändes toppen! 
 
Åkte sedan ut med Ken och fixade lite saker. Det är faktiskt lite kul men på bara en dag (sedan marcella åkte) har vi redan kommit ännu närmare varandra, vilket är toppen! Såklart var jag inte heller klar med min julklappsshopping så tillsammans med resten av Arizonas befolkning åkte jag till mallet och strosade runt för mig själv, samtidigt som jag fixade det sista.
 
Nu ikväll har jag och värdpappa haft tomteverkstad med julmusik, samtidigt som vi snackat med Marcie hela kvällen. Har precis kollat klart på Grease så nu blir det sängen!

ACCENT

Lite häftigt faktiskt! Gjorde ett test varifrån i USA min dialekt kom ifrån, beroende på vilka ord jag använde och hur jag sa dem. På kartan ser ni ställena, alla i Kalifornien. Antar att det blir så när Arizona ligger så nära Kalifornien.
 
Santa Rosa, Oceanside & Modesto
 

Min ängel

 
Kan lugnt säga att det varit en av de värsta dagarna i mitt liv. 04.00 imorse steg vi upp imorse för att köra Marcella till flygplatsen som såklart slutade i massa tårar, både från mig och värdpappa. Hela dagen har sedan varit som ett enda stort grått moln. Rummet här ekar tomt, varenda grej jag ser så tänker jag på Marcella och problemet, jag kan inte sluta gråta. Det känns som jag förlorat en del av mig själv och jag har ingen aning hur jag ska fylla tomrummet.
 
Min fina vän Erika försökte få mig på bättre humör idag så hon tog med mig till sin kyrka. Vad hon inte sa dock var att den tvåtimmars långa gudstjänsten var på spanska haha. Som tur gick det bra och jag blev överfallen av kramar och julhälsningar på spanska. Efter det drog vi + tre andra killar till en restaurang i uptown och käkade. Till slut var det bara jag, Erika och hennes pojkvän kvar så vi stack till någon utförsäljning av skor, innan vi drog till bion och såg American Hustler.
 
Det hjälpte faktiskt lite att få mig på bättre humör, även om tankarna alltid var på Marcella. Hur som helst, när jag kom hem så var värdpappa lika ledsen som jag lämnade honom och jag bröt ut i tårar igen. Hennes plan landar om tre timmar och så fort hon kommit skulle vi skypa.  Folk börjar också äntligen förstå nu hur nära vi är varandra!

Jag har nått 1.80

 
Folk frågar mig ofta hur lång jag är och svarar då 5'9, vilket är 1.76-1.77 m som min läkare fick fram, då jag mätte mig hos honom i maj. Dock så har jag på senaste tid fått höra: Nej, det kan du inte vara, du måste vara längre. Kunde ju aldrig någonsin tänka mig att jag skulle ha vuxit men tvingade min värdpappa till att ta fram måttbandet idag och tro det eller ej, min nya längd är 5'11, vilket är 1.80 m. Seriöst, när ska jag sluta växa?

SÅ MYCKET KÄRLEK PART ONE

 
Kvällsmat på favoritrestaurangen, julklappsöppning, massa tårar. Imorgon eller rättare sagt om tre väntar ett av de svåraste sakerna i mitt liv, säga hejdå till Marcella. Kan inte ens skriva detta utan att gråta. Vi hörs imorgon när jag har tagit mig samman...
 

Fredag

Beklagar min frånvaro på bloggen. Marcellas avresa närmar sig och det sista jag vill göra är att blogga. Imorgon väntar "julafton" för Marcella, tvätteri, bowling, restaurangbesök, paketinslagning.

Ha en fantastisk helg!


FINALS WEEK

 
 
Så här sitter jag en onsdagskväll med fotografianteckningarna i handen, samtidigt som jag jobbar på andra delen av Marcellas fantastiska present. Dessa dagarna ons-fre har vi finals, vilket innebär att vi testas på allting vi lärt oss under terminen. Först ut idag var Engelska (skriva 7 paragrafer) & Journalismen (donutkalas). Som ni kan se tar vissa lärare det på större allvar än andra. Imorgon blir det Fotografi (prov) & TA (sitta och prat) och slutligen på fredag, historia (prov alla kapitel) & Stugo (Julklappsutdelning och mat). Det bästa är ju dock att vi slutar 11.20 varenda dag!

LÖRDAG

 
 
Hade extremt kul i lördags. Sydney & Mckenna hämtade upp mig så körde vi till zoo lights. Varje jul dekorerar de hela zoo:et i lampor och har "ljusshower". Visst var det fint med tyckte inte det var något speciellt. Sällskapet var mycket bättre. Mckenna, Sydney + hennes date, Lily och hennes date + en annan kille.
 
Efter zoo:et åkte vi direkt till en donut-affär där du kan få typ ett dussin för 1 dollar. Två av killarna hade ett korsförhör på mig med typ 1 fråga i sekunden. De var verkligen sådana personer som inte tog något seriöst. Under tiden vi suttit och pratat hade de: försökt sälja mig till freshman, jag bjudit dem på turkisk peppar och så frågade de ju också om mitt mellannamn. (Läs med engelskt uttal)
 
Alla pratar så man hör ingenting..
 so whats your middle name?
Ida
AL-QAIDA!!??
Me: NOOOOOO!!!!

MÅNDAG

6 dagar kvar och jag gråter på...
 
Vet inte vad det är för fel på mig måndag är verkligen en av de personerna som gråter innan något händer, om jag ens gråter då det händer väldigt sällan.
 
Dagen har i alla fall bestått av:
- julshopping i shoppingmallet
- selfies med jultomten
- hittat den mest fina och personliga presenten till Marcella
- kanelkringlor
- vattenkrig 
- uppsats om bioteknologi
 

Christmas spirit

Med julnaglar på plats & en pepparkakskaffe i handen har jag kommit in i julstämning. Huset är dekorerat från topp till tå, speciellt utsidan som är dekorerad med massa lampor. Imorgon ska jag och Marcella handla julklappar efter skolan.

Helgen har förövrigt varit fantastisk! Berättar mer imorgon. Marcella lämnar också denna veckan, vilket innebär att jag i princip gråter inombords varenda dag.


HELGENS PLANER

 

What a great day

Tack och lov att jag hann göra kaffe imorse efter de 5 timmarna sömn jag fick. Gårdagen var så himla bra, mycket på grund av att Marcella åker om 8 dagar, vilket innebär att varje minut måste tas till vara på. Vi är närmare än någonsin, hur det nu är möjligt...

Hursomhelst. Åkte till mallet snabbt igår för att köpa nytt smink. Planen vara att köpa Clinique, vilket är extremt billigt här i USA (ca 130 kr). Allting gick jättebra och kom hem med precis ad jag behövde. Problemet var bara att när jag kollade vad jag köpt så var det Lancome. Haha märkte inte ens någon skillnad. Är så förvirrad.

Vid 19.00 sedan skulle Erika hämta ut mig men kom aldrig. Var riktigt orolig och tänkte: Did she just ditch me? Men en timme senare, körde hon uppfarten. (Tack och lov!!) Tydligen hade bilen stannat nere i downtown.

Så en stund senare kom vi fram till skolans basketbollmatch (tjejer). Tog lite bilder för yearbook och hejade på tills vi blev utkastade... Ja ni hörde rätt! Security-tanten tycker (hejarklacksektionen) skrev för mycket så hela sektionen fick lämna in shame. Hahaha fick 5 bilder från matchen. & jag som är så god vän med hela Security teamet.

Efter vi blivit utkastade var vi så hungriga så åkte till en restaurang, åt avocadopizza & cupcakes, innan jag kom hem, rusade In på datorn för att göra min läxa. Fastnade istället framför marcellas Skype med en av hennes killkompisar. Var sådan mysig stämning, han satt & sjöng med sin gitarr, jag sjöng lite opera och så fick jag prata lite portugisiska. De säger att min accent är jättesöt...

Förlåt för detta inlägg in i detalj. Ville bara beskriva hur en perfekt dag kan se ut.


A Quick Hey

Holy Moly vad jag är trött. Har suttit och skypat med Marcella vän, samtidigt som jag gjort läxor. Innan dess var jag och Erika på basketmatchen och åt middag. Tyvärr blev vi ju, samt många andra utkasta från matchen...

Two pics

Två bilder från idag. Mr Abbott bestämde sig för att hoppa in i bilden idag. (Fotografilärare)

Justin & Hose tog båda mina par glasögon. Inte för att de ville testa dem, utan för jävlas så jag inte skulle kunna se något...


Mr Spielberg is an Arcadia alumni

Insåg just ironin med att vi precis läst Jurassic Park på Engelskan, nu tittar på filmen och att sedan ingen mindre än Steven Spielberg som gjort filmen, har gått på min skola.

Eftersom vi har bilder på alla elever sedan 1959 så ska jag snoka tillbaka och se om jag kan hitta honom i en av böckerna.


Time to go to bed

Har äntligen fiskat fram en bild från Utah där jag uppträde.

Nu ska jag sova för imorgon väntar en väldigt jobbig dag. På första lektionen blir det film, den andra äter vi, tredje tittar vi på fina foton, fjärde promenerar jag runt på skolan, 5:e blir det film och sedan slutligen på 6:e så äter vi igen haha. Fattar inte hur jag ska orka allt detta...


PAKET!!!

Blev så överraska igår när jag fick mitt paket från Danmark. Det var fyllt med julklappar och jag längtar sååå tills jag får öppna dem.

Kommer också skicka hem lite julklappar till några därhemma.


SVERIGE VS USA

Skillnaderna mellan SVERIGE & USA. Har funderat i flera dagar om något intressant att skriva om & kom då på att jag aldrig egentligen, på ett strukturerat sätt, nämnt skillnaderna samt min åsikt till dem.
 
Killarna är så mycket mer flörtiga. Träffar du på dem ute i allmänheten, eller speciellt skolan så är det inget som stoppar dem från att säga Hej, fråga om mitt namn och utbyta några fraser. Detta kommer både från freshman till seniors, allt från 14-18 år. Så på sätt skulle du kunna säga att killarna här har mer självförtroende.
 
Drive through överallt. Apotek, bankomat, starbucks, systembolaget. Du behöver alltså aldrig gå in i en affär om du är riktigt lat!
 
Människor här promenerar inte. Är du ute & går (särskilt under sommaren när det var 40 +) kan jag garantera dig blickar och folk som vänder sig om. För att inte tala om att alla killar här tutar när de kör förbi dig.
 
De använder besticken på helt fel sätt. Gaffeln är ett multifunktionellt redskap som kan hacka, mosa, skära - helt fantastisk ju? Nej, det tycker jag inte. I Sverige vänder vi liksom på gaffeln och puttar upp maten där, något amerikanerna tycker är fruktansvärt roligt.
 
Allting är så mycket billigare. Körkort kostar här ca 600 kr, att tvätta bilen 30 kr, Ben & Jerry 20 kr. Sedan blir det ju också extra billigt för oss svenskar.
 
Amerikanarnas kunskap sträcker sig inte långt utanför Amerika. Förvänta dig inte att de har någon speciell kunskap om vad som hänt i världen eller att t ex Ikea är svenskt & Swedish house mafia. Två frågor jag fått:
- Ligger Sverige nära Brasilien?
- Är inte Sverige en stad i Amerika?
 
Killarna är så mycket artigare. Bjuda ut tjejen på dejt, fråga föräldrarna och hålla upp dörren är något som inte är en valmöjlighet, utan ett måste. Känner mig som en drottning när jag går in genom dörren numera.
 
Mitt betyg...
 
Läraren gör allt för att du ska lyckas i klassen - ger dig svaren till proven, ger dig allt material du behöver och jag tror jag har en teori om varför. Läraren vill helt enkelt inte att eleverna misslyckas, då det framställer han/hon som en dålig lärare. Sedan tror jag inte de vågar ge eleverna ansvaret eftersom de behandlar dem som barn & förväntar sig också då att de ska prestera som barn.
 
Alla dessa fantastiska komplimanger. Vilken fin textur ditt hår har, dina ögon är så vackra, sin klädstil är så fin, ''You look so cute'' m m. Senaste komplimangen är en av mina favoriter då jag passerade ett killgäng. ''Wow a blondie, keep it up like that'' haha skrattade för mig själv. Folk kastar sig ur komplimanger & vissa säger att de är falska och inte menar det. Vad spelar det för mig? Så länge de sätter ett leende på mina läppar är jag glad.
 
De Amerikanska Ungdomarna är så lata. Jag menar många här har jobb på fritiden men vad jag tänker på är i skolan. Många sover på lektionen, struntar i ett göra uppgifterna och jag förstår verkligen inte hur de kan göra det. Om de ändå är där så är det väl en självklarhet. (Detta är sådana saker man inte kan göra hemma). Jag gör allt (plugghäst) och min lärare ger mig därför mer frihet. Vem vill inte ha det liksom? Fatta det Americans!
 
Respektera de äldre. Alla lärare ska tilltalas Mrs/Ms/Mr och svär du inför dem är det väldigt väldigt dåligt. En av mina killkompisar har suttit inne på kontoret nu i mer än en vecka för ''in school suspension''. Varför? Han sa ''go and fuck yourself'' till en av lärarna.
 
 

Dec. 09, 2013

Varför är jag så klumpig!? Och särskilt när det kommer till att bränna sig?

Har flera gånger lagt handen på spisen, glömt att ta grytlapp när jag tagit ut ut ugnen MEN detta tar nog ändå priset.

Hade inte ätit på flera timmar när vi kom hem så stressade in, värmde på lite burrito i micron, kastar mig över maten när den är klar, gör någon slags katapult och får all mat över mina händer, inklusive den extremt varma såsen. Kan ju bara säga att blåsorna som har intagit mina händer nu är inte små!

Mormor! Har du någon huskur mot detta? Det gör ju ont!


THE NORTH GRAND CANYON TOUR

 
Klockan nio imorse startade vi vår roadtrip upp till de norra delarna av Arizona. Efter två timmar hade temperaturen redan sjunkit till minusgrader, när vi stannade i Flagstaff, helt omringade av snö. Stannade på ett litet diner & fick äta så goda amerikanska pannkakor tillsammans med en jordgubbssmoothie.
 
Begav oss sedan ut i the middle of nowhere för att sedan ca 1 timme senare befinna oss i Grand Canyons nationalpark. (Där alla indianerna bor). Tror ni inte att mannen som satt ensam uppe i bergen & tog betalt för inträde, var 50 % svensk och visste mycket väl till Göteborg och Luleå, ställena han hade liftat mellan. Lite kul faktiskt.
 
Stannade flera gånger på vägen för att ta bilder men vi hade verkligen jättekul & särskilt i all snö! Alla vi fyra klickar så himla bra! Efter flera timmar åkte vi till slut hem genom vinterlandskapet och 4 timmar senare sitter jag här. Totalt var vi iväg från 09.00-20.00 så är ganska trött nu. 
 
OCH ja. Trodde jag aldrig att jag skulle säga detta men Arizona är kallt på vintern. Temp. i Phoenix är 10-15 grader nu...
 

FAMILJEN

 
 

Hello Lovely's

 
how to make animated gif

Fredag. Dagen alla väntat på i skolan, eftersom det innebär Forever Lazy Day. Kommer att ha mina rosa mjukisbyxor, hollister tröja och kanske, kanske mina nallebjörnstofflor. Egentligen har jag en matchande tröja till mina mjukisbyxor som också är rosa men tror jag skippar det på grund av att jag inte vill se ut som Barbie.
 
pink

 

Dec. 05, 2013


Julkalender

Nu kan jag äntligen komma i lite julkänsla i alla fall. Vädret här bidrar ju inte mycket då det är 15 grader. Ska dock inte klaga. Har insett att denna temp. är svensk vår och älskar det nästan mest!


En skönhet klär i alla färger eller hur var det du sa mamma?

Jag har aldrig gått såhär länge utan att fixa mitt hår. Hatar verkligen min utväxt men nu har det gått så långt att halva håret är blont medan andra halvan mörkare. Tycker det ser lite intressant ut haha.

På bilden nedanför är alla fyra hårfärger jag haft sedan juli. Det startade med extremt blont, blev grått (askblont), för att sedan bli guldigt igen och nu, hälften hälften (bild längst ner höger)

Jag har alltid undrat vad jag passar bäst i så kommentera gärna :)


Det gäller att hålla tungan rätt i mun

Haha Diego är så himla rolig. Idag när jag kom var det första jag fick höra: Olivia, vi drar till New York och festar haha. Sedan var det ju då bara ett problem, åldersgränsen i USA.

Inga problem sa Diego och började mixtra med mitt ID. "Vi bara delar det på mitten, sedan ändrar jag 9 till en 8"
Jag: så du menar att jag ska vara 24?
Han: jajaja! Det är inga problem!!


I LOVE SALE

Heeeeeej svenskar. Segt att vara tillbaka i skolan när man haft så många dagar ledigt men det funkade! Framkallade lite bilder på fototimmen. Ni vet, vi kör inte digitalt, utan här är det mörkerrum, kemikalier och gigantiska lampor som gäller.

Efter skolan åkte vi direkt till shopping mallet. Marcella skulle köpa resväskor och jag ett par jeans med hög midja. Hatar alla mina byxor som man får gå och dra upp. Här blivit gammal för nu ska det hellre vara bekvämt.

Lyckades också hamna på Victoria secret REA och lyckades bli världens kompis med en av tjejerna. Slutade med att jag fick 30 dollar off på grund av mitt presentkort, sedan 50 % från rean och sedan tyckte hon jag var så trevlig så fick ytterligare 15 dollar off. Som om inte det räckte så låg det ett Secret Reward kort i påsen när jag kom hem. Det är laddat med 10-500 dollar. Ingen vet, det är en överraskning nästa gång jag handlar!


SPIRIT WEEK

Eftersom vi har en ny skoldans på lördag (Winter formal) Så innebär det också Spirit Week denna vecka. Alltså ska vi klä ut oss varenda dag, såsom vi gjorde före Homecoming.
 
 
Mammal Monday: Dagen då du ska klä ut dig till ett däggdjur
 
 
Tacky Sweater Tuesday: Vad som gäller är att bara fulaste tröjan du kan hitta!
 
 
When I grow up Wednesday: Du ska alltså klä ut dig till vad du vill bli i framtiden
 
 
Denim Thursday: Allt på kroppen ska vara Jeans-material.
 
 
All Lazy Friday: Pyjamas, One Piece, Sweatpants - bara myskläder!
 
 
 
 
 
 

CHRISTMAS PICTURE

 
Varje år skickas det ut julkort till släkt & vänner. Här är årets upplaga av familjen Moore & Co. Togs precis efter vi haft vår andra Thanksgiving middag här hemma ikväll. Innan idag var vi ute i öknen och körde off road car. Var bland det roligaste jag gjort & även smutsigaste... hade sand ÖVERALLT!
 

The ice princess


RSS 2.0