14 timmars shoppinh

Just i denna sekund vet jag inte var jag ska ta vägen. Mina ben är som spagetti, fryser som bara den, har fått tillbaka mitt halsont ordentligt (förresten hur kan man få en ny infektion när den gamla är fortfarande där!?) & är allmänt slut.

Varför?
Vi har varit och shoppat i 14 timmar. Innan du mormor nu svimmar av, så kan jag säga att jag köpte faktiskt så lite jämfört med de andra det var lite pinsamt.

Berättar mer imorgon! Måste sova... NU


BLACK FRIDAY

 
BLACK FRIDAY. Fenomenet som bara existerar i USA. Folk köar från midnatt för att få de bästa priserna, affärerna i princip ger bort sina produkter nästan gratis OCH folk blir ihjältrampade. Klockan 8.00 imorgon inleder vi dagen med frukost på någon restaurang, sedan drar vi till en hantverksmarknad, för att sedan åka till shopping mallen. Detta är också den officiella dagen att starta sin julhandel så ska se om jag kan hitta lite presenter till mina loved ones.
 

JAG ÄR TACKSAM...

 
 
Tacksamma människor är lyckligare, sa min engelskalärare för ca tre veckor sedan och införde en ny grej. Varje dag skulle vi skriva om en sak vi var tacksamma för & varför. Tänkte att ni kanske ville veta lite vad jag skrev så ska försöka komma ihåg.
 
1. Jag är tacksam för mina fantastiska vänner & familj jag har hemma i Sverige. De stöttar mig så fantastiskt mycket och utan dem hade detta året varit så mycket svårare.
 
2. Jag är tacksam för att min familj i Sverige älskar att resa och att jag redan besökt många delar utav världen. 
 
3. Jag är tacksam över att vara lång. Det kan ibland vara jobbigt då man inte kan ha höga skor men när man är i stora folksamlingar är det en stor fördel.
 
4. Jag är tacksam över att jag kan få kaffe varje morgon. Utan det hade jag aldrig kunnat vakna upp kl 06.00
 
5. Jag är tacksam över Marcella. Att få dela denna upplevelsen med en annan människa har hjälpt så mycket, samtidigt som jag skaffat mig en vän för livet.
 
6. Jag är tacksam för vädret i Arizona. Efter 18 år i Sverige med snö, passar detta mig jättebra!
 
7. Jag är tacksam att jag älskar att läsa. Detta hjälper mig så mycket med skolarbete och dylikt.
 
8. Jag är tacksam för Sephora, Victorias Secret, American Eagle - affärer som inte finns i Sverige, utan bara i USA.
 
9. Jag är tacksam över att ha fått möjligheten att gå på high school. Det är så annorlunda men vilken upplevelse!
 
10. Jag är tacksam för svensk nyttig mat. Fläskpannkaka, Varmrökt lax, tekakor, ost och Skånemejeriers mjölk.
 
11. Jag är tacksam över lärarna på Arcadia som alltid möter mig med ett leende och skiner upp mina dagar.
 
12. Jag är tacksam för STUGO. Människorna i den klassen är så fantastiska och får dig alltid på bättre tankar.
 
 
Har faktiskt också lite att lägga till. Jag är så innerligt tacksam för denna möjligheten, att vara i USA i ett år. Skapa kontakter jorden runt, få en helt egen Brasiliansk värdsyster, en andra familj och massa massa mer! Sedan måste jag bara säga att jag är så tacksam att alla nära & kära är friska och mår bra, att jag har de bästa föräldrarna och den coolaste mormor'n och farfar'n.

HAPPY THANKSGIVING

 
Nu drar vi iväg till Carols syster och firar vår första thanksgiving. Potatismos, Kalkon, Äppelpaj, Pumpapaj, Cranberrysås - mat i överflöd. Tyvärr har jag förlorat mina smaklökar på grund av mina förkylning, sådär bra tajming till denna dag. Hoppas jag kan smaka något haha... #i-landsproblem
 

NEXT UP: DANCE

 
 Imorgon ska jag gå och titta på våra extremt talangfulla dansare. Min vän Juliana dansar alla solon i klippet och är grymt bra!
 
HÄR KAN NI SE REKLAMEN --->
https://docs.google.com/a/procivitas.se/file/d/0B7GSlbzp9sTRVWRIbFY1cTJpTnM/edit?usp=drive_web
 

Monday, 25th

Med en hund i knäet, the voice på tv:n, kaffe i ena handen och örtté i andra handen för att få bort min hosta så har jag en ganska bra kväll. En lång Skype med Olivia och sedan ett välbehövligt samtal med Ems om lite tankar, kan jag äntligen falla tillbaka på kudden och sova. Natti!

https://cdn3.cdnme.se/4169876/6-3/pic_52943a502a6b2249f1796e02.jpg" class="image">


ARIZONA COYOTES

Gissa vem som visades på de stora plasmaskärmarna under matchen? Jo, jag - dansandes för fullt i en Dance Off, tillsammans med Marcella, Montana, Toni och jubel från killarna - Tyler & Chad.

Tyvärr vann vi mot ankorna (haha de andra teamet). Inte så konstigt för alla svenskar spelade där höhö.

Mitt betyg på mitt allra första hockeymatch som upplevelse är jättebra! Roliga aktiviteter under matchen, sång och massa glädje från 10 000 andra människor.

Men som sport så får jag nog ändå säga att fotboll (svensk) är roligare att titta på!


CHECKA IN!

 
Nu har jag organiserat alla inlägg till olika kategorier så letar ni efter något speciellt, finns det på vänsterkanten.

TU NO HABLAS ESPANOL

 
Vaknade upp imorse helt genomförkyld så det var ju fantastiskt kul. Blev ingen bio med Vanessa&Co, vilket var tråkigt eftersom ville så gärna! Istället har jag i princip sovit hela dagen (hemma från skolan) & hållit mig inomhus medan regnet har öst ner utanför.
 
Nu har jag precis tittat klart på en Prinsessas dagbok i jakt på lite ljus under denna gråa dag. Kan ju bara säga att den jäkla ''Genovia-sången'' kommer ju förfölja mig nu några dagar. Haha, nu skrev Diego för att imponera med sin svenska. Går väl sådär, samtidigt som han försöker knäcka mig med min spanska.
 
Nu ska jag snart sova, igen. Min vfamilj har gett mig massa mediciner som ska hjälpa under natten. Det finns en blå gegga som man ska ta precis innan man lägger sig då den gör en liten snurrig på grund av att det är alkohol i den men ska tydligen vara jättebra för att sova bättre med täppt näsa och sådant jobbigt. Så det blir ju spännande...
 
Imorgon väntar faktiskt Hockey med Tyler & Marcella. Så måste bli bättre, snabbt!

MY EXPERIENCE SO FAR

Summerade mitt år lite so far. Vissa saker kanske inte verkar så ''stora'' men för mig har de haft en betydelse för mitt år.
 
 
♥ Jag har fått uppleva en äkta amerikansk dans (homecoming) innehållande allt från twerking till grinding
 
 
♥ Varit på några roliga fester
 
 
 ♥ Sett Selena Gomez live
 
 
 ♥ Fått uppleva ett Pep assembly 
 
 
♥ Ätit frukost med pannkakor, omelett och allt annat amerikanskt på ett Diner
 
 
 
♥ Skaffat vänner från Brasilien, Paraguay, Kina, Italien
 
♥ Badat i utomhuspool i november + gått i shorts (hur ofta händer det liksom i nov?)
 
 
 
♥ Kvälls-hikat på bergen
 
 
♥ Pluggat på Starbucks
 
 
♥ Besökt Utah
 
 
♥ Uppträtt på engelska med Shakespeare
 
(lägg märke till fina mig i bakgrunden hahaha)
 
♥ Besökt två universitet
 
 
 
 
♥ Varit i Sedona 
 
 
♥ Sett alla filmpremiärer på bio
 
 
 
 
♥ Fått fira amerikansk Halloween och uppfylla en barndomsdröm att klä ut mig till Hogwarts elev
 
 
 
♥ Fått se äkta amerikansk fotboll på high school
 
 
♥ Sett Cody Simpson live
 
 
 
 

KONTRASTER

 
Något jag har börjat uppskatta under min tid i USA är kontrasterna mellan att vara nere/ha tråkigt, samt att känna riktig glädje och tacksamhet. Det jag försöker säga är att hemma har du möjlighet att känna dig ''stimulerad'' varenda dag. Om du har tråkigt går du kanske och gymmar, äter glass, köper ett klädesplagg - ja ni fattar. Du har alltså hela tiden möjlighet att hyffsat bra.
 
Här är det dock mycket svårare på denna fronten. Vissa dagar är fantastiska, medan andra är långtråkiga och gråa. Eftersom du inte är lika fri som du är i Sverige är det ibland svårt att muntra upp sig själv med de man egentligen behöver, på grund av transport, annat land, kompisar, osv. Det gör att dalarna mellan att vara riktigt glad och vara ''nere'' blir större, vilket är både en positiv, samt negativ sak.
 
Jag själv tror ju att desto sämre man kan känna sig, desto bättre kan man också må. Har du känt mer sorg, kan du känna mer glädje - eftersom du vet ''kontrasten''. Detta är just det jag tror utbytesstudenter uppskattar, men samtidigt tycker är hårt. Det är utmanande men får dig att uppskatta och vara så mycket mer tacksam i livet. 
 
Nu är det inte så att jag känner precis såhär nu (så börja inte analysera) men ville bara nämna det då jag insett att det gjort mig till en så mycket bättre människa med så mycket mer tacksamhet.

SJUK TJEJ

 
Då åkte jag dit också! Vaknade med halsont imorse, som sedan utvecklades till frossa, trötthet och massa nysningar. Gick hem direkt efter skolan, kollade lite serier och har sedan legat och sov sedan någon timme. Inte alls kul men är faktiskt lite lättad ändå. Har vaknat upp varje dag, tröttare än någonsin - ungefär som någon slagit ner mig, drogat ner mig, ja allt haha på samma gång. Så nu har jag väl fått förklaringen till varför.
 
Världens finaste låt - lyssna lyssna lyssna!
 
Helgen då?
Imorgon ska jag förmodligen (hoppas hoppas jag kan) följa med Vanessa och hennes kompisar och se den nya Hunger Games (film mamma, mormor, pappa). Sedan skulle jag nog också träffa Kathryn men tar dagarna lite som de kommer.

MIN DAG

 
Grattis säger vi till Blondinbella idag som fick sin lilla Gillis. Är det förresten någon som kan kommentera och säga hur man uttalar det namnet? Har gått och funderat på det heeela dagen.

 
 
Annars? Sprutorna tog verkligen kål på mig. Efter att ha sovit dåligt och sedan haft konstant ont hela dagen så däckade jag i sängen ganska snabbt efter att jag kommit hem. Hann se Solsidan och sen var det bara Godnatt för min del. 
 
Vi började också med våra tal idag i skolan och måste bara ge en applåd till amerikanarna. De är oftast inte speciellt duktig på att framföra sina tal men ämnena de väljer att framföra är väldigt personliga och fängslade. T ex idag fick vi höra om Tasmia som är muslim och alla förutfattade meningar hon möter, ett inspirerande tal om en kille som är sämst på fotboll men ändå är den som alltid försöker till 100 %, en tjej med anorexia, en kille som  var typ tre och hade blivit misshandlad typ 20 gånger. Ja, ni märker, väldigt personligt allt.
 
Kan ju bara säga att hela klassrummet var både i skratt, storgråt och även de som talade fick avbryta för att det blev för jobbigt för dem. 
 
 

Bus WHAT?

 

 
Trodde jag skulle falla av stolen imorse när Mrs Mckinney Wain sa att vi skulle ha bus practise. Som ni vet finns det många regler här och amerikanarna håller hårt på övningar utav lockdowns and fire practise. Dock så tog detta nog priset.
 
Vi skulle alltså träna på att gå in och ut ur en bus utifall att vi var tvungna att evakuera skolan. Jag och mina kompisar i yearbook stack dit, vände och gick tillbaka och när läraren frågade hur det var sa vi bara lugnt: Det gick JÄTTEBRA!

Handikappad tjej

Brukar inte klaga men den där jäkla hepatitsprutan är ett pain in the ass. Det spänner och strålar ut i hela armen. Vet liksom inte vad jag ska göra med armen, haha den bara hänger där. Aaaaaj!


EN INTERNATIONELL VIDEO

 
 
Marcella & jag tar er med på en språkvandring, pratar skola, dansar och underhåller på hög nivå. Lägg också märke till när Marcella berättar vad som hände i skolan. Det tar en jäkla tid (gör alltid det) men när hon väl kommer till poängen så är den bra!

Back in school

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det en väldigt bra dag haha. Varför? För att jag ska efter skolan åka och ta någon spruta som kan vara bra att ha. Är så excited då jag väl är den enda människan på hela jorden som gillat det.

Sedan måste jag ta tag i lite plugg också. Skriva ett tal och läser lite jurassic park. Förresten någon som vet vad talet ska handla om? Det ska vara något väldigt specifikt, vara Max 3 min och jag ska kunna prata "passionerat" om det. Kommentera och tipsa mig!

Förresten har inte teater mer! Bytte den till foto.


DISNEY STORE

Heeeej bloggen! So ni kanske märkte har jag försökt hålla mig undan bloggen. Har ändå inget vettigt att skriva så så länge ni inte har några önskemål, behöver jag ju inte skriva.
 
 
AMBER ALERT. 10 minuter sedan började alla mobiler tjuta. Tydligen var det då ett alarm om att 2 barn hade försvunnit och då skickas sms ut till allmänheten i området. Detta händer också om en storm eller något sådant är påväg, Hemskt ljud är det också... Hatar larm.
 
Idag var jag och Marcella och shoppade loss på Disney affären. Hon har en biljon kusiner och skulle köpa presenter till alla, medan jag fick agera personal shopper. Slutade med att vi kom hem med leksaker, rosa prinsessklänningar till alla tjejerna, utklädningskläder till Askungen och massa massa mer. Spenderade säkert någon timme där inne med alla småbarn och all disney musik dånande från högtalarna. Äääälskar det!
 
Imorgon fyller Chris 20 år så det blir fullt kalas här hemma. Ciao!

Helgens planer

Fredag:

Efter skolan ska jag, kathryn, Mario och Jasmine åka och köpa en kaffemaskin till coffee club.

Ikväll ska jag sedan åka till Ikea och ladda upp med kardemumma skorpor, julmust och pepparkakor.

Lördag:

Förhoppningsvis klippa mig. Sedan frågade Marcella mig om jag ville följa med och köpa presenter till hela hennes familj. Drygt en månad tills hon åker...
Är redan ledsen haha.

Sedan måste jag också plugga. Ska hålla tal på tisdag och lite annat smått och gott. Hoppas också att jag kan träffa någon kompis.


Den perfekta kjolen

 
För några veckor sedan sprang jag över denna kjolen. Heter det sprang jag över? Låter ju helt galet... Skulle helst vilja säga: I came across this skirt - Men Whatever! Vänta! Heter det inte: Sprang jag på!? Men för att komma till saken:
 
Den perfekta kjolen - den perfekta kombinationen. Stjärnor, glitter, tajt, inte för kort. Vad kostade den? 3 dollar!
Vilket är lika med 20 svenska kronor.

HAPPY HUMP DAY

 
Fenomenet Hump Day som inträffar varje onsdag. Från början kommer det från en helt vanlig reklam som gick på tv som alla tyckte var väldigt roligt. Nu har det gått så långt att varje onsdag säger alla: Happy Huuuuuump Day! Känns som detta är typisk ''Pappa-humor''.

La grande orange grocery

Wow vilken frukost! Åkte till ett stort café med så himla skön, laid-back stämning! Åt franska pannkakor (typ crêpes) med jordgubbar, banan och honung och så en iskaffe på det. Ni börjar första lektionen så i gotta go!


OUTFITS 2009-2013

Det fanns en tid för några år sedan då jag älskade att sätta ihop outfits, följde de senaste modet slaviskt och la mycket tid på detta. Idag älskar jag fortfarande kläder så mycket men saknar faktiskt tiden då jag hade lite mer tanke bakom det jag tog på mig haha. Har ni någon favorit?

ASU

Imorgon blir det ingen skola för mig. Skrev upp mig på att åka till det stora universitetet här (80 000 elever) för att lyssna på massa föreläsningar hela dagen. Vet inte mycket vad de handlar om, förutom att etik är ledordet. Ska bli spännande!


PHOENIX ZOO

 
Vilken underbar dag på Phoenix Zoo. Eftersom det var Veterans Dag passade jag och Marcella på att sticka dit, tillsammans med resten av Arizonas barnfamiljer. Vi köpte inträdet som inkluderade allt så vid dagens slut hade vi: ridit kamel, matat giraffer, åkt safaritåg, klappat rockor och åkt trampbåt, samtidigt som spotify spelade på högsta volym.

För att bara kommentera bilderna lite snabbt:
Bild nr 6. Varför färgar varenda liten grej av sig på tungan? För att inte tala om mina läppar som var helt blåa. Problemet var ju bara att vi märkte det när vi kommit hem... Hahaha (Ser ni förresten hur långt mitt hår är!?)
Nr 8: Och vad är problemet med mig och djur? Slutade med att vi hade hela familjen rocka under våra händer.
 

Another Day in paradise

Det blev en lugn dag hemma i trädgården. Solen steker verkligen och längtar tills temp. är nere på 24 grader igen så att man kan gå i långbyxor.

Nu på kvällen har vi haft familjemiddag med en sååå god cheesecake till efterrätt. Invigde sedan faktiskt både jacuzzin och poolen. Poolen var absolut iskall men jag bestämde mig och hoppade i en stund. Vad händer!? Vanliga Olivia hade inte ens gått nära vatten och speciellt inte kallt vatten...


Trött som ett helt ålderdomshem - quote by daddy

Haha vet inte vad som är fel på mig. Är så himla trött och desto mer jag sover, desto tröttare blir jag. Men samtidigt är jag trött & vill sova. Alltså hur löser man detta?

Åkte i alla fall till tempe marketplace place idag. Både Marcella och jag älskar att vara där, gå runt lite/ligga i deras soffor och kolla på människor. Var inom bokaffären och fick med mig tre nya böcker, vet dock inte vilken jag ska börja med, alla verkar så bra!.. Känner du igen problemet mormor?

Nu ikväll var hela familjen och åt middag på ett lite finare hamburgareställe. Samma ställe som mina värdföräldrar hade sin första dejt på under 80-talet. Lite gulligt är det ju ändå att de träffades på lågstadiet och blev tillsammans i gymnasiet...


Fridaayyyyy

Dagen i korthet: fredagsfest som vanligt, utdelning av flyers i området tillsammans med Georgia, Garrett & Keenan, hem och städa, sedan seriemaraton, pizza och till slut Shark tank. Är sååå redo att sova nu! Marcella ligger redan och snarkar här bredvid...


COFFEE, HIKING AND BRAIDS

 
 
1. Diego bestämde lite spontant att fläta mitt hår som jag trodde. Visade sig dock bara vara en enda röra i slutet.
 
2. Kathryn körde mig hem efter skolan så jag fick snabbt byta om till idrottskläder, innan vi begav oss till ett café där vi köpte superstarka kaffe för att få upp energin. Åkte sedan hem till henne, hämtade hennes enormt roliga hund - Har nog aldrig sett en mer exalterad hund i hela mitt liv. Han följde i alla fall med oss när vi hikade upp på Camelback mountain, ett annat berg som är mer klättring, mindre trappsteg.
 
Mamma ser du golfbanan? Har precis fått bekräftat att Arizona har fler golfbanor än Skottland...

Jo det snöar visst i Arizona!!!

Vad många inte tror när jag berättar är att det snöar i Arizona just nu & faktiskt denna staten är den som har störst skillnader i temperatur under en dag. Phoenix är alltid varmast men två timmar här ifrån kan det vara iskallt. Varför? En blandning av inlandsklimat & massa berg.

Alla bilder tillhör samma stat- ganska häftigt eller hur? Som ni ser på kartan så kan det vara 64 fahrenheit i Phoenix (17 celsius) och 3 timmar här ifrån 27 fahrenheit (-1,5 celsius)

Förresten att omvandla fahrenheit till celsius gör ni: drar ni av 30 och delar sedan med två!
Ex, 80 fahrenheit ((80-30)/2) = 25 grader


Vardagens änglar

 
Satte verkligen fart på skolans administration i måndags. Fick ju veta i fredags att jag inte kunde spela sport och därför var det ingen idé att gå på uttagning. Dock i måndags sa världens snällaste rektor att han skulle kika in i det och kontaktade distriktet, kontaktperson och min organisation. Helt klart min favoritperson!
 
Sa till och med till honom:
Me: Mr Mooney, you really don't have to do this!
Mr Mooney: Olivia, You are worth every single bit of work! I will help you! ♥
 
Hann dock aldrig till uttagningen på grund av massa pappersarbete, utan tittade istället - vilket jag var ganska glad för i slutändan. Det verkade... jobbigt haha. Fick i alla fall lite panik att jag missade det & sprang in till kontoret, stressad till tusen. Vet ni vad han säger då?
 
Mr Mooney: Olivia, you are special! We will make this work & if this is the biggest problem we have, we don't have any.
 
Fattar ni hur fantastiskt det är att ha sådana människor runt omkring sig? Samtidigt som tjejerna på kontoret hela tiden: ''ååhh honey''. 
 


SELENA GOMEZ!!!

 
Wow, vilken konsert! Tänk er 16 000 människor, konfetti, milkshakes och en helt fantastisk Selena som både dansade, sjöng, pratade och bar helt underbara outfits. Har aldrig riktigt lyssnat på hennes musik men kan säga att kvällen gjorde att jag redan börjat lyssna mer och mer. 
 
För er som inte vet var jag där med Mckenna, Mara och Sydney och medan alla småbarn stod och dansade med sina skyltar, så följde vi troget efter för att passa in haha. Kan ju också bara säga att jag var döv efter konserten.. Antar att det också är anledningen till att jag inte går så ofta då jag har någon slags mirakelhörsel, vilket gör att jag inte klarar av höga frekvenser. Ja, kalla mig tant...
 
Tycker också checka in Christina Grimmie, en grym youtube artist som öppnade konserten med Emblem3.
 
 

Every Blonde Has Her Brunette!

Today, here in Arizona Olivia things will work a little different! It's not her that is gonna write the post, it's me, the prettiest and best host sister in the whole world. My name is Marcella and I'm 15 years old. I'm from Brazil and I'm also doing my exchange here in Arizona (of course). I'm gonna tell you guys about our lives here and our plans for the future. So let's start this! 
 
First of all, I want to make sure that you guys know that Olivia is more than a host sister for me. She's my best friend, she's my sister and even though we don't have the same blood, what we feel for each other is what real sisters feel. She's the prettiest girl I know, she's the smartest person in the world. She has a huge heart, and I'm so proud of everything she does. And of course, as a little sister, I'm gonna embarrass her. 
She has some weird/funny ways to do things. For example, she can be the most calm person in the world and then suddenly she's partying too freaking hard. She's 8 or 80, like she likes avicii but she loves green day. She LOVES to scare people. And the best: She can make the FUNNIEST face expressions on the planet! She's definitely one of the funniest people I know. But that's not something that she has to be embarrassed of, because that what makes her unique! 
 
We are having such a great time together, but as real sister, we have our discussions. Everyone in the world have different opinions of every single thing, so when we don't agree at some points we discuss for so long about it. She always win, because I get tired of talking about the same thing, but yeah, even though we argue about a lot of things, we still love each other and we are always there to support each other, whenever we need. 
 
Another point of this post is to tell you guys what will happen after I leave America and go back to Brazil. I'm leaving this magical and amazing place in seven weeks and I couldn't be sadder. Here I made the best friends ever. I met so many amazing people. One of my biggest dreams became reality. And the most important thing, I had the best host family I could ever imagine. I couldn't ask for a better one. I love every single second that I'm spending here in this long "trip". This family is way more than just people that I'm staying with. They are my family now, my american one. They mean more than they will ever know to me and I'm SO thankful to have them in my life. Olivia is a part of it. And in seven weeks we'll be 9395 km away from each other, but distance doesn't mean nothing when someone means everything. So after it, I'm gonna stay in Brazil with my family and keep on with my life over there. But here comes the best part: In july, during my winter vacation, I'm going to SWEDEN! To see her again after 6 months away. It'll be more than awesome, we are going to hang out and go to a road trip, she's going to take me to Denmark and Norway. I couldn't be more excited for it. I'm going to meet the most amazing places in the world with my sister, isn't it awesome? It gets even better guys, because, after two weeks there I'll go back to Brazil, and guess who is going with me? Right! Olivia and Agneta! They are going to stay with us for, also, two weeks. And as in sweden, we are going to do road trips, I'm gonna take them to the most amazing beaches in the world and to anywhere else they want. We are one of the happiest people in the world, and I want them to experience this happiness from there as much as they can. I'm so excited for it, as you already can tell haha! 
 
I think that's it for today, but I will post more here, specially in my last days in Arizona, so I can tell everything and thanks to everything too. Thank you for reading and letting a Brazilian girl introduce herself a little bit to you. 
Swedish boys, add me on facebook! HAHAHA jk. See ya soon, beautiful peeps! Take care <3 
 
 
Eu te amo! 

Nov. 04, 2013Vad har du på dig?

En gammal vit odd molly blus med massa spets. Blev så trött på odd Molly då det fanns överallt men har insett att just denna blusen är väldigt söt. Sedan ett par shorts, svart kofta med broderi och mina mintgröna glitter-sandaler. Kanske låter det knäppt men det är för att jag totalt tappat min förmåga att klä mig snyggt i shorts.

Hur mår du?

Jag mår bra! Måndag igen, halvdag på onsdag och ledig nästa måndag. Lite sur att jag inte får spela någon sport i skolan & så irriterar jag mig på vissa människor här.

Vad önskar du just nu?
Att jag var hemma vid poolen, i solen men en läsk vid min sida och en bra bok i handen. Har läst så många "skitböcker" på sistone haha...

Vad ska du göra imorgon?

Imorgon händer det faktiskt något speciellt. Det är international club & sedan ska jag på Selena Gomez konsert med Mckenna, Sydney och Mara. Taggaaaa!

Vad skrattade du senast åt?
Igår vid middagsbordet när Marcella förklarade hur hon skulle storma in här i huset nästa år, kasta ut de nya utbytesstudenterna från deras rum och hälsa på familjen.

Vad grät du senast åt?
Gråter gör jag inte ofta men senaste gången var till den lilla filmen om Helsingborg.

Senaste köp?
Ett par glittriga sandaler i 10-dollarsaffären.

Vem sov du senast med?
Haha ja, sover ju alltid själv men jag och Marcella delar ju rum, så antar henne.

Senast sedda film?
Gravity med Sandra Bullock.

Vem var den senaste som ringde dig?
Emelie, tror jag.

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
"Skype - när? Kan om 25 min" haha inte så intressant men det var till mamma.

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten? Olivia

Vart vill du åka just nu?
Kalifornien please. Eller Florida!

Nästa planerade resor?
Har inte planerat än men vill dock väldigt gärna åka med Emelie till Kalifornien i mars med organisationen.

Dagens bästa.
I dont know. Klockan är ju bara 12...


Testing

Testing testing


Goodnight swedish friends

 
Hej all swedish people. Riktigt mysig dag idag!
 
Inledde med en väldigt trevlig skype - MMF - Mamma, Mormor & Finn haha. En av de bättre skyperna, mycket roligare när alla är samlade. Sedan åkte värdmamma, jag och Marcella iväg till 10-dollars skoaffären där jag fick med mig ett par nya sandaler. Efteråt åkte vi till DQ vilket är ett hamburgarställe. För 5 dollar fick du en cheeseburgare, pommes, dricka och en mjukglass till efterätt. Detta är ju till och med billigare än IKEAS mat!? I princip första gången jag umgicks med värdmamma så jag njöt av varje sekund.
 
Nu ikväll har vi som vanligt haft familjemiddag, vilket innebär att antingen äldsta sonen med flickvän kommer över eller värdmammas mamma. Idag var det sistnämnda! 

14 FACTS ABOUT MT STATE

Mina lite äldre läsare har önskat lite mer fakta om Arizona & Phoenix. Kanske inte världens roligaste men er önskan - är min lag. Har du någon annan fråga? Jag svarar gärna imorgon. 
 
Medianåldern är 35 år
Totalt bor det 6.5 miljoner i Arizona
Varav 4.2 miljoner bor i Phoenix, samt några små orter omkring - 
Här bor ungefär 2 000 000 Hispanics 
Arizona är ledande staten inom kopparindustrin, samt bomull är deras största inkomstkälla
Vi är den 6:e största staten & den mest befolkade huvudstan 
De kända orden: Du har rätt till en advokat, allt som du säger kan användas mot dig - Kommer från Arizona
Förutom Spanska rötter, så har de flesta här rötter från Tyskland och Irland
Ledande religion är kristendomen, i följande ordning: Protestantiska kyrkan, Evangeliska, samt Katolska.
Vi har 211 soldagar/år 
Arizona har fler båtar per capita än någon annan stat i Amerika - WHAT? Vi har ju knappt något vatten!?
Vår flygplats är den 8:e mest upptagna i världen
VI har 23 Indianreservat, 14 tribes med över 200 000 människor
Phoenix har över 200 golfbanor
 
 
 
 

Im on top of the world yeah

Vilken bra vecka! Har nog aldrig varit så slut men det är priset man får betala.

Ikväll hämtade Erika upp mig vid 17.00 tillsammans med Vivi från Brasilien och Dominique från Kina. Vi har alla samma klass så sitter alltid och snackar. Fattades bara Diego från Paraguay så hade vi varit fullbordade. Tänk vad häftigt att ha vänner på så många ställen! Förresten ni kan ju tänka hur förvånad jag blev när först Diego började prata om Roskildefestivalen igår och sedan idag kom Dominique och frågade om vi pratade svenska. Saken var bara den att han sa det på svenska och inte engelska. Lilla Dominique, du är bara för smart!

Åkte sedan till ett berg tillsammans med erikas mamma och hikade upp, nästan hel vägen upp till toppen. På grund av att Dominique och Vivi hade lite kämpigt upp och ner så blev vi försenad och var i princip ensamma på berget vid åtta. Gjorde dock ingenting. Erika satte på spansk musik som jag sjöng med på, Dominique började sjunga kinesisk opera och Vivi sjöng på portugisiska.

Vilket glatt gäng!


TRICK OR TREAT

 
Har haft en av de roligaste kvällarna på länge. HALLOWEEN är så mycket större i USA och jag önskar svenskarna kunde fira det lite mycket. Hela dagen i skolan var lärare, samt vissa elever uppklädda. Under lunchen stack jag till drama klubben eftersom jag hade hört ryktet om donuts & sista timmen hade vi halloweenparty och firade med pizza. 
 
Haha gjorde en väldigt snabb film
 
Nu på kvällen gick jag och Marcella åt för att göra bus eller godis tillsammans med värdpappa. Nästan alla familjer satt ute i sina trädgårdar i sina överdekorerade hem med stora brasor och tog emot oss med godis. Visst, kan ju säga att jag höjde medelåldern ganska rejält men det var faktiskt lite kul att chatta med 4-8 åringar och fråga hur deras kväll varit. Vad jag försöker säga är: Det var jättekul att vara barn igen & få massor av godis!!
 
 

RSS 2.0