PROM FASHION SHOW FITTING

Denna blev det

Jag vet jag ser ut som en jätte...


Ni ska få bättre bild på klänningen

Har världens mest underbara lärare i journalisten. En 70-åring, eller BMW som vi kallar henne. För att förstå hur bra hon är tänkte jag ta dagen snabbt.

Bra skoldag. Skippade några klasser jag inte orkade gå till för att kunna jobba på yearbook som ska vara inne imorgon.

Lämnade också skolan tidigare för att med Karly, Erin och Tori för att åka till Dillards och välja ut klänningar inför fashion showen. Till slut stod det mellan en jättefin guld men det blev ändå den på bilden där uppe. Ovandelen är massa små glittriga stener och jag är så nöjd!

Efter detta åkte jag direkt hem till Karly & chillade där ett tag. Kom sedan hem vid fem och skulle precis börja kolla på serier när jag insåg: nej, nu ska jag göra någon nytta! Så fick direkt skjuts till skolan där jag har varit tillsammans med  Monica och BMW (läraren) ändå tills nu (22.42). Vi stressar sönder för att möta deadline imorgon med våra 350 sidor pch Monica släpade tom hem en stationär Mac dator för att jobba hela natten.

Dagen har alltså varit så hektiskt att jag inte ätit sedan imorse så när vi var klara på skolan tog BMW oss och köpte glass innan hon körde oss hem.

HOPPAS HOPPAS



Kanske får jag ta med dig hem på måndag..

Q&A



Hej! Du behöver enbart välja Select om du är född 1 maj och tidigare. Det gäller för explorius men vissa andra är det bara 1 feb och tidigare.

Ha det bra!

CHICAGO CUBS VS SAN DIEGO PADRES



Gårdagen som bjöd på baseball game med big brother, Tyler och Montanna, hans flickvän.

Fattade inte mycket av spelet utan konstaterade istället att detta kan vara världens mest komplicerade spel.



QUESTION 3


Hej! Jag förstår precis hur du känner. Hade precis detta problemet för ett år sedan & hur ska man kunna välja när man knappt vet vad man väljer eller väljer bort?

Som tur är vet jag mycket mer nu så ska försöka guida dig. 

Jag är ju i scottsdale och jag älskar det här. Visst det var olidligt varmt när jag kom i Augusti (44 grader) men temp. går ju ner efterhand och nu älskar jag det. Kroppen vänjer ju också sig så det blir lättare! Kommer ihåg att jag var livrädd för denna värmen men att kunna gå i shorts, ha pool och se palmer överallt är så värt det.

När jag själv valde så valde jag mellan detta, Alameda och Boston. Och det jag tycker du ska välja efter är vad du vill ha men också hur modig du är. Anledningen till att jag inte åkte till Boston var att det var för likt Sverige och jag ville ha total förändring. (Det fick jag haha). Men man ska ju heller inte pressa sig att förändra allting, jag menar man är ju redan på andra sidan Atlanten. Så då kanske det är skönt att ha lite trygghet genom att bo på östkusten. Anledningen sedan att jag valde bort Alameda var att det är otroligt mycket kineser där. (Haha inget emot dem). Kände bara att jag ville ha den totala amerikanska upplevelsen. T ex en av skolorna där hade mer kineser än "vita" som säger. Sedan är san Francisco en fantastisk stad (en av mina favoriter) och en stad som man inte behöver ha bil överallt, (utan kan gå). (Bra för utbytesstudenter)

Denver vet jag inte mycket om förutom att alla här älskar det på grund av att det är så vackert och bra skidåkning. San Luis är väldigt vackert och kunde jag åkt till Kalifornien hade det varit ett alternativ.

Så för att sammanfatta mitt scottsdale. Nej, har är knappt några mormoner. Scottsdale kan vara väldigt glamoröst (kallas Beverly hills av Arizona). Finns många väldigt rika människor här, vilket innebär att vi har många "kids like that" haha i skolan. Men älskar att hänga i scottsdale pga av utbudet. Finns en miljon restauranger, mysiga platser och under helgen så är alla människor ute. Händer alltså massa grejer. Och sedan är det ju inte dåligt at Arizonas största mall ligger här också. Det enda jag saknar här är havet!

Om du är senior och åker med Select kommer du inte kunna sporta i Arizona och Kalifornien (risk att det gäller andra stater också) på grund av state law. Det finns tyvärr inget att göra mot detta så det suger lite..

Absolut! Resor finns det! Den senaste resan till Kalifornien var en sådan och det var hur bra som helst! Särskilt pga att jag åkte med min kompis som är med en annan organisation.

Nu blev detta svaret väldigt långt men jag hoppas det hjälpte lite i alla fall. Känner igen paniken du har, och alla mina vänner blev trötta på mig förra året.

Men tveka inte om du har fler frågor. Hjälper mer än gärna!

Stor Kram!



POOLEN

 
Såhär har det sett ut de senaste dagarna. Fick fnatt och det enda jag ville göra var att ligga ute i poolen med en bok i handen. Det händer inte ofta...
 
Igårkväll stack jag ut med Erika igen. Vi åt pasta på Cheescake Factory & körde sedab vidare mot old town scottsdale där vi kollade in en marknad, samt hamnade utanför en mexikansk restaurang som spelade kubansk musik. Stod där och dansade ett litet tag men efter att ha sett en miljon par på dejter under hela kvällen bestämde vi oss för att detta var inte stället för oss. Lonely girls haha...
 
Avslutade på Mc Donalds med massor av glass.

HAPPY HELG

Tiger och jag tog en runda på banan häromdagen...
 
Happy Happy Friday! Hade en enormt bra dag i skolan där vi under 5:e timmen fick sitta ute och steka i solen för att titta på skolan baseballmatch. Fattade inte ett dugg så när alla applåderade, satt jag där för mig själv och snackade om kläderna som spelarna bar.
 
Skippade sedan 6:e timmen och åkte med Kathryn & Mario till Chestnut för att äta lite sen lunch. Kom hem en stund senare, kastade mig in i badrummet, av med smink, på med solkräm och så stack jag ut i solen. Fick en linje, varesig den är röd eller brun är en annan fråga men det är en linje haha!
 
Nu ikväll var jag och såg Divergent tillsammans med Erika och hennes lillebror. Divergent är min absoluta favoritbok och nu i ett år har jag längtat att se filmen. Hade höga förväntningar och visste innan att boken skulle vara bättre än filmen. Oj så fel jag hade! För första gången någonsin var filmen bättre. How that could happen! VIctoria, du måste se den! 

TENNIS = slut Olivia


Hahaha så ful men men...

Så jag försov mig imorse, vilket är första gången någonsin. Ännu ett bevis på att man förändrad haha.

Annars har jag haft tennis i tre timmar. Huvudet har gått från höger till vänster genom alla matcher jag sett så är helt slut nu & ska sova.

Hörs mer imorgon! Ha en fin fredag!

Det börjar också komma en del frågor så om det kommer tillräckligt många så svarar jag på dem i ett videoinlägg nu i helgen.

FRÅGA 2



Hej! Åh vad kul! Vilken stat/område ska du till?

Jag skickade in mitt sista papper i ansökan mars-maj någon gång & fick min placering på skolan sista maj. Sedan blev det lite kaos från värdfamiljen. När det var 22 juli och jag visste att skolan började 7 aug hade jag fortfarande ingen familj. Väntade också på visumet efter det är skolan som utfärdar det inom Select. Fick några dagar senare ett mycket kort meddelande från familjen där de undrade varför jag inte hade hört av mig. Tydligen hade de vetat om mig sedan maj och när jag kontaktade explorius hade de fortfarande ingen aning. Så mitt besked kom lite utspritt medan jag vet andra som fick allt på samma gång.

Jag kan ju säga såhär jag hade nog tyvärr inte valt Select, om jag inte varit tvungen pga av min ålder. För det första kommer du inte kunna spela någon sport i vissa stater, T ex Kalifornien & Arizona. Sedan tycker jag att det bästa är att få en bra familj, sedan spelar det ingen roll vart man kommer. 

Såklart finns det ju en stor fördel att placeras du i Select bor du oftast i en storstad medan andra personer kan hamna i städer med några hundra invånare. Du kan ju också få High school diploma i vissa skoldistrikt.

Ha det bäst!


CALIFORNIA ADVENTURE - DAY 1

Från vänster: Camilla, Jag, Emelie, Sara (Sverige), Mirella (Finland), Sofie (Sverige), Niini (Finland)
 
Då sätter vi igång då. Att resumera ihop hela min fantastiska Kaliforniaresa.
 
Första dagen var inget speciellt, åt bara middag tillsammans och introducerade alla 25 land som var med på resan. Fick även en twerkuppvisning av thailändarna, vilket är något jag sent kommer att glömma.
 
LÖRDAGEN: Åkte vi alla till Griffith Observatory, en gammal station för studier i astronomi. Kanske inte precis det vi var där för, utan istället den fantastiska utsikten över hela Los Angeles. Därefter var det raka vägen till Universal Studios för en heldag i parken. Jurassic park karusell, the mummy, avengers, shower - ja åkte det mesta man kunde göra. Min absoluta favorit var dock studioturen då de tog oss bakom kulisserna på alla tv-shower/filmer som spelas in där. Fick se alla kulisserna (Desperate Housewives, Jurassic Park, Hajen, m m) & även uppleva några riktigt grymma trick och effekter de använder sig av.
 
På kvällen därefter åt vi alla 92 utbytesstudenter middag på Hard Rock café. Så fort alla var klara lämnade de restaurangen medan vi svenskar betedde oss som riktiga svenskar och satt kvar för att prata ett bra tag.
 
 

FRÅGA



Tack så mycket! Blir så glad, när jag fortsätter blogga kommer alla läsarna tillbaka.

Åh vad kul med placering! Kommentera gärna och säg vart du ska, blir så nyfiken.

När du skriver att du själv ska boka flyg blir jag lite förvirrad. Ingår inte detta i din programavgift och är något som organisationen ansvarar för? Så var det i alla fall för mig...

Men för att ändå svara på din fråga så tycker jag att två veckor kanske blir lite för mycket. Jag kom ju till och med 2 efter att skolan började och tyckte det var jättebra! Det beror ju också på hut aktiv din familj är och om de har planerat något de första veckorna. Men max 5-7 dagar skulle jag säga.

Ha det bra!
  

BFF

Det bästa som finns är att komma in på en grå måndag och välkomnas av nya djur i klassrummet.



JAG ÄR TILLBAKA!

 
 
Efter först två veckor i Kalifornien med pappa & sedan en vecka med andra utbytesstudenter är jag tillbaka i Phoenix. Den senaste veckan har varit en av de bästa i hela mitt liv. Så många underbara människor, god mat, aktiviteter och bra väder. Var riktigt deppig igår då jag var tvungen att lämna alla men life goes on och hopefully kommer jag att se några utav dem igen. 
 
Mars har kommit till Arizona vilket innebär 30 grader men väldigt blåsigt. Dock perfekt poolväder! Imorgon är det tillbaka till skolan tror jag. Haha det roliga var att Tyler kom och frågade om jag ville hänga med på en baseballmatch och skippa skoldagen och när vi nästan hade bestämt så kom mitt gamla jag fram och sa: Jag kanske ändå borde gå imorgon och göra ett utav de proven jag missat så...
 
Nu ska jag literally rulla i säng. Bakade chokladbollar & åt som vanligt alldeles för många...

FESTIVAL








Coachella. Inte direkt. Renässansfestival.
 
Kan knappt hålla upp ögonen så det är nog dags att gå & lägga sig. Har haft en riktigt riktigt rolig dag, dock en väldigt onyttig dag. Vissa dagar går det inte bara att hjälpa, det finns liksom ingen annan möjlighet till mat så halvvägs genom denna dagen gav jag bara upp & var hög på socker resten av dagen haha.
 
Det roliga var att större delen av gruppen åkte skolbuss till festivalen medan jag, Kathryn, Mario, Elizabeth & Sophie (ledarna för klubben typ) tog Kathryns bil. Satte musiken på högsta nivån, körde och köpte kaffe i drive through (skapade världens längsta kö med alla våra beställningar) och som om det inte räckte stannade vi för att köpa 10 dussin donut holes. Detta resulterade ju i att vi blev försenade så för att hinna ikapp speedade vi som in i ner dit.
 
Själva renässansfestivalen var ganska häftigt. Maten, människorna, husen, aktiviteterna - ja precis allt var från renässansen. Så vi spelade lite spel, red på elefant, tittade på fäktningsshower, åt massa mat och bara gick omkring & hade det mysigt! 
 

Festival, california, prom & graduation



Ja som ni kanske märkt dog bloggen lite. Detta mycket på grund av att jag har tusen saker going on right now. Kan uppdatera er lite grann.

I fredags kom jag hem från en superbra resa med pappa. Tänkte tillägna ett helt inlägg till den sedan.

Så nu har jag massa i skolan att ta igen. Imorgon sticker jag och international club till en renässansfestival som alla pratat om. Ingen skola för mig då heller. Sedan på lördag sticker jag till california igen men denna gång med Emelie. Så måste fixa massa saker innan det.

Sedan är det ju snart balen och vet inte vad det är för fel på mig men jag tackade ja till att vara modell på prom fashion show om en månad. Man får då bära en klänning, gå runway och ha en kille som partner. Sedan är det ju inte jättelångt till graduation och vi tjejer har massa att planera eftersom jag, McKenna, Sydney, mara, Lily och kanske någon mer ska ha ett graduation party tillsammans. Veckan efter ska vi ha en fotografering med en fotograf för bilderna som ska sitta på inbjudan.

Är enormt taggad på allting och det känns som att detta kommer bli några fantastiska veckor.

RSS 2.0