US roadtrip 2011

 
2011 gjorde jag nog en av de häftigaste resorna i mitt liv. Under tre veckor bilade jag och mamma ner
längs västkusten och besökte ett antal ställen.
 
San Francisco - Detta är en av mina favoritstäder i USA och jag kan verkligen förstå varför mamma valde
att bo här. San Francisco skiljer sig från andra amerikanska städer på så sätt att du verkligen kan
promenera och inte behöver ta bilen. Det finns många olika folkgrupper vilket gör att samhället är
speglat på flera olika sätt. Mitt  favoritställe är helt klart Fisherman's Wharf!
 
Carmel & Monterey - två ministäder längs kusten där i alla fall Monterey påminner om Båstad under
sommaren. Riktigt mysigt!
 
Los Angeles - Kom ihåg att vi köade i flera timmar att ta oss fram till hotellet. Var riktiga turister
och besökte Universal studios och Hollywood-skylten.
 
San Diego - Här började kaoset på resan. Flyget blev inställt och väskorna kom bort.
Fick då åka limousin från LA till San Diego klockan tre på natten. Fråga mig inte varför.
Nästa dag fick vi åka och shoppa lite nya kläder i ett outdoor mall.
 
Las Vegas. 45 grader sol och jag höll på att dö. Besökte Fashion show mall (ja, de hade massa fashion shows), Ni som ska till Vegas måste gå dit!
 
Hawaii - Mamma visade återigen sina gamla minnen från när hon bodde där, samtidigt
som jag fick uppfylla min dröm, bada med delfiner. Har till och med en film om det...
Haha vad tycker du om den Olle?
 
 
 
 

The exchange student challenge

 
 
Vilket land ska du till?
USA
 
Vilken organisation reser du med?
Select-programmet på Explorius
 
Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?
Helst av allt skulle jag vilja ha gått i en kommunalskola någonstans mellan Los Angeles och San Diego eftersom det är så enormt fint där! Men är så tacksam för Arizona, dels för att jag aldrig har varit där och att det är värme året om.
 
Har du fått familj eller gjort stat / region-val?
Jag har inte fått familj än men vet att jag kommer komma till Scottsdale, Arizona eftersom jag åker med Select där du kan välja allt ifrån stad till område och skola.
 
Kommer du åka på något förberedelseläger?
Yes! Några dagar innan jag anländer i Arizona kommer jag att vara på ett förberedelseläger tillsammans med andra utbytesstudenter i New York.
 
Vad ser du mest fram emot?
Finns i princip ingenting som jag inte ser fram emot. Men några saker på listan: träffa värdfamilj, gå i sommarkläder, shoppingen få uppleva high school spirit, vara med i massa klubbar, homecoming, prom, froyo, se mina serier på tvn och massa bra amerikanska tidningen OCH billiga böcker. 
 
Vad fruktar du mest?
Detta kan låta konstigt att säga med alla ''hejdå'' till kompisar, släkt och för att inte tala om mamma och pappa på flygplatsen. Sedan så visst, första dagen i skolan, mötet med värdfamilj och innan man har skaffat vänner är lite läskigt.
 
Vill du prova någon ny sport?
Av alla sporter i hela världen är dans det jag klarar av bäst och därför ska jag prova på detta i USA. Sedan för många många år sedan spelade jag både tennis och gick på friidrott och därför är det inte omöjligt att jag testar på det.
 
Vad kommer du sakna mest?
Mina föräldrar, familj och vänner. Tryggheten att liksom veta sin plats och även självständigheten att inte vara beroende av andra. Och en sak till! Regn. Jag kommer sakna mysiga innedagar.
 
I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?
Har inte tänkt på det än men eftersom jag älskar att resa så är väl sannolikheten stor! Har varit på Hawaii och bilat genom Kalifornien så har ju varit där innan men tror det kan bli en helt annan sak om man åker med folk i sin egen ålder. 
 
Namnge tre platser du vill besöka i ditt land:
Bara tre? Eftersom jag älskar Florida och alla amusement parks (Universal studios, Busch gardens, Hogwarts land) måste jag säga det. Sedan skulle jag också vilja besöka Kalifornien och huntington beach och slutligen måste jag nog säga, San Diego. Eller Las Vegas, Åh, älskar alla ställena. Sedan vill jag också besöka Amerikanska södern någon gång i livet.
 
Tror du att det kommer att bli ett bra år?
Försöker att inte ha för stora förväntningar men ja det är väl klart!

Detta är jag!

 
Var?
Jag heter Olivia, är en 18-årig tjej från Helsingborg som studerar ekonomi på procivitas privata gymnasium. Nu under hösten 2013 kommer jag att lämna Sverige och bege mig till Scottsdale, Arizona, med Select-programmet på Explorius. I staden som har runt 250 000 invånare kommer jag uppleva det amerikanska livet på high school som senior.'
 
Vem är jag?
För att bara dra lite kort om mig. På fritiden ägnar jag mig till största delen till att träffa kompisar eftersom skolan tar mycket tid. Teater, dans och läsa är också några saker jag gillar mycket. Däremot, bollsporter där fötterna används, matlagning och planering är tre saker jag är värdelös på. Som person är jag positiv, spontan och en obotlig optimist. Tyvärr är jag också slarvig, klumpig, enormt envis och ogillar negativa, samt konservativa människor starkt. Bra att vi kunde reda ut det...haha

RSS 2.0