QUESTIONS 2

 
Vad tycker du om din värdfamilj? 
Älskar verkligen min värdfamilj! De är så otroligt trevliga och hjälpsamma. Har jag problem hjälper de mig direkt. T ex så händer det väldigt ofta att vi pratar om saker och så säger jag bara utan att tänka att det hade underlättat om jag hade den saken här, eller t ex ett nytt kamerabatteri. Bara en liten stund senare har min värdpappa kollat upp vart man kan köpa det, hur långt det är dit och priser. Han är verkligen en person som tar tag i saker vilket jag uppskattar. Mamman är inte den typen som gullar med sina barn: ''Åh kom här så ska jag göra de för dig'' Här får du kakor blabla''. Gillar verkligen det eftersom jag inte är vad vid något annat. Hon är däremot väldigt medveten om kändisar, musik vi lyssnar på och annat stuff , vilket gör att man kan prata om ungdomliga saker och hon förstår haha. Lite rörigt svar men hoppas det funkar?
 
Hejsan! Din blogg är jättebra :) jag funderar på att åka till USA nästa år eller jag har blivit antagen men jag känner mig inte helt säker på att jag ska åka hela tiden... Ibland (oftast taggad) och ibland vill jag inte! Kände du också så innan då åkte? Var det ett självklart val för dig att åka? När bestämde du dig? Jag är typ mest orolig över att jag inte ska få några kompisar... Var det jobbigt att skaffa vänner eller kom det lite automatiskt på klasserna och på din sport? Oj lång fråga sorry!!! Ha det så bra :) jätte tacksam för svar!
Inte för att skryta men jag är nog en av de bästa på att svara på denna fråga. Jag vet precis hur du känner! I September för ett år sedan blev jag antagen dock så var jag inte helt säker på att jag ville åka. Funderade inte så mycket på det utan försökte mest förtränga det och sopa det under mattan. Månaderna gick och jag kom på undanflykter, ville inte börja på ansökan eller tacka ja till programmet för jag visste att det var ''no turning back then''. Det var så svårt eftersom många i min omgivning var väldigt glada för att jag skulle åka men vissa andra var väldigt ledsna vilket smittade av sig på mig. Vissa dagar ville jag bara åka, andra skulle jag kunna dö för att få stanna hemma. Varför skulle man byta ut mysiga familje/vännerstunder mot total osäkerhet. Konstigt nog så var jag väldigt otaggad de dagar jag var trött och när jag var pigg var jag såå taggad! April kom och då började jag bli stressad, visste att jag längst innanför att jag ville och tänkte såhär:
 
1. Vill jag vara i en svensk skola nästa år? Nej!
2. Jag kommer ångrar mig om jag inte åker. Bära eller brista! Kan ju alltid åka hem om det går fel?
 
Människor i min omgivning som gjort mig osäker blev samtidigt mer stöttande och allt gick mycket lättare då. Jag hade ju läst utbytesbloggar under 4 år och visste vad jag ville. Tror någonstans att den väntan gjorde mig mer osäker. Jag tog beslutet, fick iväg ansökan i maj men idag sitter jag här och kan inte vara mer stolt! 
 
Så mitt råd till dig är att kanske göra en Fördel/nackdel lista, berätta för anhöriga så att de kan stötta dig och kanske förbereda dig mentalt inför vad som kan hända. Låter som en psykolog nu haha men menar, jag tänkte såhär: Det kommer bli svårt att få kompisar, men jag ska kämpa - vara med i alla klubbar, sporter m m. Det kommer bli svårt att bo med en annan tjej - men tänk alla upplevelser vi kan dela! Det handlar helt enkelt om att vända negativt till positivt. Du kommer ju ingenstans om du inte vågar. 
 
Lycka til och tvivla inte på att fråga om du har mer osäkerheter. Ha det bäst!
 
Vad innebär select-program?
 
Select är en del av Explorius vilket gör att du kan välja i princip vart du vill komma i USA. Du kan välja stat, område i staten och i vissa fall skola också. Anledningen till att jag valde det var helt enkelt för att jag inte hade något annat val. Jag var egentligen för gammal för att åka med det vanliga programmet (född jan 95) och man måste vara född från 1 mars 95 på grund av visum. Kunde dock inte välja och vraka som jag ville utan fick välja mellan: Massachusetts, Washington state, Arizona, Arkansas och Colorado. Gjorde en plus och minus lista och kom fram till att Arizona var den enda staten med varmt klimat så valde den och sedan område här.
 
Andra som åker med Select gör det också för att t ex de är riktigt duktiga på en sport och då kan de söka till en viss skola som prioriterar den sporten. Andra åker också för att de ska kunna få ett ''diploma'' vilket är en godkänd amerikansk gymnasieexamen. 
 
Så till dig som frågade varför jag valde det eftersom det är mycket dyrare: Jag hade helt enkelt inget val. Kunde dock också ha valt Kanada, Nya Zeeland och Australien.
 
 
 

BILDBOMB

 
Så idag kom vi äntligen iväg till Sedona. Jag, Marcella, en annan brasiliansk utbytesstudent och mina värdföräldrar! Åkte tidigt imorse, redan vid åtta och gav oss ut på vår roadtrip. Vad som chockade mig mest är landskapet här, sååå fint! Inte alls öken, utan träd, enorma berg, platåer. Naturen var helt breathtaking & särskilt de röda klipporna. Längs vägen fanns skyltar som: ''Akta för fallande stenar'' ''Akta för fallande is'' och ''Se upp för hjortar''. Påminde så mycket om Sverige så jag bara satt och log.
 
Åkte i alla fall och tittade på en gammal Indianborg som var byggt uppe i bergen och sedan till Slide rock vilket är den naturliga vattenparken. Tyvärr kunde vi inte hika på grund av att vattnet endast var 15 grader så vi hikade runt lite, vilket är otroligt poppis här i Arizona. För att göra hela resan ännu mer amerikansk avslutade vi den på ett diner i Flagstaff där vi åt BBQ burgers. 
 
Och när Marcella blev serverade kom det in en gigantisk hamburgare med två skivor tjock biff och allting. Jag bara stirrade på henne och sa: How are you going to eat all that!!? Marcella: With my mouth! Hahaha ibland får hon till det!

Homecoming

Homecoming dansen var minst sagt speciell. Trodde jag skulle dö ett tag då alla mina kompisar började grinda (nej mamma, mormor, pappa - jag tänker inte översätta. Träffade istället några andra av mina kompisar, vilket var kul!


Veckan i bilder

1. Marcella på IKEAS barnavdelning
2. Mitt område
3. Outside IKEA med min mjukglass
4. Harry Potter tröjan
5. Blev döpt till Bolivia på starbucks
6. Crazy socks day i skolan!
7. Swedish coookies made by moi!


CROSS COUNTRY

 
 
Nästan klar med min uppsats där jag analyserar 9/11 till Salem witch trials. Kollat på mitt favvo-program här i USA: Impractical jokers vilket handlar om 4 killar som gör prank på människor, precis min humor!
 
Imorgon laddar vi!! Homecoming assembly, match och klänningjakt. Klockan 07.00 am ska jag vara på skolan...
 
Så länge kan ni njuta av lite skön musik ackompanjerat med våra cross country personer.

TACK VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!

 
Hahahaha kan inte sluta skratta åt mig själv. Var verkligen i himmeln idag och som ni märker var mitt vokabulär inte speciellt stort. - omg - omg - omg.
Tack till världens bästa mamma som spred lite glädje över denna lite ledsna vecka. Puss!

I skolanHeej alla! sitter i klassrummet nu med min kaffe som sällskap. Anledningen till att bloggen kanske är lite tråkig nu är pga att vi har spirit week. På lördag är det homecoming dans så varje dag klär vi ut oss och firar. schemat är:

Monday- music Monday
Tuesday- twin day
Wednesday - wacky socks
Thursday- throwback
Friday- spirit day (skolan färger)


Dagens trauma/dekorerar kakor

Ni vet att jag sa att gårdagen var den mest dramatiska i mitt liv? Så var det tills idag!

Under journalismen går larmet, inte brandlarmet, utan ett annat. Några sekunder senare säger någon i högtalaren: students, Teachers - the school is under lockdown.

För er som inte vet vad detta är så är det vad som händer när
en okänd person kommer in på campuset och skjuter. (Så kallade skolskjutningar)

Läraren beordrar alla att lägga sig på golvet, under borden, medan hon går runt och låser alla dörren och försöker dölja att det finns elever där inne. Vi får inte prata, utan måste sitta knäpptysta. I den stunden visste ingen om det var övning eller ej. Jag tyckte det va konstigt att elever satt med sina mobiler men samtidigt sa läraren: they didnt tell me about this.

Kan lätt erkänna att jag satt och skakade. Var så rädd för visste inte vad som hände. Har mått dåligt hela dagen haha eftersom det var ett litet trauma för mig. Som tur var det nog övning.


3 saker

3 viktiga saker jag vill få ut nu.
 
1. Vad föredrar ni? Korta eller långa inlägg? Det senaste inlägget var ju lite väl mycket. Men vill ni ha dem jag har nu eller mer det viktigaste. Får jag inga svar, slutar jag blogga. Punkt. Haha.
 
2. Skulle behöva ny bloggdesign som någon kan sätta in. En länk kan man få för det! Skulle vara enooormt tacksam.
 
3. Såg att det trillat in många frågor. Älskar verkligen dem så har ni mer, fråga på, eller helt enkelt saker ni vill att jag ska visa? Jag svarar på dem, typ imorgon.
 
Så för att svara på dessa punkterna kan ni antingen:
- Kommentera bloggen
- Skriva på Facebook (Olivia Törner)
- Mail: turnerolivia@live.se
 
 
Ha det bäst!

Most dramatic day of my life

 
 
 
Har nog just haft den mest dramatiska situationen i mitt liv. Jag sitter tillsammans med Marcella och pluggar på Starbucks & allting går fin-fint! Sedan börjar jag prata med Emelie och då vi pratat i ca 30 min ställer sig Marcella upp, börjar packa ihop sina saker och skriker. Jag fattar ingenting då jag är inne i samtalet med Ems. Marcella fortsätter att hyperventilera, säger att hon håller på att svimma så rädd hon är. Jag frågar varför - varför är du så rädd och det finns något jag kan göra. Hon skakar bara på huvudet och säger hon måste hem. Jag sitter där fortfarande som ett frågetecken och blir lite sur då vi hade massa planer att göra under eftermiddagen. Sedan säger jag: Kan inte gå nu, ska bara prata klart. Hon börjar skrika och springer hem.
 
Jag fattar verkligen ingenting eftersom gång på gång säger hon att hon är rädd men aldrig varför. 15 min senare bestämmer jag mig för att gå hem och får då massa hatfulla sms med: Du bryr dig aldrig om mig, du ska alltid komma först, blablabla. Vilket bara gjorde mig ännu surare för det är hon som drar med mig på massa konserter, aldrig låter mig prata med hennes band eftersom det är hennes ''moment''. Jag ska alltid fixa allting här hemma & hon bryr sig inte det minsta!
 
På vägen hem får jag också ett sms från min värdpappa som säger: Är du okej?. När jag kommer hem ligger Marcella och storgråter på vårt rum. Jag får inte gå upp, utan min värdpappa pratar med oss både. Jag är fortfarande så himla chockad att en person kan vara så dramatisk. Det är också det första jag säger då jag kommer innanför dörren. ''This is too dramatic for me''
 
Vad som sedan visade sig ha hänt var att Marcella sett några konstiga människor. Först så finns det två businessmän som alltid jobbar där som kände igen oss från förra gången och ville säga hej och fråga hur det gick i skolan. Sedan såg vi en man som pratade med sig själv vilket hon tyckte var så otroligt skumt. Sedan började de här två männen (enligt henne) prata om skumma saker, samtidigt som de gick in i en bil. Allt detta kopplade hon till sin egen stad, Sao Paolo Brasilien där detta bara förekommer vid ett tillfälle, då de vill kidnappa någon. För mig var det inget konstigt alls, de var bara glada, pratsamma människor. Dock så hörde jag inte vad de två männen pratade om.
 
När jag kom hem bad Marcella så mycket om ursäkt för sitt beteende. Hon erkände att rädslan tagit över och hon fått någon slags panikattack. För att inte vara sämre än henne bad jag också om ursäkt för ''att jag såg som att jag inte brydde mig'' - Mycket på grund av att jag inte hade någon aning om vad som var fel. Ni kan ju tänka er mig där, lilla svensken som inte brukar göra väsen och visa känslor jämfört med en hyperventilerande brasilianska. 

Another day in paradise, or?

 
 
Emelies inlägg var bara mitt i prick då jag idag haft en sådär dag. Folk säger till mig: Du har ju jättebra, varför har du gjort det, varför har du inte gjort det. Sanningen är den att bloggen är ett urklipp ur mitt liv, alltså skriver jag inte allt som händer. Vissa dagar är inte så kul men oftast skriver jag inte om de då. Varför? Jag är positiv, hatar att klaga och vem vill läsa om en lipsill. Med detta vill jag inte säga att jag ljuger för er, utan försöker göra min blogg underhållande.
 
Emelie: Puss & Kram till dig! Tänk bara hur bra nästa dag kan bli om denna var sådär! Som min kloka lärare här sa: Hur ska man kunna veta/känna glädje om man inte känt sorg/tråkigheter?
 

Exchange PARTY

 
 
Så? Söndagar är min officiella skype dag och måste bara säga att det aldrig varit så svårt att prata svenska. Känns i princip som orden måste dras ut ur mig men tror väl inte det kommer bli bättre.
 
Sedan stack jag lite spontant till min skola där det var ett stort möte för utbytesstudenter i Scottsdale. Var lite orolig att komma då jag inte bor där men tog med lite svensk choklad (som i sin tur visade sig vara en vinnare) och till min förvåning träffade jag massa härliga människor, både från skolan och andra utbytisar. Hade ju Jannicke från Norge, en tjej från Danmark och Essi från Finland - lite naturligt blev Skandinavierna ett litet gäng. Körde lite charader och min tolkning av Tyrannosaurus Rex var inte dålig ska jag säga!
 
Mötte också min lilla söting från Brasilien, Raoul. Han har en sådan härlig personlighet och förstår inte engelska så bra. I förra veckan frågade han: ''Do you like bitches?'' Jag: eehhhh. Han menade beaches men sade det som bitches. Hahaha, tyckte det var ganska kul.
 
Åkte sedan hem, bytte om till lite cowboy stil och åkte till min värdbrors lägenhet för söndag middag!

En liten update

 
 
Har hänt så otroligt mycket de senaste dagarna så ska ta tag i bloggen imorgon och skriva massa inlägg, efter jag gjort alla mina läxor. Så länge får ni nöja er med våra JV cheerleaders. Hoppet hon gör på bilden ser ju inte så svårt ut...

JV football

Vanessa hämtade mig vid 18.00 och vi körde till skolans JV football match. (Näst bästa laget vilket innebär nästan inga människor). Vår uppgift var att ta bilder för yearbook så vi sprang runt ute på planen.

Körde sedan till ritas och åt världens godaste glass. De säljer den på matcherna och är typ en blandning av glass och slush-ice. Smakerna är såå goda! T ex sockervadd smakar EXAKT som sockervadd gör!

Eftersom aldrig bilderna kommer i ordning så säger jag bara lite random.

Kvällspromenad hem - plugg på starbucks - glada smileysar som gjorde min dag - starbucks ice coffee blenders (smakar som vanligt och gör att jag överlever morgonen)


Hej alla svenskar

Hej alla svenskar! Livet går väldigt bra här borta... När jag inte leker med hundarna, dricker iskaffe i solen, pluggar på starbucks så försöker jag fundera mycket på vad jag verkligen vill nu/framtiden. Ingen press från skolan låter mig göra detta!

Mormor, fick ditt Skype samtal men pratade med Olivia så svarar nästa gång. Saknar dig bestiiee btw!


Welcome to America

 
 
Min värdmamma spenderade en ynka natt på sjukhuset, gjorde en enkel operation och fick dropp. Prislappen för detta? 37 000 dollar, dvs ungefär 240 000 svenska kronor. This is insane!
 

NEW INSmashade precis mitt huvud så hårt in till vår byrå. Varför händer sådant här mig hela tiden? Explanation tack!!
Måste bara börja säga att det är svårt att inte älska amerikaner. Frågar man en svensk vad de gjort i helgen får man väl ''Den var bra, jag gjorde det, och det, m m''. När jag kom imorse frågade jag min kompis hur hennes helg varit och hon bara helt rakt på sak: ''Well, I have been really into this guy at school so I met him with my friend on Saturday with my friend and then I went to this house Sunday and he kissed me so I'm really happy now''. Jag har känt denna tjejen i några dagar... Kan ju bara säga att detta inte hade hänt i Sverige?
Annars?Min teaterlärare körde spontanauditions på teatern och jag blev lite smått terrified men det gick bra! Får se vilken roll jag får imorgon. Eftersom skolan var det bara rakt hem till sängen. Har missat så enormt mycket sömn de senaste dagarna och kände att tar jag inte tiden till att sova nu så kollapsar jag. Så 1 1/2 timme var perfekt!
Körde sedan upp i bergen för att köpa ''running shoes'' till mig. Tydligen är det inte alls konstig att jag hatar att springa då jag alltid får ont i fötterna. Dels är jag plattfotad, faller in på fotsulan men problemet har varit att mina skor har varit för små. Har ju egentligen 40 och killen plockade då fram ett par 42:or till mig. Känns så mycket skönare nu! (Mamma: skorna har sådana kullar precis framför hälen som lyfter upp, så som vi gillar)
NU: Ska jag sova. Har precis varit på promenad i området, 8 km var det visst!
P.S Kan inte få bort det fetstilta så ni får dissa min typografi...

FACTS

So basically har jag inte gjort mycket idag, då vi kom i säng vid fyra imorse. Marcellas kompis från skolan var här så det var fullt ös hela kvällen/natten. Haha det bästa är ju att hon har OCD genom att hon måste ha allting pedantiskt rent så det slutade med att hon städade hela vår garderob och badrum. 
 
TRE SAKER OM MIG
 
1. Jag stör mig väldigt lätt på skådespelarnas utseende i filmer/tv-serier. Är det t ex en familj där barnen inte är lika föräldrarna eller föräldrarna ser för unga ut i jämförelse till barnens ålder så får min hjärna spatt! 
 
2. Jag är en av de personer som är övertydlig och allting inleder en mening med att adressera den till rätt person. T ex ''Marcella would you like to do that?''
 
3. Älskar starka färger OCH skulle aldrig kunna ha färger som vinröd, plommon, grå m m.
 
TRE SAKER OM USA
 
1. Hur fasiken ska man hinna samla ihop sina böcker, ta sig ut ur klassrummet, gå till nästa lektion OCH hinna kissa på 6 min!?
 
2. Kranarna på tjejtoaletten. Dels ser dem jättekonstiga ut. Det är liksom 3 kranar i en vask. Så trycker man på knappen till den ena så kommer det vatten ut den mittemot.
 
3. Ska man ha mat i skolan är man tvingad till att ta en huvudrätt, dricka och en ''side thing''. De flesta dagar äter jag en sallad och tar då ingen sides eftersom det är typ morötter och tycker det inte behövs. Men nej, det får man inte. Kassatanterna dampar då.

Veckan i bilder

Är för trött för att blogga. Har varit på mallet under dagen, fick med mig lite grejer därifrån. Jag och mckenna körde nästan på en coyote varg som korsade vägen ii mörkret på vägen hem. Har aldrig suttit mer med hjärtat i halsgropen. Vi var sååå nära!

Imorgon blir det förhoppningsvis
Phoenix zoo!

Bilder:
1. Marcellas vanliga eftermiddags "nap"
2. Får du snapchats från dina amerikanska kompisar så gör de alltid denna posen på bilderna.... *suck*
3. Pluggning utomhus på starbucks
4. Och jag, pluggandes inför mitt historiaprov som jag satte A på!


13 september kl 23.00 & jag har inte lagt mig än...

Så kom precis hem från konserten med Cody Simpson. Är inte längre något galet fan men måste säga det var ganska häftigt att stå så nära. Man kunde typ i förväg fått vinna biljetter till front row men av någon anledning så blev det två över som skulle delas ut. Personalen kom då på att dela ut dem till de personerna som rest längst. Tydligen var det någon från Mexiko som då fick massa uppmärksamhet för att hon hade rest så långt. Det enda jag tänkte var: Pff ni har inte någon aning vad ni pratar om när det gäller att resa långt...
 
Avslutade sedan dagen på California Pizza Kitchen med min favvo BBQ pizza. Och en sak till! Tror ni inte vi träffar Marcellas bandkompisar och står där i ett enda stort kramkalas. 
 
Nu har jag panik. Ska upp 06.00 imorgon. Ska uppträda med min Shakespeare pjäs & har ingen aning om VAD jag säger eller VAD det betyder. Men enligt mina teaterkompisar behöver man inte veta det för att ''skådespela'' What?
 
Förresten! Var uttråkad idag och drog fram några morötter för att mata kaninen. Tror ni att den vill ha? NEJ! Alltså en kanin som inte äter morötter. Om man är kanin och inte gör det, så är det nästan bud på att avgå som kanin!

Dagen i punkter

 
Dagens bästa:
- Slapp ta foto i skolan, ska ta den i fotostudio istället
- Fick massa nya vänner i skolan.. Eller man kan säga att jag utvecklade mina relationer med personer jag träffat innan
- DET HAR BLIVIT KALLT! Bara 30 grader nu. Give me 5 på det!
- Fick reda på att Cody Simpson kommer hit imorgon för en gratis konsert. Bud på att gå?
- Satt någon timme och pluggade på Starbucks tillsammans med Marcella
- Mckennas killkompis som nu bor i Colorado hade smsat henne och sagt hur vacker jag var (awwww på det)
 
Dagen sämsta:
- Huuum.. tror inte det finns något!
 
Dagens konstigaste:
- Skypade med en kille från Brasilien/Portugal som lagt till Marcella på instagram idag
 
Dagens dåliga samvete:
Mckenna pratade med min stalker idag & han är så dåligt samvete att han gav fel intryck att nu vågar han inte prata med mig längre. Måste prata med honom pronto imorgon!

We are the harry potter generation

 
Jag är så lycklig just nu. Tittade just klart på Harry Potter sista delen, helt klart min favorit i serien. Det är så konstigt för varje gång jag ser sista delen är det bara som om en känslobomb exploderar inom mig. Så mycket fantastiska minnen jag har med Harry Potter. Kommer t o m ihåg var/när/vem jag såg första filmen och avslutade den sista med. Har nu suttit och gråtit ett tag över alla fina minnen. Ni må kalla mig konstig. Det är vad Marcella gör. Tror dock att det är för att hon endast var 4 år när första filmen kom ut och för mig är det liksom hela min uppväxt. MASSOR AV KÄRLEK TILL J.K ROWLING!

Ohhhh she's sassy!


Mina nya naglar
 
Så snabbt inlägg nu. Skolfotografering imorgon så ska försöka få min beauty sleep och undvika zombie-looken jag kör med varje morgon. Att stiga upp 06.00 tar verkligen på krafterna!
 
International Club hade meeting idag och stack dit during lunch. Träffade Mack från journalismen och hade världens längsta samtal med honom om the drinking age och ölbilen hemma hahaha. 
 
Det känns som jag nu börjar bli mer trygg i situationen med vänner på skolan. Varje dag känner jag att jag kan öppna mig mer och visa min riktiga personlighet. Kändes faktiskt riktigt bra när mina vänner för någon dag sedan sa: Ohhhh she is sassy!
 
Definition av sassy: Someone who is full of themselves but in a good way. They're cheeky, lively, smart, saucy, slightly impudent, mouthy, cocky, energetic, loud and extremely talkative.
 

Hehe stämmer väldigt bra då jag älskar att tetas/retas med mina vänner i Sverige. Eller vad säger du Klara hahaha?

puss på en fin vän!

 
Jag har en vän. En av mina bästa vänner. Hon är rolig, trevlig och helt fantastisk. Men inte bara detta! Vad jag uppskattar med just henne är att hon är positiv & alltid med på mina ideer, hon har en jäkla vilja som jag beundrar henne stort för, samtidigt som hon alltid är uppmuntrande och alltid lyssnar på vad man säger. Sedan för att inte nämna så har hon mycket mer koll på sitt liv än jag. Kanske är det för att du använder båda hjärnhalvorna och jag bara en...
 
Vad jag vill säga är att denna fina vän är i USA nu. Några stater ovanför mig i Idaho. Saknar henne så men vet att vi kommer att ett väääldigt kul år i trean tillsammans. Jag är din idémaskin, du är min ''do-er''. Saknar dig Emelie!
 
www.emelieroth.forme.se

Hello fellas!

Hello everyone! Ville bara titta in och säga: Jag har fått en stalker. Han är fotbollsspelare. Vi ska gå på University of Arizonas fotbollsmatcher tillsammans och han ska lära mig allt om amerikansk fotboll. Haha ska sluta och skriva som en lågstadieelev nu!
 
Jag blev lite rädd så snackade lite med Mckenna & Mara. Lite roligt för Mckenna hade träffat honom i korridoren och sagt: Stop creeping och han hade då sagt: vadå? Hon svarade: you know what I mean. Sedan smsade han mig och bad om Mckennas nummer och hade så tydligen smsat henne: Im not creeping!!. Hahaha
 
OCH NEJ pappa jag ska inte gå på dejt. Hejdå!

Skype with los parentos

Mamma visar fina kläder jag glömde hemma. Hon säger: ''Den här kan ju jag använda!'' - Jag dör. Miss my clothes soooo much!
 
Julanta vill kryper som vanligt in i min tvättpåse - Bästa när vi fortfarande skypa och mamma gick ner från trappan och jag bara: vad gjorde du av mollie? Hahaha hon gick tillbaka och katten satt fortfarande i påsen, utan att kunna komma någonstans...
 
Härligaste bilden på pappa
 
 
Skype med både mamsen och pappsen idag, vilket kändes bra. Var på bio idag igen och såg The millers. Kan verkligen inte få nog av den filmen! Imorgon är det ny vecka - ska ta tag i mitt liv då & skaffa medlemskap på gymmet här i närheten. Eftersom basketsäsongen börjar om en dryg månad har de redan nu ''open gym'' vilket innebär att man kan gå dit och träna så får väl göra det då också.
 
Annars?
Prov på tisdag i amerikanska revolutionen. Behöver också skriva en artikel i journalismen tillsammans med den brasilianska utbyteskillen. Eller som Marcella beskriver honom: ''The guy that is totally gay''. I just have to agree...
 
P.S Mormor, jag fick ditt mail!

PUSS PÅ MINA FINA FÖRÄLDRAR

Ja och piratskeppet på en av bilderna är faktiskt det som används i Pirates of the caribbean. Avis? I would be...hahah
 

Nu börjar det likna något

I skrivande stund är det 24 grader, spöregn och mulen himmeln. Har aldrig varit så glad för sådant här "skitväder". Verkar som temperaturen äntligen är på väg ner!


Min soulmate is back!

 JAG HAR HITTAT MIN MOBIL!!!! Bilden visar precis hur lycklig jag är just nu. Mitt liv är äntligen tillbaka. Kan verkligen höra mamma, mormor, pappa nu säga: Dagens ungdom... har de inget liv utanför sina mobiltelefoner. Svaret är nej. Kan inte hjälpa att jag är ett nittiotalsbarn! Ska iaf aldrig mer släppa den ur sikte!
 
DAGENS BÄSTA: Många meningar jag börjar, lyder '' I sverige gör vi''. Dagens ämne blev mat och råkade då nämna blodkorv som jag faktiskt tycker är såå gott! Ni skulle dock sett familjens min då jag sa att i Sverige har vi en korv gjord av blod. Fortsatte sedan med resten av sakerna vi har i men de verkade inte bli klokare för det...
 
Personliga meddelanden
Mamma: älskar dig väldigt mycket!
Pappa: Jag älskar dig lika mycket som mamma!
Mormor: Jag kommer tyvärr inte spela golf under min tid här, bytte till basket. Saknar dig väldigt mycket!
Linn: GO FOR IT! Våga & sedan lovar jag dig att jag ska finnas där vid din sida om det går fel!
Klara: Keep me updated mellan dig och you know who... svenskt skvaller är guldvärt hahah!
Olivia: Kan inte ens räkna hur längesedan det var vi skypade så det är ett tecken på att det är dags. Hälsa Bubblan och njut av tiden du har med henne! För när jag kommer hem så vill jag vara barnvakt!
Emelie: Going to call you tomorrow honey! 
Victoria: Ja, hur var det nu... bilderna av nya procce? Huuumm..... & BTW har fått en ny stalker *suck* du kan nog gissa vem. Puss!
Farfar - Ja alltså vet inte om det är någon som träffar honom men nästa person som pratar med honom: Säg att han gärna får segla hit med lite svensk husmanskost till mig! (farfar var sjöman back in time för er som inte visste)
 
 
 

First football game

Kvällens conclusion: cheerleaders är fett störiga
 

How cool is not this?

 
Sitter och hoppar upp och ner till tonerna av You can call me Al av Simon & Garfunkel medan jag skriver detta inlägg. Tänkte bara visa snabbt hur det ser ut på vår gräsmatta en gång i veckan. För att den inte ska torka ut så skapar man sin egen lilla översvämning av vatten. 
 
Annars idag?
Marcella och jag vandrade bort till IHOP (international house of pancakes) och åt en brakfrukost. Spenderade sedan en stund hos kattungarna  i djuraffären (tusen gånger bättre än Tassebo). Fick sedan äntligen gjort mina naglar igen. Nageltanten bara skakade på huvudet när hon såg mina gamla, samtidigt som hon sa: ''How long time was it since you did this?''. På någon nagel saknades lösnageln och på de resterade så var ungefär halva nageln utvuxen så det fick bli helt nya. Uppdaterar er med massa bilder imorgon!

Snabb uppdatering

Nu är min värdmamma bra igen! Tydligen hade hon fått en inflammation på gallblåsan så de opererade bort den akut!
 
Imorgon är det ledig dag för oss, vilket innebär att jag tänkte uppdatera er mer under dagen imorgon. Vad som står på schemat är Skype med pappa & Olivia och förhoppningsvis ta lite bilder med Marcella. Imorgon har vi heller ingen chaufför, så vi ska istället försöka ta en powerwalk till en restaurang 30 min bort. Där ska vi äta en amerikansk frukost - pannkakor, ägg, bacon m m. Detta ska vi göra i 40 graders värme så wish me & Marcella good luck! Problemet är ju att hon går ju som en snigel så det skulle inte förvåna mig om det tar typ två timmar för oss att komma dit.

GO LADY TITANS!

 
Förra årets team. Tänkte bara visa för er två tjejer till som jag äter lunch med. Nr 12 & Nr 3!
 
Kom precis upp till rummet efter en mysig stund i soffan tillsammans med lilla Brandi. Skoldagen annars då? Inget speciellt hände. Har ju kommit med i skolans golfteam men ska troligtvis sluta imorgon. Att spela i 40 grader är ingenting jag ser fram emot. Annars så håller vi i princip bara på att planera den stora fotbollsmatchen som är på fredag. Eftersom jag är i Stugo så kommer vi anordna en BBQ innan dess och håller också på att trycka upp tröjor till alla.
 
Var även på skolans första volleybollmatch idag. Funderade ju först på att ta det men är så glad att jag avstod. De tjejerna slog med sådan kraft att hade jag varit på plan hade jag bara flyttat på mig och sagt: ''Du tar den va!?''. Haha Klara och Olivia, antar att ni kan se detta framför er ganska bra?
 
Sedan kvarstå fortfarande den eviga frågan: vartsjuttsingen mi mobil har tagit vägen? Konfronterade faktiskt tjejen som vi tror tog den idag på ett väldigt bra sätt. Vad händer med mig? Gjorde liksom detta utan att tänka. Tror dock inte hon tog den, det var i alla fall vad min magkänsla sa. Problemet är bara att hon är i min teater så kanske är hon bara en väldigt bra skådespelerska. Ni kanske tycker jag låter störd som tror något sådant om en person men vi har letat 30 ggr här hemma, telefonen ger ingen vibration och går inte heller att spåra.
 

KAAOZ

Lite kaos här hemma. Min värdmamma blev sjuk i lördags och har sedan dess inte kunnat dricka något & hålla kvar det så idag var hon så allvarligt uttorkad (vit i ansiktet & yr) att de fick bära ut henne och köra henne till akuten. Väl på sjukhuset ringde Ken och sa att hon var på operation och skulle stanna över natten. Som tur var det ett enkelt ingrepp och hon ska kunna må bättre, samt vara hemma imorgon.
 
Jag däremot kom för en stund hem från bion med Mckenna och Mara. Vi såg The spectacular now. Såååååå bra film! Gillar inte draman egentligen men denna får fem av fem oliver!

Frågestund del 1

 
Är jättenyfiken över hur det är när det gäller läxor och dylikt. Är det stor skillnad mellan hur det är i Sverige? 
Skulle nog vilja påstå att allting ser annorlunda ut här. Läxor är väldigt poppis här, du får dem hela tiden och eftersom du har samma lektioner varje dag så blir läxan ibland t ex från måndag-tisdag. Dock så är läxorna väldigt väldigt simpla. Oftast får du en stencil eller något som du ska fylla i. Det kan ta ett tag men det är inte så att du behöver tänka eller reflektera riktigt. För ca 2 veckor sedan fick jag en stencil i teater som hette ''lära känna mig själv'' Där skulle jag gradera hur bra jag var på att nynna låtar, stå på händer, göra kullerbyttor, vifta på öronen. Fattade inte vad det skulle vara bra på men lämnade du inte in lappen blev ditt betyg mycket lidande. Och när vi ändå pratar om betyg. Du blir betygsatt på ALLT. Gör du ett litet misstag sänks ditt betyg men nästa gång du lämnar in något kan betyget gå upp igen. Det är alltså inte så att läraren tar in allting och tittar på det i slutet av året, utan betyget pendlar genom året.
 
Från början tog jag ju också AP klasser och då fick man väldigt mycket läxor, samtidigt som de var högt tempo. Detta är de svåraste kurserna på high school men jag skulle nog lätt kunna säga att ProCivitas tempo är mycket hårdare.
 
Något som också är populärt är Quiz. Det är inte ett prov, utan mer som ett läxförhör som tar 3 min att skriva. Du får alltid 4 val att välja mellan så du har alltid 25 % chans att lyckas svara rätt + att läraren oftast går igenom det innan. Jag vet inte hur det är på allas andra skolor i Sverige men det kortaste provet vi har är ca 1 h (Spanska t ex) men är det matte så sitter i 3 h och vi skriver mycket själva. Här tar det längsta provet kanske 30 min och du behöver direkt inte analysera, utan det är väldigt mycket faktabaserat, vilket passar mig och mitt fotominne.
 
 
Var det lätt att skaffa vänner i skolan? 
Nej, tyvärr inte. Som utbytesstudent tror man kanske lite att man är årets händelse men folk bryr sig faktiskt inte så mycket. När du kommer till skolan vet inte någon att du kommer från Sverige så det gäller att prata med dem eller få läraren att säga ''Detta är Olivia från Sverige''. Folk blir då intresserade och säger ''How cool!'' men problemet är att det är väldigt ytligt. När lektionen är slut så går man på olika håll och det blir inte mer med det. Det roliga är att det finns fortfarande människor i mina klasser som inte vet att jag är utbytesstudent, trots att jag varit i skolan 3 veckor nu. Jag har till och med pratat med dem men de påstår att eftersom inte jag bryter på svenska så värst mycket så är det svårt att veta att jag kommer från Sverige.
 
Jag hade dock väldigt tur när det gäller vänner eftersom Sydney en dag sa ''Jag tycker du ska äta lunch med oss''. Sedan dess har jag alltid gått till deras bord i matsalen och visst, det känns ibland som att jag tränger mig på men har liksom inget annat val. Det gäller också att visa att du är en person som de kan tänka sig att vara med. Alltså vad jag menar, spela inte en roll t ex, utbytesstudenten som är snäll, trevlig och helt enkelt lite tråkig, utan visa din personlighet. Antingen så gillar de den eller så inte men vem vill låtsas vara en person under ett år? Hellre nära kompisar en ytliga.
 
Ni hittar Arcadia i Metro Phoenix
 
Vilken del av Arizona bor du i?
Jag bor i något som heter Arcadia i Phoenix, vilket räknas till downtown Phoenix men ligger samtidigt 8 min från Scottsdale så det är nära till allt! Från början trodde jag att jag skulle komma till Scottsdale eftersom jag tillhör det skoldistriktet men min skola ligger inom distriktet, fast då i Phoenix. Älskar verkligen detta området mycket på grund av en sak, det är grönt. Många andra områdena i Arizona, t ex Scottsdale har bara sand/öken på grund av att:
 
1. De får betala för att kunna ha trädgårdsbevattning
2. De får välja mellan att ha en grön framsida eller en grön trädgård
 
Detta är ju ganska självklart för oss att ha en gräsmatta som man kan vattna men inte här. I mitt område är vattnet helt gratis så vi har blommor, gräsmatta och växter.

JAG ÄR KÄR

 
 

You know you're an exchange student when...

Lilla Brandi
Vanilla Ice Coffee - Love it!
Godaste läsken någonsin! Sprite blandat med Cherry soda!
 
FREDAG
Tog en paus ifrån att sticka ut med kompisar denna helgen. Ville försöka bli av med mina röda ögon, tunga huvud och få tillbaka min positiva sida. Så i fredags när Marcella stack ut på konsert, stannade jag hemma och slappade. Lite tråkigt men blev lite gladare när hon kom hem och sa att den ena bandmedlemmen frågat efter mig.
 
LÖRDAG
Igår mötte jag upp Jannicke & Thomas (två norska utbytesstudenter) i Fashion Square mall. Tittade lite i affärer men bestämde oss ganska snabbt för att gå till bion och se We're the Millers. De hade dock sett den innan men inte jag så jag var really excited. Måste bara säga att det är en av de bästa filmerna jag sett. Sååå rolig!
 
SÖNDAG
Idag var det ju egentligen tänkt att vi skulle åka till Sedona men tyvärr blev min värdmamma sjuk. (Annette & Pappa, om ni läser detta så har min värdmamma samma sak med mat som Lasse har) Istället åkte vi till shoppingen och glad var jag att vi gjorde det tidigt så jag kunde få spendera en hel dag men såklart så stängde dem 18.00 så hann inte mycket denna gången heller. Fick dock med mig lite kläder som tröst för min stulna mobil.
 
NU
Ska alldeles strax gå och lägga mig nu men innan jag kan göra det måste jag ringa Telias kundtjänst och spärra mobilen. Vi vill inte ha några internationella samtal här...

Rage

Min svenska mobil har nu varit borta i över 24 h. Har varit hemma hela tiden så har letat som en iller. Har inte heller någon tillgång till min mail. Har ni något att säga, är det Facebook som gäller. Peace Out

RSS 2.0