Oct. 30, 2013

Äntligen ett citat jag förstår och kan ta åt/till mig av. Heter det åt eller till!? Mitt amerikanska huvud ser ingen skillnad längre. Kan någon vara snäll att kommentera? Sådant här gör mig galen.....


Shoes make me happy. I am superficial. Whatever.

 
Skorna jag köpte för 10 dollar styck! Är så förvånad hur bekväma de är, trots priset. De minstgröna skorna är förresten mycket snyggar i verkligheten!
 

SUNDAY FUNDAY

 
Sunday Funday igår ju. Klockan 11.30 befann sig hela familjen på vår lilla söta bio för att se rymdfilmen Gravity. Alla i hela familjen tyckte den var en besvikelse, utan Marcella som satt som nålar genom hela familjen. Samma anledning till varför jag inte tyckte det var bra. Den påverkade inte mig, berörde inte, eller vad det heter på svenska.
 
Sedan på kvällen hade vi som vanligt familjedag och Tyler kom hem med Montana. Så fort jag ser henne ropar hon: Olivia, I have got presents for you. Visar sig sen vara mexikanskt godis och allt jag kan säga var att det var mycket speciellt. Eller med andra ord, vidriiigt. Men som svensk nickade jag bara instämmande, satte Montazami leendet på läpparna och sa: Åhh, vad gott!
 
Fixade också våra pumpor inför Halloween. Ni kan se min längst till höger!
 
Denna vecka väntar:
- Seriöst Olivia, du måste klippa dig?
- Senior pictures!
- Halloweenfest imorgon i International Club (har köpt kakor)
- Trots mina 18 år ska jag gå och tigga godis på torsdag haha
 
Förresten hade helt glömt bort denna videon om hur svenskar beter sig! Skrattar varenda gång på grund av dess klockrenhet.

MY BUCKETLIST

Haha mamma.. Ser du hotellet nedanför vi bodde på?
 
Håller på att skriva min alldeles egna bucketlist (För er som inte vet är det en lista med saker man vill göra i livet). Än så länge är det ganska normala saker men ska fortsätta på den imorgon.
 
- Road trip from Coast to Coast in America
- Supply a homeless with something he/she is in need of
- Buy a beach house
- Publish a book
- Try a deep fried snickers
- Have a bonfire
- Go to Australia
- Learn how to surf
- Go to Harry Potter land in Florida
- Go to Maldives and just read books during the whole vacation
- Swim with dolphins...again
- Meet Ellen Degeneres
- Meet the Vampire Diaries cast
- Stay in an underwater hotel
- Play tennis on court Dubai
- Do a color run
- Visit Steve Irwin's zoo in Australia
- Gamble in Vegas
- Give a touching and inspirational speach
 
 
 
 
 

Busy Day

Vid tre idag kom värdmamma in och frågade om jag ville åka till 10-dollar skoaffären och eftersom jag redan tagit i sönder 3 par skor så var det passande. Mycket skräp men också några guldklimpar så fick med mig 2 par sandaler.

Sedan åkte jag och värdepappa till en enormt stor maskeradbutik i downtown. Bilar kom inte in på parkeringen och butiken var som en jäkla hinderbana av människor. Visste dock precis vad jag ville ha så det hjälpte ju. Ända sedan jag var 7 år har jag velat klä ut mig till hogwarts elev så har aldrig varit så lycklig.

Sedan åkte jag till skolan får att för tredje dagen vara house manager och öppna pjäsen. Direkt därefter till Sydneys hus för att fixa oss inför festen. När vi äntligen var klara var det så klart dags för 1 000 000 bilder, innan vi kunde komma iväg.

Tyvärr avslutades festen väldigt tidigt pga av några tråkiga faktorer.


State Fair

Liten sneak peak på vad jag gjort ikväll.


LOOKIE, LOOKIE - SHE LOVES US

 

DANCING QUEENS

 
Som Marcella beskriver det: Detta är anledningen till att vi båda är singlar. Enjoy 5 min av ren galenskap! Åh vad jag är glad att jag har den här tjejen!

KOMMENTARER

 
Har bestämt mig att ta tag i kommentarerna jag får eftersom de betyder otroligt mycket för mig. Vet ju inte om ni kollar svaren jag skickar så tänkte dra lite snabbt här:
 
Klara, Klara. Jag saknar våra enormt långa pratstunder och djupa samtal där allt möjligt kommer fram & alla dina gulliga ordval. Linn, jag saknar våra extremt oseriösa fikastunder, fotostunder och framförallt, spontana stunder & ditt skratt. Olivia, jag saknar dig. Saknar en andra halva som delar alla dessa år, fyllda av minnen och interna skämt. En person som bara man kan titta på, veta att hon tänker samma sak och skratta. Felicia, saknar min tv show/movie freak buddy... Vem ska jag nu diskutera Vampire Diaries senaste avsnitt med? Vickan, haha saknar våra tjockisdagar då varenda håla fylldes med mat/fika/snack. Emelie, saknar hela dig som person, hela du är så bra bara! Och vad jag också saknar är gamla kompisar. Linnea, Cecilia, Clara (några jag vet läser bloggen). Haha Linnea orkar inte att du kom ihåg det med duschen. Skrattade så jag dog lite.
 
Men framförallt, jag saknar av att ha Klara där säga: Olivia jag kan verkligen föreställa mig, dig göra det!
Linn säga: Olivia, detta är sååå typiskt dig...
Emelie... skaka på huvudet & säga: Varför är jag inte förvånad?!
 

SHARK TANK

Ett av mina favoritprogram här är helt klart shark tank (draknästet i Sverige). Helt enkelt vanliga personerna som presenterar sina produkter framför en jury i hopp om pengar till företaget. Såklart mot en viss procentuell andel.

Ikväll var det en kvinna med värmeskydd för bebisar, flugfångare att sätta över hundbajs, nagellack med inbyggd behållare för aceton & bomull och slutligen en kille med den mest fantastiska idén för att försluta mat som också sa nej till 1 000 000 dollar för en andel av 25 % ägande... Blev så sur haha


Bye Bye Football Season

 
 
Så har inte mycket att berätta. Går igenom en av de tråkigaste perioderna nu och kan inte påstå att jag har så kul. VIll inte klaga så fokuserar istället på två roliga saker. Den amerikanska fotbollssäsongen är över och från dessa månaderna tar jag med mig två saker från våra vilda peppningar till laget från Chaos corner.
 
1. I believe ramsan som vi alltid kör & slutar med att hela läktaren skakar.
2. Berg-o-dalbanan - Finns inte mycket att förklara, utan vi gör exakt som människorna på bilden. Låtsas att vi åker rollercoaster på läktaren.
 
OBS! Inga av klippen är från min skola, Dock så har vi samma goa stämning!

Back in business

Då var jag tillbaka i skolan efter en vecka i lathet. Har inte gjort mycket förgående vecka förutom att läsa en otroligt dålig bok, äta frukost på IHOP (pannkaksresturang) där jag förövrigt höll på att dö eftersom så fort man druckit/ätit upp så får man en påfyllning. Slutade med att jag satt där med dubblett av allting och höll på att dö för jag kände att jag var tvungen att äta allt. (Tänk på Afrikas barn)

Sedan var jag också på ett utbytesstudent get together, shoppade, bakade pannkakor & kanelbullar samtidigt som jag njöt av 27 grader i oktober.

Denna vecka:
Måste skicka in min audition
Klippa mig (no split ends for me)
Börja gymma!!


HELSINGBORG

 
 
Vilken fantastisk film! Får mig att sakna att hänga på Gröningen, utflykter till Danmark, åka Scandlines med mormor, Fika i hamnen och Helsingborg i sin helhet. Hehe, kanske inte ska erkänna detta men började faktiskt gråta lite när jag såg denna film. Fööör bra!

HOMECOMING for dummies

Vet att det var längesedan men vet att många inte fattade vad Homecoming week var så tänkte därför förklara snabbt.
 
Varje dag klädde vi ut oss:
Måndag bar alla saker kopplade till musik. (De flesta hade bandtröjor).
Tisdag var det twin day vilket betydde att alla hade en tvilling som var klädd likadant - Marcella och jag hade vita shorts, blommiga linnen, flipp-flopp och en fläta i håret.
Onsdag var det Wacky socks vilket innebar galna strumpor. Hade ett par knähöga my little pony strumpor med tygbitar som fladdrade. Har nog aldrig fått så mycket komplimanger. Skojar inte om ca 40 elever gav mig komplimanger, skolans security team erbjöd mig pengar för att köpa ett par till en av dem. (De är extremt sura mot alla så ni kan ju tänka er vilken vinst detta var för mig)
Torsdag: Throwback thursday - Vilket innebar att man skulle bära kläder från förr i tiden. Jag hade inga och inte heller möjlighet till att köpa så tolkade det på mitt eget sätt. Klädde mig i en vit klänning, vilket INGEN använder här. Men för mig var det ju Throwback eftersom det är så jag går klädd i Sverige. Haha smart va?
Fredag: Spirit day - Alla bar våra ''Chaos corner shirts'', andra skoltröjor och kläder i rött! (Btw fick vara i skolan kl 07.00 på fredagen för att dela ut årets tröja till 1800 pers!)
 
Sedan hade vi också lunchaktiviteter som jag och min arbetsgrupp ordnat.
 
Måndag: Musical Chairs - ni vet sitter man inte när musiken stannar så är man ute?
Tisdag: KAOZ - Blev inget!
Onsdag: DJ 
Torsdag: Dance Off
Fredag: CMAS concert (musikeleverna uppträdde)
 

Under eftermiddagarna byggde alla årskurserna sitt flak som de skulle visa upp på fredagen i paraden. Eftersom Seniors var pirater så byggde vi ett piratskepp, Juniors var sjöman och någon typ av båt med palmer, Sophomores var kryssar och byggde därför ett sjunkande Titanic och slutligen, Freshman var undervattensvarelser och byggde därför massa djur.
 
 
 
Våra fotbollskillar är verkligen för sköna! Här är dansen de uppträdde med.
 
På Fredagen hade vi också ett så kallat Pep Assembly, vilket existerar för att peppa alla inför kvällens match. Alla elever samlades i gymmet där Footballplayers, cheerleaders, lärare och alla uppträdde. Massa musik och skratt! Eftersom jag är i government så var jag nere med 5 andra och peppade alla Seniors!
 
Skolmaskoten är Titans och 6 killar hade skrivit bokstävarna på magen... Vilket bildade Titans! Allting var bra ända tills de ställde sig såhär och riktigt stolta kom på en ny betydelse. Hela publiken jublade Arcadia & ordet ovanför hahaha
 
På kvällen senare hade vi den mest fantastiska kvällen ever. Alla var så himla glada! Jag står alltid på läktaren där alla dans sker så vi sjöng och dansade under heeela kvällen. Tyvärr förlorade vi dock matchen med ett touchdown.
 
Här får ni en light version av hur de dansar
 
På lördagen senare så hade vi vår homecoming dance. Fixade mig hos Sydney med ett gäng andra tjejer innan vi åkte till dansen. Dansen var som sagt i vårt halvupplysta gym med en riktig dålig DJ. Lärarna stod längs väggarna och tittade när eleverna var ''All over each other'. Kom de för nära så gick läraren bara bestämt och separerade dem. Jag har nog aldrig känt mig så obekväm. Medan mina vänner grindade loss, sprang jag panikslagen och försökte hitta Marcella. När jag väl hittade henne blev alltid bättre och vi hängde med lite andra människor resten av kvällen.
 
Fattar alla nu haha?
 

SPRÅKET

 
 
 
 
ENGELSKA
 
Det är svårt att säga: ''Wow vad min Engelska har blivit bra'' då jag var ganska säker i tal innan jag åkte hit. Men det som jag dock kommit fram till är att jag har lärt mig att använda språket på ett helt annat sätt. Innan sa man: Jag kan alla de orden, men frågan var om jag kunde få fram dem i tal & skrift? De var liksom längst bak i huvudet.
 
Vad jag försöker säga är att tänker jag på vad jag vill säga, bara dyker det upp ett ord i huvudet. Älskar därmed engelskan eftersom det finns så många bra ord som är så träffsäkra på vad du känner. OCH ja, jag tänker på Engelska.
 
PORTUGISISKA 

Av alla språk i världen trodde jag aldrig att detta skulle hände men saken är den att jag förstår mer och mer av portugisiskan, i både tal & skrift. Så mycket att jag sitta och lyssna när Marcella skypar varenda dag. Mitt huvud verkligen använder spanskan som hjälp här och... Jag vet inte vad som händer? But I have to admit, I'm feeling pretty smart... 
 
SVENSKA

Haha. Ehmm, ja, det blir intressant och se hur jag pratar i Juni. Det går ju bra att prata men får anstränga mig mycket mer. Här kommer inte orden lätt och när de väl kommer så känns de bara fel att säga dem. ''Heter det verkligen så?'' Mina grammatiska fel ökar & jag gillar inte det... Det har ju alltid varit min starka sida!

MUSIK

Haha det närmaste jag kom att hitta en bild kopplad till musik
 
Sedan jag kom till USA har musik fått en mycket större betydelse i mitt liv. I Sverige var jag den personen som dissade all musik och bara tyckte det var irriterande. Dock så tror jag bara att det bara var för att jag lyssnade på helt fel genren, alltså musik som ''man ska lyssna på''.
 
Nu har jag kommit in i värsta ''old songs'' perioden. Lyssnar på The Eagles, Earth, wind & fire, samt the mamas and the papas. Musik som gör mig så enormt glad! Sedan kan jag ju faktiskt också uppskatta dagens musik - har gått och blivit kär i Lana Del Rey. 6 mån sedan hatade jag House men idag älskar jag det. I Arizona lyssnar man mycket på country, inte direkt min grej men man har nu börjat blanda country med houser (eller elektrisk musik som det kallas här) sååå bra, titta bara på Hey brother med Avicii.
 
Så med mina rosa PINK hörlurar här jag för första gången i mitt liv blivit riktigt musik-fan. Är ni inte stolta, mamma & pappa - över mitt val av musik?
 
 

Swedish cinnamon rolls

 
Usch, vad det tog lång tid. Började vid 17.30 och var inte klar förrän vid 22.00. Hade såklart en väldigt lång middagspaus men det tog ändå längre än vad jag trodde. Första plåten råkade jag också ha inne lite för länge så de blev lite torra men den andra plåten med kanelbullar var helt fantastiska! 
 
Anledningen till att jag gjorde det var väl lite att min familj tjatat eftersom jag pratat så mycket gott om de svenska bullarna och totalt dissat deras amerikanska sockerbomber till kanelbullar.

Oct. 16, 2013


AMERICAS FAVORITSÅNGER

 
 
Amerikanarnas favoritlåtar just nu. Säkert mycket på grund att det är perfekta grind/twerk låtar...

STAYFILM.COM


Så Marcellas (värdsyster) pappa har investerat i ett bolag som släppte sin hemsida idag. Vad det går ut på är att sidan tar bilden från din dator, facebook, instagram, samt andra sociala medier och skapar en video av dem. Du får välja mall och fylla i lite nyckelord och så görs redigeringen, musiken och allt, automatiskt! Det enda du behöver göra är att signa upp och godkänna access till dina konton. Det är verkligen sååå enkelt & kul hur den leker med mönster, bilder och ljud. Nya instagram/vine kanske?
 
Visst det finns vissa skavanker fortfarande men jag och Marcella har fått agera kritiker ikväll så förhoppningsvis fixar killarna på företaget det.
 
Vill ni kolla in hur häftigt det blir så klickar ni på länken!
Den första är lite bilder av mig från bebis tills idag.
Den andra är lite random bilder på mina fantastiska vänner.
 
http://www.stayfilm.com/movie/watch/f64b420f-949a-4322-b44d-fae467a841d2   -> Evolution of me
http://www.stayfilm.com/movie/watch/835a6678-0060-49bf-964e-2897d19e2223  -> F.R.I.E.N.D.S
 

KNÄPPA LAGAR

 
De flesta stater är dumma lagar som får dig att lyfta ögonbrynen. Arizona verkade ändå vara en av de värsta på att ha knäppa lagar. Jag undrar om domstolsmedlemmarna var fulla när de satt och bankade igenom dessa.
 
1. Du kan få 25 års fängelse för att klippa ner en kaktus (Haha och rånar du en affär får du max 10 år)
2. Blir du angripen av någon får du bara använda samma vapen för att skydda dig själv som din angripare använder.
3. Går du till en restaurang och ber om ett glas vatten så är det skyldiga enligt lag att ge dig gratis
4. Du får inte jaga kameler (Har inte ens sett några vilda kameler här haha?)
5. Du får inte spelar kort på gatan med Indianerna
6. Det får inte bo mer än 6 tjejer i ett hus
7. Åsnor får inte sova i badkaret
8. Det är mot lagen att vara över 18 år och sakna en tand, synlig när man ler
9. Du får inte rida din häst upp till dörren vid Arizonas domstol
10. Du får inte vara i en allmän yta, sjunga och ha på dig baddräkt samtidigt

HAPPY FALL

 
Haha blev ju världens minsta bild... Ville dock bara säga att jag har höstlov nästa vecka så har massa tid för Skype. Så vill ni skypa är det bara att höra av er! ... Så kanske jag också kan slippa att ta alla imorgon. Söndagar brukar vara en Skypedag men det kunde vara kul att sprida ut lite.
 

GIRLS' FASHION

 
 
 
Alltid undrat vad fashion är enligt amerikanarna? Tänkte visa er hur de flesta tjejer ser ut på min skola.
 
För att börjar med. De berömda yogapantsen, alla har dem. Allra populärast är de från Pink som har en sådan ''kant'' men mönster eller något. Till detta har tjejerna antingen Pink tröjor eller tröjor med skolans loggar. Vi har verkligen skolkläder i alla olika färger och texter men det som slagit mig är, hur fasiken tänkte personen som designade dem? 80n % av tröjorna ser förfärliga ut. 
 
Kan ju lätt också säga att jag är den enda på skolan som inte bär ryggsäck. Precis alla tjejer har en ryggsäck med inkamönster. Till detta bär nästan alla Vans. En sko som är som Converse (vilket också inte är poppis här) och kommer i alla möjliga olika färger. Och det sista, det söta hippie blombandet.
 
 
 
 
 

GÅ PÅ BIO


 
 
Ändå sedan jag kom till USA har jag blivit lite tokig i att gå på bio. Upplevelsen är så mycket billigare (60 kr) och så mycket bättre med större skärm, bekväma liggbara stolar och massa gott att äta. Förra veckan såg jag skräckfilmen Insidious. Frågar ni mig vad den handlade om, vet jag inte riktigt vad jag ska svara. Blundade, samt  höll för öronen hela filmen hehe. Not my type of movie...
 
Men ikväll såg vi Romeo & Juliet. Känns som jag snart får lägga av med Shakespeare då jag nu börjar tänka i Shakespeare engelska. Filmen var i alla fall så mycket bättre än den förra. Riktigt cheesy love, vilket är typiskt Shakespeare och när the final scene kom (dödsscenen) kunde varken jag eller Marcela hålla oss så vi började storgråta. Jag som aldrig gråter till filmer blev chockad hur bra de fångade ''the moment''.
 
Nu måste jag sova. Har gjort ett sådant enormt stort misstag och missat middagen ikväll och istället levt på sötsaker. Nu har mitt blodsocker gått ner och jag mår allt annat än bra. Hoppas att jag kan sova bort det.

Oct. 12, 2013

Hellooo friends! Kom precis hem från ett stort exchange student party i ett gigantiskt hus. Äter kardemumma skorpor nu, samtidigt som jag laddar för sängen.

Btw!! Trodde det var en vanlig typ av fest men tydligen inte. Ska Berätta mer imorgon men er ledtråd tills dess får väl vara att de började dela ut biblar...


Trodde jag bodde i Arizona...

What in the world happened!?

14 grader, regn och blåst. Det perfekta Helsingborgsvädret...

Problemet är bara att det förflyttas hit, vad hände? Hemma går jag då klädd i jeans, jacka & kofta vid denna temperatur. Idag är jag klädd i tunn blus, shorts & flippflopp.

Folk kommer fråga om jag inte fryser och troligen kommer jag säga nej. De har en väldigt stark bild av att jag är den svenska vikingen som klarar allt. Fråga mig inte varför men vill ju inte förstöra den bilden hahaha


Oct. 10, 2013

Eftersom Emelie skrev ett inlägg om fester - och att de har det ganska lugnt på den fronten så tänkte jag kontra:

Tydligen är min skola en riktig partyskola där 1/5 har fest/går på fest varenda helg. De fester jag har varit så har båda varit i gigantiska hus. Den ena var utomhus i ett hus med pool och allt. Den andra var inomhus i en avgränsad del som var stor som en lägenhet. Hur coola festerna än är så lyssnar amerikaner på helt annan musik, dansar på ett väldigt speciellt sätt och så är röker fler på än dricker.

Linn & jag - Isaks 18-årsfest
Jag & Vickan -Davids 18-årsfest
Felicia, jag, vickan - Min 18-årsfest
Jag - innan SEB entreprenörsmiddag
Jag & Emelie - efter Oscarsgalan & PPP

https://cdn3.cdnme.se/4169876/6-3/pic_52558060e087c354d204d481.jpg" class="image">


Walking home from school

 
 
Började experimentera lite med VideoFy me appen idag. Detta blev resultatet- ett litet klipp från vår promenad från skolan och första sekunderna i huset. Vet att det är lite skakigt men det får ni stå ut med.  & Ja, jag har en fantastiskt fin hållning under klippet, ni hade också haft det om ni bar på en 20 kg tung historiabok.
 
Apropå ljudet så gäller det att skruva upp de 30 första sekunderna. Enjoy!

NOW YOU SEE ME

Hahah hittade ingen fulare bild
 
Som utbytesstudent är du iland lite nere/ledsen på grund av att du inte känner någon, samt inte vet om någon lägger märke till dig. Det var nog därför jag blev så överraskad att komma hem från Utah och mötas av glada hälsningar. Marcella nästan hoppade ur sängen för att berätta hur mycket hon saknat mig, min värdfamilj var så himla glada av att ha mig tillbaka, mina kompisar var jättepositiva och frågade hur jag hade haft det, människor som jag inte känner så väl frågade om resan, lärarna undrade vart jag tagit vägen och huvudkontoret hade märkt av min frånvaro & saknat mig så.
 
 

Hej har massa plugg. Luckily är allt över imorgon. Bloggar då. Byebye


UTAH

Drar till Utah imorgonbitti för att tävla i teater. Hemma på söndag men ska försöka uppdatera om vi har internet. Har vi tur kan jag skypa med några av er under bussresan!


Fact of the day

Det är absolut nödvändigt för killen att hålla upp dörren för tjejen, allt annat är skandal. Jag har även märkt att kommer man 20 m framför och håller upp dörren så går killen fortfarande inte igenom, utan väntar tills jag gjort det.

Idag gjorde jag det till en killkompis och han bara väntade tills jag inte kunde hålla mig längre och sa: kan jag inte få hålla dörren en endaste gång? I Sverige gör inte killarna såhär så jag är van vid det! Han svarade att ända sedan man är liten får man lära sig att hålla dörren för tjejen. Ganska gulligt ändå!


Oct. 01, 2013

When the brazilians are sleeping, the swedes go crazy...


The crazy sides of America

 
 
 
1. För att börja med vapen. Alla har minst ett här. Igår när vi var på roadtrip drog min värdpappa upp en gigantisk kniv ur sin ficka, ingen liten en! Blev lite panikslagen men han tröstade mig snabbt med att han vanligtvis har en pistol innanför byxlinjen. Amerikaner alltså... Vet också att barnen här i familjen alla är tränade till att hantera ett vapen.
 
2. Droger. Droger är verkligen mycket populärare här än Alkohol. Många är höga i skolan, tittar man i toaletterna kan man se spår av allt möjligt. Häromdagen kunde vi inte vara i vårt klassrum p g a av att någon rökt på genom ett äpple på toaletten intill.
 
3. Unga mammor är också mycket vanligare här. Vet att en tjej i min klass har en mamma som fick sitt första barn när hon var 15 år. För någon vecka sedan gick det också runt en bild över hela skolan på någon som hade hittat ett graviditetstest på tjejtoaletten. High school är verkligen fullt av drama!

Never give a Brazilian salty candy...

 
 
Gav Marcella svenskt godis häromdagen. Hennes reaktion är oslagbar!

RSS 2.0