Upcoming: Rolig helgJag är gladare än någonsin att det är helg. Känns som om denna vecka gått extremt långsamt och allt jag vill är att ha sovmorgon. Denna helgen händer det också många olika saker så är riktigt taggad.

I eftermiddag åker jag och Vanessa till mallet för att titta runt. Har inte varit där på 4 veckor så det är nytt rekord! 

Imorgon klockan 11 är det också äntligen dags för klippning. Har nog slagit nytt rekord på det också (inte klippt mig sedan maj och ett här som består av 50 % utväxt) så det blir slingning och klippning! På vägen dit ska jag också försöka springa in om mckennas jobb och äta frukost. Förhoppningsvis sedan ska jag träffa massa härliga utbytestjejer från Tyskland, Spanien, Italien, Sverige, Danmark och göra något.

söndag sedan blev jag inbjuden till att hika med Tyler och hans kompisar. Efteråt blir det brunch också. Sedan 16.00 sticker jag till en av kathryns kompisar för att ha Super Bowl Party. Känns som detta kommer bli en helg precis i min smak!

OUR OFF ROAD CAR

 
Något av de roligaste jag vet här att åka med the desert car som Ken byggt alldeles själv. Vi flyger fram, hoppar och blir dränka av röd sand. Spolar ni fram till 18 min får ni en bra bild utav hur snabbt det går! Mamma jag har bälte på mig!

FRÅGAÅngrar du någon gång att du åkte till Arizona och inte något annat ställe? Och hur kom du fram till just Arizona? :) förresten favoritbloggen! Jätte bra,

Aw tack så mycket! Glad jag blir! Okej så mitt delstatsval var ett enda stort stressmoment. Först var jag helt säker på att jag skulle välja Florida (östkusten), Santa Barbara eller Calabasas i Los Angeles. Fick sedan veta att skoldistrikten inte tog emot mig pga av min ålder. Fick då välja mellan Colorado, Washington state, Massachusetts, Arkansas och Arizona. Valet stod då mellan Massachusetts och Arizona. Eftersom östkusten liknar Sverige kändes det som ett tryggt cal men samtidigt ville jag ju ha värme. Då kom idén upp om att gå på privatskola i tampa Florida men samtidigt var jag inte säker på att privatskola var rätt då jag ville ha "the real High school experience". Då kom ett nytt förslag upp om att gå i San Francisco på public school och allt verkade perfekt. Efter lite research skulle jag bo i en koloni med kineser (inget mot dem) men ville ha en amerikansk upplevelse. Valet stod slutligen mellan privatskola tampa eller Arizona och exploriuskontoret var tokiga för jag bytte fram och tillbaka. Till slut rann tiden ut och jag bara tog Arizona, trots att min magkänsla inte sa att det var rätt. 

Nu idag är jag både glad att jag tog Arizona men också nyfiken vad som kunde hänt i Florida. Jag vet privatskola hade passat mig bättre då det är mindre och lättare att komma närmare personer men samtidigt har jag pressat mig så mycket här, gått "utanför" boxen så har säkert utvecklats så mycket mer än vad jag gjort i Florida. Det är fantastiskt kul att gå på en stor skola, ha massor av kompisar och bo i en stad med ca 4 miljoner invånare. Och jag är nöjdare än någonsin.
Hade inte viljat byta ut detta fantastiska kiv!

Cosy sundayHade en väldigt mysig söndag. Tog det lugnt under dagen och spelade gamla datorspel haha. Tog sedan brandy på en promenad genom kvarteret och bakade sedan kakor. Blev också utbjuden men tackade nej... hahaha

Som ni märker händer det inte jättemycket nu och har ni någonting jag ska skriva om så tipsa gärna!

BUSY LADY

 
Hejsan nu är jag äntligen tillbaka. Anleningen till denna paus var att framförallt för att mitt schema har blivit mer busy. Istället för att sitta med mobilen under lektionen, arbetar jag och läraren tillåter ingen mobil. Alltså hinner jag inte skicka mina mail då. Efter skolan är jag väldigt trött så går raka vägen hem och tar en powernap. Tycker detta känns så fel och de första månaderna gjorde jag inte det utan frågade istället kompisar om de ville träffas efter skolan. Men nu har jag lärt mig av amerikanarna att det är fullkomligt onödigt att fråga dem och sedan stress upp sig över att man går hem och sover, för alla gör det här. Så det är liksom helt dött på kompisfronten under eftermiddagen. Sedan har jag också fått tusen läxor och prov känns det. Följande vecka ser ut såhär:
 
Mån: 
- Study guide Economics
 
Tis:
- Prov Economics
 
Ons: redovisning samt uppsats för Economics
 
Tors:
- Prov i Government
 
Fre: 
- Engelska uppsats
- Uppsats om den amerikanska staten
 
DÅ kanske ni tänker: men olivia det spelar ju ingen roll för dig, dina betyg räknas ju inte. Kan ju bara säga så at för mig kommer den här veckan vara en utmaning. Att bara släppa taget och inte behöva få ett A känns väldigt jobbigt så mitt mål för veckan är att inte plugga så mycket och kanske få ett D? eller nej C? B? Whatever.. få ett betyg jag inte vill ha haha.
 
 
 
 

Ja detta var allt ni fick haha...

 

JAG LEVER!!!

 
Haha och inte chillar jag på Hawaii, utan har istället fullt upp med läxor, prov och annat. Visste att det skulle komma ett pris med att ha mer senior klasser men samtidigt lär jag mig så mycket mer. 70 frågor på den amerikanska constitution of sedan lite nationalekonomi på det så blir det bra.
 
Försöker dock att få lite kontraster så efter skolan idag åkte jag och mckenna till old town scottsdale. Satte oss på ett väldigt mysigt fik med en kaffe och citronscones och pratade lite. Åkte sedan vidare till en chokladbutik och kom hem så god chokladbitar. 
 
Ni får ha en så bra start på helgen så hörs vi mer om 24 timmar. Adiooooos!

HAWAII.. om 3 dagar!?


 
 
 
Disneyhotell med egen lagun, vattenrutchbana och massa aktiviteter.
 
Idag hände något galet. Min vän Vanessa smsade mig och sa: Du skulle inte vilja följa med till Hawaii till helgen? Fick en liten chock. Jag menar jag älskar spontana saker, men detta tar nog priset. Saken är den att hennes pappa spelar för Arizona Cardinals (det professionella fotbollslaget) och det var därför de flyttade till AZ i augusti som jag, fast från Virgina. Nu är fotbollssäsongen i princip slut, alla väntar på Super Bowl i februari och därför samlas alla de bästa spelarna nu och firar/tränar på Hawaii under några dagar.
 
Jag har därför fått chansen av min vän att spendera några dagar med hennes familj där. Hotell, mat och sådant är inkluderat. Det som jag ska betala för är flygbiljetten. Har även fått godkänt från min organisation i princip. Så nu ska jag bara bestämma mig!

SÖNDAG

Inte nu igen, min första reaktion då jag vaknade imorse. Tandköttet runtom min visdomstand var helt svullet så kunde inte prata knappt. Och som om det inte räckte så är det 4:e dagen med halsont nu! Blir så irriterad haha...

Ikväll har jag umgåtts med mina mexikanare. Erika, arisbeth, Fernanda och jag tittade på semi finalen till super bowl, åt quesadillas, åkte och köpte yoghurtglass och pratade en lång stund. Saken är den att när man umgås med spanjorer pratar de bara spanska även med mig. Lyckligtvis förstår jag 95 % av vad de säger men svarar alltid på engelska.

Imorgon blir det födelsedagskalas för Kathryn eftersom vi är lediga pga Martin Luther king day. 11.00 hämtar Elizabeth mig!


NYTT SCHEMA

 
Vilken bra vecka & Fredag i skolan. Överraskade Kathryn med ett födelsedagskalas i skolan, blev bjuden på fest och åkte sedan till skolan för att se musikalen ''Shattered'' Vår skola är väl inte den bästa när det kommer till sådant men det var ändå värd att se. Kathryn, jag och Tatum drog senare vidare till Hava Java för lite kaffe och skitsnack.
 
Dock var detta inte min huvudpoäng med detta inlägg, utan ville nämna att jag har bytt klassen, igen (faktiskt vanligt inför andra terminen) och har därför ett helt nytt schema som gör att jag träffar mer seniors och gör mer grejer i skolan. Känns så mycket bättre nu!
 
#1 - Teacher Assistent för en lärare i bioteknologi. Saken är den att hela hans klassrum är fyllt med djur - kaniner, kräftor, fiskar, hundvalp, kattungar, fåglar, ormar, spindlar, ödlor m m. Känns som jag jobbar på tropikariet då jag går och byter ut deras vattenskålar. Att sticka ner handen hos ormarna är ju inte direkt min favorit haha...
 
#2 Journalism - ingen förändring här!
 
#3 Government - fylld med massa härliga människor jag känner. Här går vi igenom uppbyggnaden av den amerikanska staten, vilket är väldigt intressant!
 
#4 Senior English, fortfarande med samma lärare, bara en högre nivå.
 
#5 Economics -  Makro & Mikroekonomi & här görs även en miniversion av UF.
 
#6 STUGO - ingen skillnad...
 
Har verkligen ''Step it up'' för denna terminen men känner mig redan mycket gladare. Härligare människor, intressantare diskussioner och bättre lärare.

MIN FANTASTISKA FÖDELSEDAG

 
 
 
 
 
Då ska ni få höra min födelsedagshistoria. Saken är den att jag faktiskt inte var så taggad på födelsedag eftersom jag befinner mig i ett annat land - långt borta från familj & vänner. Jag tänkte vem vet att jag fyller år & vem bryr sig? Därför höll jag mina förväntningar väldigt låga & till min överraskning blev detta en av de bästa födelsedagarna i hela mitt liv. Vi tar detta timme för timme.
 
Gick upp vid 05.30 för att Skypa med pappa & Annette. Fick massa gratulationer och fick även veta att de kommer till USA om en månad och med största sannolikhet ska jag följa med dem på äventyr i Kalifornien. Åkte sedan till skolan där jag hade min första timme. Får hela tiden massa söta sms som gör att jag gråter, samt skrattar om vartannat! Var dock lite nere på grund av att jag inte vaknat (hade inte haft kaffe) men så fort första lektionen är slut får jag ett sms av Mckenna som säger: Vänta utanför lektionen! Hon kommer då med en mugg kaffe från hennes jobb och ovanpå står ett litet meddelande. Vandrar sedan vidare till yearbook och det är här den största överraskningen kommer. Samma sekund som jag stiger in står hela yearbook-teamet och skriker ''Happy Birthday''. Vanessa kommer och slänger sig runt halsen på mig och ja jag blev så överraskad av allt att jag började gråta. På bordet står även massa ballonger (tradition här att få heliumballonger på sin födelsedag), cupcakes och presenter. Elizabeth är en tjej jag bara pratat med lite då och då men hon hade köpt typ tre ballonger och cupcaksen. Sedan från Kathryn fick jag massa godis och ännu en ballong, samt så brygger hon kaffe till mig under lektionen. 
 
Nästa lektion som är Fotografi möts jag av vår lärare som säger grattis, iklädd en hästmask. Hela klassen sjunger för mig och jag börjar känna: Detta är ju faktiskt ganska kul att fylla år i USA. Fortsätter till fjärde lektionen där jag har världens roligaste samtal med Junior & Justin. Har sedan lunch och drar mig mot kafeterian med alla ballonger. Hade så fulla händer så att öppna dörrar och egentligen bara se något, var omöjligt! Under lunchen får jag också massa grattis av mina närmaste vänner. 5:e timmen fortsätter alla grattishälsningar att komma och finally under 6:e så har vi vår rättegång för en bläckfisk (kan förklara ngn annan dag) och när seniors vinner målet firar vi med kakor.
 
titta gärna på filmen då min värdfamilj sjunger och överraskar mig med ljus som inte går att blåsa ut...
 
Erika skjussar mig sedan hem och till min förvåning möts jag av ännu fler ballonger på mitt rum. Min värdpappa har smugit in och placerat tre rosa heliumballonger som säger: princess och även en stor bukett rosa rosor. Hade berättat för dem innan att mamma alltid köpte tulipaner på min födelsedag så det var en liten gest från honom. Åker sedan och hämtar upp Vanessa och vi drar oss för att få maikyr och pedikyr. Sedan slutligen. Dagen avslutas på en italiensk restaurang med hela familjen - pasta, brödpinnar, presenter och avslutligen sång hemma skapade det perfekta avslutet.
 
Dock så är firandet inte över än. Eftersom vi var så mätta igår så åt vi min födelsedagstårta idag. Imorgon ska jag förmodligen fira med Sydney, Mara, Mckenna på restaurang, sedan fira med Erika också, fira med min värdbror Tyler och hans flickvän Montanna och slutligen, öppna mina presenter från mamma & sedan pappa när de kommer.
 
Under hela dagen generallt så stannade folk mig för att säga grattis, kramade mig frågade hur min dag varit och var allmänt nyfikna. Jag menar människor som jag inte ens trodde visste att jag existerar kom och önskade mig Grattis och frågade hur det var med dig. Jag var bara så överraskad att flera människor kom ihåg och faktiskt brydde sig. Älskar mitt USA mer än någonsin nu. Efter alla ''jag älskar dig'' sms från min vänner, känns det att detta faktiskt är mitt hem nu!
 
 
 

GRATTIS TILL MIG

 
GRATTIS TILL MINA 19 ÅR JAG FYLLER IDAG! Tar sååå gärna emot gulliga sms, email, kommentarer - vad som helst.
 
Om ni har lust att kolla på ''Evolution of me'' som jag kallar den. Alltså bilder på mig från 2 år-tills idag är det bara att kopiera länken och titta.
 
http://www.stayfilm.com/movie/watch/f64b420f-949a-4322-b44d-fae467a841d2

 
 
 
 
 
 
 

BÄSTA EMS

 
Har helt glömt bort att visa videon som filmades när jag och emelie träffades för första gången på 5 månader. Ren lycka när jag fick se henne komma springandes! Sitter nu och planerar när jag kan få se henne nästa gång.

HAPPY BIRTHDAY CAROL

FaceTime med vår favoritbrasilianare 

Carol fyllde 51 år idag så vi har firat i princip hela dagen. Inledde morgonen med massage på en sådan massageskola, tillsammans med Carol och hennes bästa kompis från gymnasiet. Fick en deep tissue massage så hon knådade sönder allt i ryggen.  Fick också redan på att jag har en skada i min fot och min rygg är lite sne, några kotor (kommer ihåg att de sa det i 4:an men hade glömt). Så det var ju spännande! Tänk så mycket man kan lära sig genom att gå på massage.

 

Efteråt blev jag bjuden på lunch på en jättemysig gammal restaurang (från 1885 haha vilket är extremt gammalt amerikansk mått mätt). Nu ikväll har vi firat med tårta, ballonger, paket, samt varit på vår favoritrestaurang (den mexikanska) med hela familjen!

 

Nu taggar vi för ny vecka! Fyller ju 19 på onsdag så det blir kul! Vet att någon ville veta min adress så här kommer den:

4020 E Osborn Rd

85018 Phoenix Arizona


5 FACTS ABOUT ME

1. Något som jag verkligen fått bekräftat här i USA är att jag tröttnar väldigt lätt på saker. Byter kurser till höger vänster, gör något - slutar och detta med ha samma schema varje dag, gör mig enormt uttråkad.

2. Varenda gång jag skriver någonting, t ex text eller uppsats, hemma eller här i USA så säger alla att jag måste bli journalist i framtiden. Hur hursomhelst är jag inte så säker på det själv...

3. Jag är ingen mattenörd men någonting jag kan riktigt bra är huvudräkning och att göra det snabbt. Särskilt bra nu när jag måste omvandla dollar till kronor hela tiden!

4. Jag hade aldrig kunnat ha bara svart, grått eller brunt på mig. Känner mig så tråkig då och obekväm. Måste ha färg - gärna starka färger, det gör mig glad! Kan inte förstå mig på människorna som skräms av färg...

5. Jag kan aldrig komma ihåg sångtexter. Känner ni mig så vet ni att jag har mina egna versioner.

Fäääääärg!


VILKEN MYSIG DAG JAG HAR HAFT!

 
Kom hem, åt lite mellanmål, gick sedan mot sängen & tog en powernap på en timma, började sedan städa rummet och fyllde påse på påse med skräp. Pratade sedan med Olivia, bokade Kalifornien, gjorde läxor, ritade lite inför ett projekt samtidigt som jag åt på mina godisar från Lakritsfabriken. Bara en väldigt bra dag.
 
Medan jag skriver svar på alla era frågor (publiceras imorgon) så tänkte jag att ni skulle få titta på något kul. Blev väldigt överraskad när jag hittade detta klippet för jag har letat länge. 
 
Varje High school i USA har announcements varje morgon. Alltså en röst som berättar allt viktigt inför den kommande dagen. Vår skola har dock gjort vår egna lilla tolkning på detta och har istället varje morgon ett 15 minuter nyhetsprogram med väder, underhållning, reklam, nyheter och massa annat. Klippet visar ett av dem och får jag tycka till själv är det ju inte en av de bättre men tänkte ändå det kunde var kul för er att se!

OH AMERICANS...

Något som är väldigt underhållande med Amerika är hur viktigt de tycker det är att peka ut att de faktiskt har rötter från Europa. Varenda gång jag säger att jag kommer från Sverige får jag först ett stort: WOW! Sedan dröjer inte det många sekunder innan de börjar: Men jag är faktiskt också 5 % Tysk, 15 % Irländsk, 30 % Native, 20 % Italiensk och 2 % Spansk. Varenda liten procentenhet är superviktig för dem. Kvittar om det är 0,1 % men är det rötter från Europa DÅ ska det fram enligt dem. Själv blir jag bara så förvirrad då och svarar tillbaka: Hur kan ni veta allt detta? Jag vet inte ens om jag är svensk?
 
Min conclusion av denna lilla text är att nästan ingen som bor i Amerika är från Amerika från början!

En lite yngre Steven spielberg

Som jag kanske nämnt tidigare har regissören, Steven spielberg gått på skolan och eftersom vår skola är så fantastiskt och har sparat alla yearbooks så hittade jag honom i upplagen från 1963, ca 14 år gammal.


Love having a big family

En solig dag i öknen idag. Nästan hela familjen åkte tillsammans för att köra lite cross och vår off road car och det var precis lika kul som förra gången. Tänk er öken, människor som skjuter runt omkring oss (låter som tredje världskriget), en helt öppen bil som kör megansnabbt, flyger över kullar och dränker dig i sand.

Imorgon är det skoldags igen. Uppstigning vid 06.00... Suck! Som tur är följer Olivia med så det blir i alla fall lite roligare.


NEW IN


Hehe kände mig lite spontan idag när jag passerade en smyckesbutik så gick in och tog ett nytt hål i örat. Gjorde ont som bara den men älskar min lilla sten.

Till alla haters: jag är snart 19...


LIVING THE COUNTRY LIFE

Lite sådär spontant föreslog jag idag att vi skulle åka till en ranch för att uppleva lite cowboys och horseback riding. Som tur var nappade både min vän Erika och Olivia på detta så vid 13.00 inledde vi dagen med lunch i old town scottsdale, utomhus i solen.

Drog sedan vidare till en glassbar helt dekorerad i rosa. Ett riktigt gammalt amerikanskt diner!

Fortsatte sedan upp norr, till öknen. Möttes av massa hästar, coyotes och ägarinnan från Tyskland. Tillsammans med ett helt dagis av småbarn red vi sedan ut i öknen i solnedgången. Sååå romantiskt haha! Vi tre tjejer gick sist i ledet och blev kända som de skrattande tjejerna. Bara tanken på att vi city människor var placerade på tre hästryggar gjorde att jag inte kunde hålla mig.

Nu ikväll, klädde vi oss i myskläder och vandrade bort till vår lilla bio för att se nattvisningen av hungergames 2. Tröttnar aldrig på den filmen!


Some people are worth melting for - FROZEN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänkte att det var dags att titta in lite. Jag och Olivia spenderar all tid tillsammans och har under dagarna: haft barbecuekväll, shoppat i mallet tills våra fötter domnade av, spelat monopol, chillat i solen och ätit gott.
 
Nyårsafton var inte alls lika festlig som i Sverige. Vi klädde inte ens upp oss, utan chillade hemma och hade spelkväll med familjen. Efter 5 timmars monopol slutade jag som vinnare, samtidigt som jag i princip hade majoriteten av alla pengar i banken.
 
Senast ikväll var vi ute tillsammans med Mckenna och hennes två killkompisar, Chris & Jay. Vi inledde kvällen på mitt favorit ställe ''La Grande Orange'', ett deli som serverar lite av varje. Därefter hämtade vi upp killarna och stack till en utomhusbio. Hur häftigt var inte det? Precis som i filmen Grease, satt vi i våra bilar med massa filtar, åt popcorn och tittade på den nya disneyfilmen ''Frozen'' på storbildskärm. SE DEN!


RSS 2.0